Wiadomo kiedy porzucą ten infantylny i komiksowy styl wizualny żeby poczuć że wojna jest złem, a gra poważna? Bo od paru części to wygląda jakby gra była robiona dla fanów fortnita.
Nie no bez jaj. V miała dość poważną grafikę. Nawet postaci były całkiem całkiem. VI pozostawię bez komentarza...
A kiedy kolejne epoki? Czy już do czasu Civ VIII zostaniemy z trzema epokami?
I tak gram głównie w Civ4, w 5tke pograłem kilkadziesiąt godzin ledwie, niedawno kupiłem CivVI z dodatkami ale jeszcze nie ruszyłem.
Siódemki pewnie nie kupię bo na razie zakładam że tylko nieparzyste civki (5,7) są do bani a liczę że szóstka będzie prawie tak dobra jak wciąż moja ulubiona czwórka.
Z tym że 5-ka jest akurat bardzo dobra w przeciwieństwie do np parzystej 6.
Cześć,
Na YT oglądałem grę Najane, który miał dostęp do bety tego patcha i na prawdę, wygląda to wszystko bardzo obiecująco. Trzeba będzie dać siódemeczce jeszcze jedną szansę :)
Pozdrawiam serdecznie
Ostatnio aż z ciekawości zagrałem w to civ7 i jak są fajne rozwiązania typu nie spamujemy robotników tylko ulepszenia pól miasta dochodzą w raz z jego rozwojem, tak większość systemów wydaje się totalnie nie mieć sensu. Pograłem z 10h wiem na civ to mało ale z tym produktem i tak było ciężko wysiedzieć ten czas gdzie w civ5 i civ6 mam po kilka tysięcy godzin w każdej. Moje przemyślenie jest takie że ktoś w fraxis zamiast rozbudować formułę stwierdził wymyślę koło na nowo i wyszło kwadratowe. Jakoś nie mam przekonania że ten patch uratuje tą grę ale dam im szanse jak wyjdzie