Ciekawe jak to rozwiążą technicznie. Każdy zombie będzie miał swoje ID i w pliku sejwa to ID będzie miało wartość 1 (żyje) lub 0 (nie żyje) ? Podejrzewam, że na mapie jest kilka tysięcy zombiaków :D
Bardzo mi się podoba ta zmiana, tak powinna gra od początku wyglądać.
Kompletnie olewałem aktywności poboczne typu lootowanie miejscówek z zasobami bo a) miałem ich dostatecznie dużo z innych źródeł i b) psuło mi immersję odwiedzanie 10 raz tego samego sklepu z ciuchami w którym znowu są zombie i przedmioty w tych samych miejscach.
Dokładnie, w the beast na początku grałem na trudnym, ale potem się po prostu znudziłem bo byle zombiaka trzeba było tłuc ze 3-4 razy. Potem nawet legendarnymi broniami było to samo.
w DL 2 jakoś lepiej to szło, zabijało się potem jednym ruchem. Tutaj po prostu wróciłem na normal, ale nadal zabijałem w 2 ruchach. A mocniejszych wrogów trzeba było po prostu siekać niczym w starym dead island.
Ciekawe co następnego Techland zrobi.
Tak oprócz DL, bo to że będzie następna część DL to pewne, to ich główna marka.
Ja póki co dorzuciłem na kupkę do ogrania DL2 bo była na promie za 36 pln :)
W sumie jak w Gothicu na rozdział wyczyściliśmy obszar, to też potworów nie było, dopiero w następnym rozdziale jakas mała liczba się pojawiła, jeśli tak to też chetnie wrócę i sprawdzę :D akurat the beast w porównaniu do wcześniej części jest całkiem przyjemny.
Akurat Gothic 1-2 są dobrze zrobione i tak powinno być.
Farmienie na nieskończone potworki i itemki skutecznie psuje balans gry.
Jak przypomnę o Final Fantasy I, gdzie mogłem bić potworki bez końca na tyle, że drużyna stają się zbyt silne i bossowie przestają być wyzwanie dla mnie. To mija się z celem.
To bedzie jakis dodatkowy tryb czy w Restored Land mozna przesjc kampanie gdzie zombi nie bedzie sie juz odradzac