Komentarze do wiadomości: Za 2 tygodnie w Polsce wystartuje konkurencja Crunchyrolla. Na start ponad 60 anime i 1000 odcinków

Forum Inne Gry
Dodaj komentarz
17.03.2026 17:54
Mangas
1
2
odpowiedz
Mangas
4
Centurion

No i cudownie! Już nie mogę się doczekać! Na start pójdą u mnie na pewno: My Gift Lvl 9999 Unlimited Gacha, Fermat Kitchen, The Dangers in My Heart, Helck, Reincarnate as a Sword i My Isekai Life. Wszystkie co prawda już widziałem, ale osobiście uważam, że są to tytuły warte powtórzenia. A jeśli jeszcze przekład będzie sensowny, to tylko się cieszyć.

17.03.2026 22:05
darkhulk
1.1
1
darkhulk
58
Pretorianin

Mangas Same średnie tytuły masz do powtórzenia -  Helck, Reincarnate as a Sword i My Isekai Life toż to maxymalnie 5/10 jest. Weź sobie Frieren, zielarke, dungeon mesh czy cokolwiek sensownego, co warto powtarzać.

18.03.2026 05:58
1.2
1
CiasnyArtur
5
Junior

darkhulk chłop chce sobie odświeżyć średnie tytuły a ty mu mówisz żeby obejrzał słabe, gdzie tu logika?

18.03.2026 07:03
Mangas
😉
1.3
1
Mangas
4
Centurion

darkhulk Podane przez Ciebie tytuły oczywiście znam i przy nadarzającej się okazji powtórzę, niemniej bazuję na tym co zostanie polskim widzom udostępnione w dniu premiery. Jeśli będzie tam Zielarka czy Frieren, oczywiście dodam do listy. Dungeon Meshi niedawno skończyłem, więc póki co nie odświeżam. Niemniej każdy ma swój gust, a mnie wskazane serie (choć nie wybitne) się podobają.

19.03.2026 15:28
darkhulk
1.4
darkhulk
58
Pretorianin

CiasnyArtur  Ja jakieś słabe podałem tytuły, ty masz kamyki zamiast muzgu, czy inny gruz między uszami XD ?? Logiki zabrakło u twojego starego i powstał ciasnyartur lvl 0 XD

23.03.2026 16:13
LordDragonMPF
1.5
LordDragonMPF
33
Centurion

Mangas może Frieren tam na razie nie widać, ale jest tam tytuł podobny tematycznie (demony i żywotność) - Kijin Gentoushou.
Gacha 9999 (ciekawie zbudowany świat i relacje między sąsiadami) i ten co odrodził się jako miecz to też fajne serie.

17.03.2026 18:16
2
odpowiedz
4 odpowiedzi
Ummon
68
Pretorianin

Dawać więcej serwisów: publiczność wytrzyma jeszcze jeden abonament.

17.03.2026 18:46
Mangas
2.1
4
Mangas
4
Centurion

Ummon Sorry, a zmusza ktoś do stałego subskrybowania wszystkiego jak leci, że spytam? Ja część serwisów subskrybuję raz na jakiś czas przez miesiąc-dwa i następna subskrypcja za kilka miesięcy, kiedy dodadzą trochę materiałów, na które warto rzucić okiem. Niewielu ludzi stać dziś na wywalenie rocznie kilku tysięcy za same subskrypcje, więc racjonalizuje się koszty, takie to trudne do ogarnięcia?

17.03.2026 20:38
2.2
Nie.
5
Legionista

Mangas Są fajne strony na których nie trzeba subskrybować. Netflix I tak ma 90% anime, wystarczy zmienić rejon lub mieć VPN, ale to nie wygodne więc lepiej robić coś wygodniejszego.

