Komputer - na jak długo?

Forum Komputery
Odpowiedz
20.12.2015 12:58
1
odpowiedz
tokamil100
18
Legionista

Komputer - na jak długo?

Od ponad 7 lat nie używałem komputera PC do gier, ale myślę dziś powoli o takiej inwestycji. Pamiętam z przeszłości, że mój komputer potrafił po roku, dwóch być już za słaby na nowsze gry i robiły się problemy. Pytanie moje: czy dzisiejsze jednostki również tak szybko tracą na wydajności?

Planuję zakup takiego zestawu: http://www.morele.net/inventory/info/N9LM0k/. Czy to zestaw który zapewni mi dziś komfortowe granie w większości tytułów? I czy mogę liczyć, że za 2-3 lata to nadal będzie dobra maszyna?

20.12.2015 13:09
2
odpowiedz
zanonimizowany283992
211
Legend

W skrócie: 2012 rok (lato), wydałem ~3200zł.

2500K, GTX670, 8GB DDR3.

Do dziś wstrzymuję się z kupnem nowej grafiki (procesor do teraz daje radę wszystkiemu z palcem w nosie) bo po prostu nie widzę takiej potrzeby. W 80% wychodzących gier mogę grać na wysokich detalach bez problemów, w tym roku przeszedłem Wiedźmina 3 (bez hairworks), Fallout 4, MGSV, GTA V, Dirt Rally, Project CARS, żadna z nich nie była ustawiona poniżej mieszaniny ultra-high-medium (paradoksalnie najgorzej działał najbrzydszy z nich Fallout 4).

Żeby było śmiesznie zestaw przeżył nawet przeskok generacji konsol którego bałem się najbardziej (liczyłem na duży postęp w dziedzinie grafiki - trochę się przejechałem).

Innymi słowy nie ma szans żeby podlinkowany przez Ciebie zestaw nie przeżył spokojnie kilku dobrych lat.

20.12.2015 14:14
ProTyp
😃
3
odpowiedz
ProTyp
178
random

Nie wiem jak sprawa wygląda na tej półce cenowej, ale w większości przypadków chyba lepiej zainwestować w Geforce, niż w Radeona. Także dobrze by było, żebyś się wstrzymał z zakupem przynajmniej do momentu, aż jakiś forumowy ogar komputerowy się wypowie :P.

Forum Forum Komputery
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl