Ja do gothica częściej wracam, niż do takich wielkich hiciorów cprg, zresztą wszystkim się nie dogodzi
Ja bardzo lubię powtarzać gry i grać kilka razy jeśli je lubię. Wiele razy przechodziłem np. Wiedźmina 3 czy Red Dead Redemption 2, ale są też gry w które zagrałem raz i nie chciało mi się do nich wrócić już nigdy.
Z moich obserwacji wiem, że główna niechęć go Gothica jest spowodowana ciemnotą graczy i tym, że nie potrafią lub w ogóle nie wiedzą, że w sterowaniu klawisze A i D można ustawić na standardową zmianę kierunku jak w większości grach, a nie to dziwaczne łażenie bokiem.
Nigdy nie zaczynałem gry w Gothica zanim nie wszedłem w opcje sterowania i zmieniłem tej klawiszologii.
Z moich obserwacji wiem, że główna niechęć go Gothica jest spowodowana ciemnotą graczy i tym, że nie potrafią lub w ogóle nie wiedzą, że w sterowaniu klawisze A i D można ustawić na standardową zmianę kierunku jak w większości grach, a nie to dziwaczne łażenie bokiem
Ja bym powiedział, że raczej przez sterowanie ctrl + strzałka
Tylko że Gothic 2 już takiego problemu nie ma, no cóż, wszystkim się nie dogodzi