17.03.2026 21:15
Anni1993
2.3
Anni1993
9
Chorąży

Mangas Chodzi raczej o fakt dzielenia tortu na x serwisów subskrybcyjnych przy jednoczesnej niepewności i toksycznego podejścia do konsumentów popkultury która się przytrafia nadgminnie chociażby u canal+
Ktoś tutaj pyta o przymus? Nie tak więc umilcz
Ktoś blokuje nam IP bez jednoczesnej emisji w regionie polski? owszem canal+
Punkt widzenia jest względny od punktu siedzenia
Jedyny spot jaki szanuje to Netflix który przyczynia się do emisji wielu tytułów których byśmy nie widzieli dziś gdyby nie oni
Jak chociażby prze genialny Pluto od twórcy równie genialnego Monster-a(i to z naprawdę przyzwoitym dubingiem)
Jednocześnie nie blokuje dostępu do tytułów czy o zgrozo lepiej nie banuje je nam w przeciwieństwie do przykładowo canal+
Jeżeli podejście do konsumenta nie będzie najgorszym możliwym parciem na szkło to niech i będą dziesiątki serwisów subskrybcyjnych
Jeżeli będą dziesiątki serwisów które będą powodować przymus subskrybcji niech spadają na drzewo z tymi tytułami z przed dekady które umieszczą za paywallem bo do niczego konstruktywnego się nie przyczynią po za dojeniem frajerów na portfolio i utrudnieniu rewatcha przed nowym sezonem którego cholera wie czy w ogóle z eminują
Jeżeli będą dziesiątki które zbanują IP w regionie bez jednoczesnej emisji to niech ich będzie zero
Nie ciężko być sceptycznym gdy takie korpo jak canal+ sra nam w regionie zwyczajnie banując ileś tytułów bez jednoczesnej emisji jak chociażby Mushoku Tensei(powiedz mi gdzie masz w tym korzyści? He?)
Warto było by to pojąć "kolego"
Bez urazy stary ale ty świata nie pojmujesz i ewentualnych skutków czynnościowo przyczynowych do których daleko szukać nie musisz
Przynajmniej tak ciebie postrzegam gdy czytam twoje statystyczne wypociny pięciolatka umysłowego
Kiedyś z tego zachwytu możliwe że zapiejesz budząc się z ręką w nocniku gdy takimi serwisami z kilku będą dziesiątki które zostaną skonstruowane w celach tylko i wyłącznie dojenia debila z mamony
Osobiście opinii o nich nie mam a czas pokaże z kim lub czym mamy doczynienia
Spartolą sytuacje chociaż raz to będą skreśleni w moich dwóch projektorach bez żadnego przebacz milordzie
Tak jak są skreśleni ignoranci którzy zaporowo bronią jakiegokolwiek korpo gdy nawet nie masz ku temu podstaw stary
A robisz to i to ewidentnie tym swoim wpisem w sytuacji w której koleś dał do zrozumienia że jest zwyczajnie tylko sceptyczny jednocześnie nie mówi złego słowa(zgadnij czemu einshteinie)
Tak jak wtedy gdy broniłeś w jakimkolwiek stopniu C+ i ten szczoch traktowałeś jako deszczyk udając że ciebie to rusza gdy paradoksalnie tak nie było po kilku akapitach
Otwórz głowę schowaj kompleksy przestań być ignorantem białorycerzykiem moralnym do kwadratu bo korpo to nie family friendly twoi koledzy z szkoły specjalnej a ty jesteś tylko najwyżej cyfrą w machinie szczurów i mody globalnej z której nawet korzyści nie masz a co więcej momentalnie na tym tracisz ciesząc michę jak pierwszy lepszy przysłowiowy debil wychodząc na tym jak zawrocki na mydle
Wole wydać na pierwowzór/netflix/kino a nawet na blue ray w przeciwieństwie do sytuacji takich jak przy C+ i mam nadzieję że przypadkiem kolejnych partaczy nam nie przybyło którzy będą wyciskać nas niczym sok z cytryny oferując tylko i wyłącznie minusy i toksyczność
Naucz sie kalkulować życie a lepiej na tym wyjdziesz
Najlepiej wypociny zachowaj dla siebie prywatnie bo to takie typowe otwierać gębę gdy nie wiesz co pleciesz w tym internecie dla biedoty umysłowej
Nie pozdrawiam a zawady szukałeś sam dzieciaku typowym zachowaniem "nIe WiEm Co Pi*****Ę aLe SiĘ pRzYsRaM dO rAnDoMa"
Nie wiem czy widzisz ale toksyczny jesteś bo to dzięki takim ignorantom coraz więcej serii nam znika tylko aby się pojawiły w najgorszych możliwych miejscach antykonsumenckich bo ty k***a masz jakiś kompleks niższości z trocinami zamiast mózgu
Może lepiej załóż sobie obcasy? Ponieważ coś mi mówi że do twarzy by ci było

