Komentarze: Subiektywny filmowy top 2010
Wiem, że to Twoja subiektywna lista, ale i tak napisze, że zmieniłbym Niezniszczalnych na Predators.
Ja się mocno wynudziłem na Predators.
Dodałbym Repo Men, a tak to lista nie jest zła.
Bardzo fajny tekst, zgadzam się ze wszystkimi typami i opisami. Za wyjątkiem Wyspy Tajemnic, oczywiście. Nie widziałem tylko Scott Pilgrim kontra Świat, lecz prędko to nadrobię, zwłaszcza po zapoznaniu się z poprzednim wpisem. Jedyną wątpliwą opcją jest film roku dla Incepcji.
Na Predatorsach się wynudziłem niestety. Mogło być duuuużo lepiej, nie zapamiętam tego filmu jakoś specjalnie pozytywnie. W kategorii guilty pleasure walczyły w tym roku 3 filmy: Niezniszczalni, Pirania 3D i Maczeta :) Wygrał Stallone.
Repo Men widziałem niedawno, niezły film, podobał mi się, ale też zabrakło tego "czegoś", co sprawiłoby, że mógłbym komuś ten film polecić z wypiekami na twarzy.
Nie wpisałem na listę, a zaskoczenie było pozytywne - Księga Ocalenia. Dobry film z niepotrzebnie wydłużoną końcówką.
A Scott jest tym filmem, który nie pojawił się w kinach, ale pojawił się na liście. Bo jest zbyt dobry, by go nie uwzględnić przez taką, a nie inną decyzję dystrybutora.
z większością się zgadzam, zwłaszcza z Incepcją i Scott'em ;]
Coś niesamowitego - ułożyłbym identyczną listę! (z wyjątkiem widma - sen, nudy, śpiączka i Pilgrima - nie widziałem)
Repo Men widziałem niedawno, niezły film, podobał mi się, ale też zabrakło tego "czegoś", co sprawiłoby, że mógłbym komuś ten film polecić z wypiekami na twarzy.
fsm, szanuję cię, ale Repo Men to film zwyczajnie głupi jak but ;) Ma ode mnie 0/10 za tępotę i ułomność reżysera w konstrukcji świata, w którym prywatna firma ma władzę większą niż państwo. Jak wielki to jest bullshit, chyba tłumaczyć nie muszę.
Na Predatorsach się wynudziłem niestety.
Ja też. Film nędzny.
Nie wpisałem na listę, a zaskoczenie było pozytywne - Księga Ocalenia.
Mee too ;) Zwłaszcza strona wizualna była piekielnie dobra.
W sumie moja lista jest całkiem podobna (może trochę bym ją zmienił jeśli chodzi o miejsca).
Racja z Repo Men. Głupot dużo, ale ja chyba umiem nad takowymi przejść do porządku dziennego i cieszyć się z widowiska. Co nie zmienia faktu, że za jakiś czas nie będę o tym filmie pamiętał :)
Tak czy siak - peace! Ludzie o podobnych gustach muszą trzymać się razem, by czynić ten świat lepszym :D
predators to akurat największy gniot tego roku i nic mnie tak bezlitonie nie roczarowało. Incepcja nie jest filmem złym ,ale przekombinowanym i zdecydowanie (mnie) zawiódł. Dla mnie ten rok był wyjątkowo słaby i ciężko byłoby mi wybrać film roku. Mam nadzieję, że przyszły przyniesie coś więcej niż tylko panującą od awatara modą na 3d i coraz większy przerost formy na treścią
Pozwól mi wejść Co prawda widziałem tylko wersję amerykańską, ale naprawdę polecam! Klimat mocno wciska w fotel, i to nie dzięki jakimś sceną gore, czy straszeniem widza, ale wszechobecną ciszą...
Zgodzę się, Incepcja jest najlepszym filmem roku. W tym roku również podobał mi się też Doktor Parnassus
Fajna lista, szacun za Coenów i Polańskiego. Muszę wreszcie obejrzeć Kick-Assa i Scotta bo wszyscy chwalą. Incepcja istotnie świetna i zasługuje na wysokie miejsce. U mnie numerem jeden jest Black Swan.
A gdzie Unthinkable? Nie podaruje! :P
PS. CHESTER80, piracie, a gdzie Black Swan'a widziales? :P Bo to bardziej pozycja na 2011. ;]
Moim zdaniem najwiekszy shit tego roku to Niezniszczalni i Predetors. Incepcja to swietny film ! Tak sie nim zajaralem, ze kupilem na Blu Ray ;)
Szczerze powiedziawszy pięciu z tych filmów nie obejrzałem więc o wszystkich wypowiedzieć się nie mogę, chociaż na dizeń dzisiejszy też uznałbym "Incepcję" za film roku, gdyż mimo faktu, że to przede wszystkim kino akcji, to trzeba przyznać jego bardzo mocne dopracowanie, świetne aktorstwo i nietuzinkową fabułę. No osobiście bym nie zamieścił na tej liście "Autora Widmo", ponieważ choć był to film dobry to za bardzo przereklamowany i liczyłem na coś lepszego, na szczęście film ratuje McGregor wraz z Brosnanem i dobre zakończenie
CTSG > O Unthinkable bardzo dobrze wypowiadał się kolega, chętnie obejrzę, skoro znalazł się kolejny amator tego filmu :)
CHESTER > Black Swan ma polską premierę 21 stycznia, wtedy też go zobaczę. I na pewno będzie mi się bardzo podobał :)
proponuję jeszcze obejrzeć film ' Black Swan' z Natalie Portman :P uważam, że będzie konkurował z Incepcją o oscary :p