Komentarze: Seriale których już z nami nie ma - The Unit
Bardzo go lubilem, tez polecam! :)
Swietny serial, swietny Dennis Haysbert. Az niewiarygodne jak tak wiekowy gosc mogl realistycznie zagrac operatora jednostki specjalnej.
to prawda, było parę rzeczy które z perspektywy czasu lepiej zapomnieć - jak akcja w kościele gdzieś w ameryce południowej :D ale ogólny poziom, zajob
reavek - ooo fak :D już poprawiam, dziękuję :D
poprawione - mam nadzieję, że już tak nie daje po oczach :D
Seriale coraz bardziej nabieram przekonania, że polska to sto lat za murzynami w tej kategorii. w TV to nic od rana do nocy. nawet gdy jestem głodny sensacji wrażeń to co widzę; Bożenkę z serialu o klanie, lub Marta która puściła się z tamtym , no i masz sensację kolejny raz wzdycham nawet HBO seriami seriale zaczyna puszczać - obrzydzenie mnie bierze
Matekso > Kiedyś czytałem artykuł, który opisywał problem poruszony przez Ciebie. Autor doszedł do wniosku, że Polskim stacją telewizyjnym nie zależy na promowaniu zagranicznych seriali.
@Matekso jest podział na seriale i tasiemce :) a Polacy to tylko potrafią tasiemce kręcić i debilne komedie romantyczne(Takie jest moje zdanie)
Chcialbym ten serial zobaczyc na polskiej stacji...nie mialem okazji go obejrzec, a baardzo chcialbym ;/
matekso - bo to co się w Polsce pokazuje to jedyne co daje dużą oglądalność. Rzeczy typu Ekipa - doskonały serial moim zdaniem - to niszówka.
Axor - swego czasu leciał bodaj na TV Puls
yasiu > Pozwól, że się z Tobą nie zgodzę gdyż autor artykułu, o którym wyżej wspomniałem posłużył się kilkoma przykładami by udowodnić swoją tezę. Jednym z nich był serial Alias /Agentka o stu twarzach. Gdy był pierwszy raz emitowany w TVP cieszył się on dość dużą popularnością. Po pierwszym sezonie serial zniknął z anteny a na drugi przyszło ludziom długo czekać. Kiedy wreszcie serial powrócił do TVP zmieniono mu porę nadawania (rzecz jasna TVP nawet nie raczyło nikogo o tym poinformować). Wyemitowano 4 odcinki 2 sezonu, po których Alias ponownie zniknął by znów się pojawić ze zmienioną porą emisji (sobota trzecia rano).
Alias niestety nie jest odosobniony przypadkiem wiele seriali zostało przeniesionych na jakieś poronione godziny, niektóre zniknęły by nigdy więcej się nie pojawić. Do tego nie wiem jak niektóre seriale mają stać się popularne i mieć dużą oglądalność, jeżeli już od pierwszego sezonu są emitowane o północy.
Scott P. ależ oczywiście, że pozwalam. Cała radocha w tym, żeby się ktoś nie zgadzał. Czasem nawet specjalnie piszę rzeczy z którymi ktoś się powinien niezgodzić ;)
Akurat w tym przypadku miałem tylko na myśli polskie seriale - to co powstaje. Co do emisji zachodnich seriali to racja, jeśli już w ogóle lecą, lecą o nienormalnych godzinach - nawet lekkie rzeczy typu Monk. Ale to tylko świadczy o tym, że więcej zarabia się (czytaj większa jest oglądalność) polskich szmir, reality szołów i innych teledurniei dla mas. Teraz jedynie emeryci mogą oglądać dobre rzeczy w publicznej telewizji, inni niestety muszą iść spać co by wstać do pracy/szkoły.