Ulepszyli coś te MGS? Bo szczerze mówiąc widzę pixelową syf a nie tekstury, zwłaszcza w Peace Walker - naprawdę oni sądzą że nie widać bieda szczegółów na Snake'u?
Nie wiem, tylko 2 gry zamiast 3.... i nie widać żadnych zmian - nawet tekstur czy płynności.
Czemu nie dali Metal Gear Rising Revengance?
Trochę ubogo, dobrze że chociaż tego Ghost Babela dorzucili, ale tutaj aż się prosi o dorzucenie Acidów, Portable Ops czy wspomnianego wyżej Revengeance.
Kojima kiedyś stwierdził że ta gra nie należy do kanonu, więc pewnie dlatego zapomniane. Tym bardziej że to był też typowo mobilny MGS z krótką rozgrywką na przejazd dwóch przystanków autobusem, aczkolwiek też mi się bardzo nie podoba że olewają ten tytuł. To mała gra i powinna się znaleźć w drugim pakiecie, ale już chyba na zawsze będzie uwięziona na PSP.
Aż jestem ciekawy, jak wypadnie port MGS4, mogliby jeszcze do paczki dorzucić te części z konsol przenośnych.
50$ za tak stare gierki bez jakiś poprawek.
MGS 4 wygląda lepiej niż na PS3, ale to zasługa wyższej rozdzielczości renderowania. Na PS3 gra leciała w 720p z spadkami w dół, na PS5 jest conajmniej1080p (jak nie więcej) dla tego obraz jest bardziej wyraźniejszy.
Niestety tekstury nadal są jakie były, to samo z LOD, cieniami, cząsteczkami itd.
Peace Walker to port z PS3, z podbitą rozdzielczością renderowania. Cała reszta nadal brzydka i rozmazana, tym razem nawet bardziej, z powodu wyższej rozdzielczości renderowania.
Obawiam się, że będzie tragedia jak z Vol.1 na premierę i po niej, gdzie brakowało najbardziej najprostszych rzeczy i technicznie konwersje mocno kulały.
Nie wiele lepiej jest dziś.
Nie ma sensownego i poprawnego sterowania K&M, nie ma sensownych ustawień grafiki.
Nie można ustawić rozdzielczości jakiej się chcę, bo wybierając np. 1440p, gry i tak renderują się maksymalnie w 1080p i skalują się do 1440p, co jest jakimś bezsensem i dowodem na brak umiejętności twórców.
Opcje głośności to tylko jeden suwak. Pliki audio w tym głosy, sfx są gorszej jakości, dla tego są mody.
Filtrowanie AF nadal dla wielu osób psuje grę.
Takimi rzeczami powinien zajmować się Bluepoint a nie jacyś amatorzy z Chin czy tam Korei.
Ghost Babel to pierwszy MGS w jakiego grałem. Uwielbiam tę grę.
Niedawno ponowiłem całą + VR Missions. Trzeba będzie ograć 3ci raz zatem :)