Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Komorka w Playu i internet

15.03.2013 17:14
Boroova
1
Boroova
73
Gwiazdka

Komorka w Playu i internet

OK, watek moze wydawac sie smieszny albo wrecz glupi, ale nie takie bylo zalozenie.

Czy ktos z was ma komorke na abonament w Playu z internetem? Jak wyglada sprawa z limitem danych - tzn. jesli w abonamencie mam 1GB miesiecznie, to co sie stanie w przypadku przekroczenia limitu? Bede kasowany za kazdy dodatkowy kilobajt danych ktory uzylem?

Oprocz tego, powiedzcie mi na ile starcza taki limit 1GB? Przykladowo - na komorce przegladam strony z wiadomosciami, Pudelka, oraz Facebooka - czy taki limit wystarczy, czy powinienem zrobic upgrade na wiecej?

15.03.2013 17:20
ArtoseruS
2
odpowiedz
ArtoseruS
75
Zero Trzy

Ja mam na dwa lata (koniec umowy w styczniu będzie) pakiet 1GB w abonamencie All Inclusive MAX, po wykorzystaniu pakietu, możesz dalej siedzieć w necie, ale prędkość spada do bodaj 16kb/s - na gg i fejsa wystarcza. Mnie taki pakiet starcza na miesiąc mniej więcej. To zależy od tego, czy w szkole udostępniam komuś internet lub sobie do laptopa, czy oglądam film na YT itp., ale średnio na cały miesiąc wystarcza w zupełności.

15.03.2013 17:22
Marcio
3
odpowiedz
Marcio
119
Legend

Internet po przekroczeniu limitu po prostu bardzo zwalnia.

A co do wykorzystania limitu to spokojnie przy wykorzystaniu opera mini nawet nie zbliżysz się do wykorzystania tego limitu :)

15.03.2013 17:33
Boroova
4
odpowiedz
Boroova
73
Gwiazdka

Dzieki za odpowiedzi, chlopaki!

A jesli na przyklad chcialbym uzywac telefonu jako nawigacji samochodowej z uzyciem Google Maps?

15.03.2013 17:35
Sizalus
😊
5
odpowiedz
Sizalus
206
Legend

Przy takim zastosowaniu jak napisałeś limit powinien spokojnie wystarczyć. Ja ostatnio miałem problem ze swoim stacjonarnym internetem i udostępniłem komputerowi internet z komórki. W międzyczasie wyleciał mi ten fakt z głowy i zacząłem sobie oglądać filmiki HD na youtube. Po kilkunastu obejrzanych okazało się, że limit 1 GB został wyczerpany.

15.03.2013 17:36
ArtoseruS
6
odpowiedz
ArtoseruS
75
Zero Trzy

Bez problemu da radę, w zależności od telefonu i wytrzymałości baterii. GPS dużo nie zużywa, ale na codzienne kilkugodzinne podróże nie licz. :)

15.03.2013 17:41
Sizalus
7
odpowiedz
Sizalus
206
Legend

Uważaj tylko z używaniem nawigacji google w Polsce, bo często kieruje dziwnymi trasami i z dużym opóźnieniem wprowadzają zmiany zachodzące w naszej sieci drogowej.

15.03.2013 17:48
Boroova
8
odpowiedz
Boroova
73
Gwiazdka

No i ekstra. Dzieki serdeczne za wszystkie odpowiedzi. W takim razie kupie sobie abonament w Play na 12 miechow z 200 minutami i 1GB danych - calkiem niedrogo i cala rodzinka ma komorki w sieci, wiec bedzie mozna za darmo rozmawiac.

Aha, jeszcze jedno sie zapomnialem zapytac - pare lat temu Play mial tak, ze byl najtanszy, ale jak sie dzwonilo z innych sieci DO playa, to kosztowalo to wiecej. Czy dalej tak jest? Albo jesli np. znajomy ma abonament w Tmobile i darmowe minuty w miesiacu, to nie bedzie placil nic dodatkowo za dzwonienie do mnie w Play?

Forum: Komorka w Playu i internet