Komentarze do wiadomości: Zawartość Metal Gear Solid: Master Collection Vol. 2 już oficjalnie. Wiemy, kiedy wyczekiwany zestaw trafi do sprzedaży

Forum Gry Akcji
Dodaj komentarz
13.02.2026 00:52
DarthMadara
1
odpowiedz
DarthMadara
2
Pretorianin

Ulepszyli coś te MGS? Bo szczerze mówiąc widzę pixelową syf a nie tekstury, zwłaszcza w Peace Walker - naprawdę oni sądzą że nie widać bieda szczegółów na Snake'u?

13.02.2026 01:12
DarthMadara
2
odpowiedz
DarthMadara
2
Pretorianin

Nie wiem, tylko 2 gry zamiast 3.... i nie widać żadnych zmian - nawet tekstur czy płynności.
Czemu nie dali Metal Gear Rising Revengance?

13.02.2026 08:06
Czarny  Wilk
3
odpowiedz
Czarny Wilk
148
Generał

GRYOnline.pl

Trochę ubogo, dobrze że chociaż tego Ghost Babela dorzucili, ale tutaj aż się prosi o dorzucenie Acidów, Portable Ops czy wspomnianego wyżej Revengeance.

13.02.2026 08:36
Zdzichsiu
4
odpowiedz
1 odpowiedź
Zdzichsiu
158
Ziemniak

Portable Ops jak zwykle zapomniane, przecież to wstęp do Peace Walkera...

14.02.2026 23:08
WolfDale
4.1
WolfDale
96
~sv_cheats 1

Kojima kiedyś stwierdził że ta gra nie należy do kanonu, więc pewnie dlatego zapomniane. Tym bardziej że to był też typowo mobilny MGS z krótką rozgrywką na przejazd dwóch przystanków autobusem, aczkolwiek też mi się bardzo nie podoba że olewają ten tytuł. To mała gra i powinna się znaleźć w drugim pakiecie, ale już chyba na zawsze będzie uwięziona na PSP.

13.02.2026 10:05
5
odpowiedz
katai-iwa
66
Legend

Aż jestem ciekawy, jak wypadnie port MGS4, mogliby jeszcze do paczki dorzucić te części z konsol przenośnych.

13.02.2026 12:23
6
odpowiedz
1 odpowiedź
LokalnyRzezimieszek
16
Generał

50$ za tak stare gierki bez jakiś poprawek.
MGS 4 wygląda lepiej niż na PS3, ale to zasługa wyższej rozdzielczości renderowania. Na PS3 gra leciała w 720p z spadkami w dół, na PS5 jest conajmniej1080p (jak nie więcej) dla tego obraz jest bardziej wyraźniejszy.
Niestety tekstury nadal są jakie były, to samo z LOD, cieniami, cząsteczkami itd.

Peace Walker to port z PS3, z podbitą rozdzielczością renderowania. Cała reszta nadal brzydka i rozmazana, tym razem nawet bardziej, z powodu wyższej rozdzielczości renderowania.

Obawiam się, że będzie tragedia jak z Vol.1 na premierę i po niej, gdzie brakowało najbardziej najprostszych rzeczy i technicznie konwersje mocno kulały.

Nie wiele lepiej jest dziś.
Nie ma sensownego i poprawnego sterowania K&M, nie ma sensownych ustawień grafiki.
Nie można ustawić rozdzielczości jakiej się chcę, bo wybierając np. 1440p, gry i tak renderują się maksymalnie w 1080p i skalują się do 1440p, co jest jakimś bezsensem i dowodem na brak umiejętności twórców.

Opcje głośności to tylko jeden suwak. Pliki audio w tym głosy, sfx są gorszej jakości, dla tego są mody.
Filtrowanie AF nadal dla wielu osób psuje grę.

Takimi rzeczami powinien zajmować się Bluepoint a nie jacyś amatorzy z Chin czy tam Korei.

14.02.2026 23:11
WolfDale
6.1
WolfDale
96
~sv_cheats 1

Peace Walker to port z PS3

To i tak dobrze by było, gorzej jak to port z PSP gdzie gra miała pierwotną premierę.

14.02.2026 19:36
claudespeed18
7
1
odpowiedz
claudespeed18
225
Call me Snake

Ghost Babel to pierwszy MGS w jakiego grałem. Uwielbiam tę grę.

Niedawno ponowiłem całą + VR Missions. Trzeba będzie ograć 3ci raz zatem :)

14.02.2026 23:52
WolfDale
8
odpowiedz
WolfDale
96
~sv_cheats 1

Pewnie będzie to totalnie leniwa składanka jak poprzednia, ale MGS4 chodzi za mną od wielu lat już aby ponownie go przejść. I tutaj akurat się cieszę że będę mógł to jeszcze zrobić na pierwszym Switchu, Peace Walker również.

Forum Forum Gry Akcji
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl