Komputer się nie włącza
Witam !
Mam problem komputer nie chce mi się w ogóle uruchomić. Po włączeniu zielona dioda mruga dosłownie na jakieś pół sekundy i się wyłącza. Nie czuć żadnej spalenizny ani nic takiego. Stało się to już wczoraj po zakończeniu pracy przy kompie wyłączyłem go normalnie i później jak chciałem włączyć to już się nie dało. Komputer jest podłączony do listwy z bezpiecznikiem więc ciężko jakiś skok napiecia bo by mi listwe wywaliło. W każdym razie przełączałem kable, wszystkie podzespoły odłączałem, resteowałem bios, zmieniałem baterie cmos włączyłe3m komputer z podłączonym samym zasilaczem i dalej to samo :/ Macie pojęcie co to moze być ? Przychodzi mi do głowy jeszcze że po prostu zasilacz strzelił ale nie wiem.
Konfiguracja:
Amd Phenon X3 8450
Ga+MA74GM+S2h
GEIL 2x2GB PC2-6400
Gainward hd4850 512 ddr3
karta sieciowa zintg.
karta dzwiekowa zintg>
dysk twardy
zasilacz qoltec 420w
Popraw mocowanie, wyczyść styki pamięci RAM. Jakieś sygnały dźwiękowe wydaje?
http://forum.idg.pl/problemy-z-komputerem-t97238.html
Innym zasilaczem sprawdz. I to jak najszybciej bo jak poszedl zasilacz, a ty meczysz podzespoly zepsutym to mozliwe, ze popalisz sobie pol kompa. Mirencjum nie sluchaj bo to jakis chory czlowiek. Nie masz kilkuletniego kompa, zeby styki zasniedzialy.
Mirencjum ---> Wszystko poczyszczone
maciell ---> No właśnie nie mam za bardzo skąd wziąść nowy zasilacz :/ Bede musiał kupić ehh..
Patjan56 ---> Ale komputer potrzebny mi jest też do pracy ;)
Hamski podlec do sklepu komputerowego z serwisem i ci sprawdza na miejscu. Bo tak podchodzac to pol komputera wymienisz zanim dojdziesz do przyczyny. Twoje sprawdzanie na zepsutym zasilaczu moglo spowodowac, ze mobo i inne podzespoly poszly sobie papa. Juz widzialem takie rzeczy. Moglo sie skonczyc na wymianie tylko zasilacza, tylko gostkowi bylo zal kasy na serwis wiec sam kombinowal i ostawal mu sie tylko dzialajacy naped cd/dvd :-) .
maciell ---> Hehehe no tak zrobiłem właśnie wróciłem i o 15 bede wiedział co było nie tak ;) Tak jak mówisz za duze ryzyko że mogloby pojsc z dymiem wiecej rzeczy ;)
Dziękuje wszystkim za pomoc i sprawa juz zamknieta ;)