Komentarze: Próba Czasu #0 - WTF?
Może być ciekawie. Sam chciałbym zagrać w The Neverhood, ale nie wiem gdzie go można kupić. Jeśli tylko nie będą tych recenzji komentować ludzie dla których liczy się tylko grafika to i chętnie komenty poczytam.
zarąbisty obrazek
Ciezko bedzie ci oceniac gry sprzed kilku lat wiedzac, ze standardy sie zmienily. Ale serie bardzo chetnie bede czytal. Sam ostatnio nadrabiam zaleglosci i przechodze klasyki na ktore kiedys nie mialem czasu. Propozycje: Duke Nukem 3D, Industry Giant (albo SimCity 3k), Carmagedon. :]
Od pazdziernika będę miał więcej czasu, więc moze zmienie nieco forme serii i będę grał w gry proponowane przez Was, albo zrobie jakieś ankiety. Co do ocen, zastanawiam się nad wprowadzeniem własnej skali. Wszystko wyjdzie w praniu, więc wszelkie propozycje mile widziane ;)
Haha. Carmagedon :D To byly czasy. Az sie lezka w oku kreci. Dlaczego tej serii juz nie kontynuuja? Aaaa... Bo teraz nie moga bo by ich watykan wraz z innymi dziwnymi ludzmi zjadl... A szkoda bo przeciez nikt nie kaze komukolwiek grac w takie gry a chociazby rocznik 90 by sie ucieszyl :)
Wiesz co byłoby przyjemne? Brak oceniaczki :P Jestem zagorzałym przeciwnikiem ocen w recenzjach, ale ja zawsze byłem dziwny... Sam pomysł bardzo fajny. Jestem pewien, że wielu młodszych graczy nie zna takich świetnych tytułów jak np. American McGee's Alice, czy Oddworld itp. Warto przypominać o dobrych grach, bo myślę (a przynajmniej mam nadzieję), że dla niektórych grafika nie jest najważniejsza ;P
Dobry temat (na dyskusję). Ogólnie Twój blog zaczyna mi się podobać. Już jest kilka ciekawych tekstów, a to (mam nadzieję) dopiero początek. Czekam z niecierpliwością.
Szczerze to oprocz gier ktore w 1997 jedyne co mialy do zaoferowania to "nowoczesna" (jak na tamte czasy) grafika to da sie grac bez problemu praktycznie w kazda produkcje. Grafika jest de facto jedyna rzecza jaka sie starzeje w grach.
Oh tak, Oddworld Abe's Oddysee to swietny przyklad. Ta gra chyba zawsze bedzie grywalna. Abe to swoja droga jedna z najfajniejszych postaci z konca lat 90tych, wspolczesnie niemal zapomniana... Pamietam, ze Abe byl kiedys w teledysku Music Instructor'a. :D
@Asmodeusz
Pierwsze gra, którą opiszę będzie właśnie z 97' i uwierz mi, nie tylko grafika się zestarzała :) OFC nie znaczy to, że nie da się w stare gry grać, ale nie zawsze sprawia to taką samą przyjemność jak kiedyś. Do wielu rzeczy tak się już przyzwyczailiśmy, że zauważamy je dopiero wtedy jak ich brakuje ^^
Obecnie koncze Blood Omen: Legacy of Kain z 97 na PC (96 na PSX). Ktorys raz z kolei i gra nadal daje duzo frajdy i bije wiekszosc dzisiejszych gier.
Ja polecam Dungeon Keepera. Niedługo ma wyjść jego następca, a do tej gry zawsze dobrze jest wrócić. :D Co do tekstów, będę czytał. Od kiedy nie ma Doomu Starców na tvgry.pl, prawie nie słyszę o starych, dobrych klasykach.