post wyedytowany przez Anni1993 2026-03-17 23:32:33
17.03.2026 23:56
Mangas
2.4
Mangas
4
Centurion

Anni1993 Chłopie, piłeś - nie pisz. I wrzuć na luz, bo widzę, że z psychiką krucho...

17.03.2026 19:37
3
odpowiedz
LokalnyRzezimieszek
16
Generał

Dobra wiadomość, bo na CC to porażka. Od lat marny player, serwery z Tesco a od jakiegoś czasu robią tłumaczenia przez AI, albo zatrudniają "kolorowych ekspertów" którzy zmieniają całkowicie to co postacie mówią.
Ostatnio nawet grzebią przy samej animacji, zmieniając niektóre rzeczy, jak np. w Trigun Stargaze, czołówka i niektóre sceny są zmienione względem wydania TV albo na innych serwisach.

17.03.2026 20:07
4
odpowiedz
Koczkodan
1
Chorąży

W końcu

17.03.2026 21:57
5
2
odpowiedz
2 odpowiedzi
nukgoalblitza
1
Junior

I bardzo dobrze. Niech Crunchyroll wypier z Polski. Nie tylko nie ma nawet napisów po Polsku (co jest skandalem) to jeszcze ścigają serwisy które te napisy oferują. Lepiej nam będzie bez nich, więc dobrze że pojawiła się konkurencja. Albo to zmusi Crunchyroll do jakiegokolwiek wysiłku, albo przestanie im się to opłacać i wyjdą z Polski. W każdym wypadku win-win

19.03.2026 09:52
5.1
Glimka
4
Legionista

nukgoalblitza na Crunchyrollu są tytuły z napisami, a nawet z dubbingiem.

19.03.2026 11:35
Mangas
5.2
Mangas
4
Centurion

Glimka Jasne, dubbing ma cały jeden tytuł - film "Dragon Ball Super: Super Hero", a napisy ma raptem kilka innych filmów i jeden serial:

- Attack on Titan: THE LAST ATTACK
- Suzume
- My Hero Academia: You're Next
- One Piece Film: Red
- Kaiju No. 8: Mission Recon
i seria - Dragon Ball Daima

Do tego jest kilka tytułów z rzekomym polskim tłumaczeniem:

- Isekai Quartet The Movie: Another World
- Arknights: PRELUDE TO DAWN
- To Your Eternity (sezon 1)
- SPY x FAMILY (sezon 1)
- DARLING in the FRANXX (sezon 1)

Rzekomym, bo opisy tych serii na CR sugerują, że tłumaczenie jest, a po odpaleniu danego tytułu okazuje się, że języka polskiego nie ma na liście i automatycznie są ładowane angielskie napisy. Było jeszcze kilka innych serii z takim opisem, ale po zapytaniu supportu CR czy się takowe pojawią, informacje o napisach zostały usunięte, natomiast w powyższych przypadkach informacja wciąż widnieje. Co ciekawe nie ma na CR napisów do lwiej większości filmów, które faktycznie były dystrybuowane w polskich kinach np:

- Blue Lock: Episode Nagi
- Kimetsu no Yaiba: Mugen Train
- Sword Art Online: Progressive (obydwa filmy)
- Tensei Shitara Slime Datta Ken: Scarlet Bond
- Haikyuu: Dumpster Battle
- Overlord: The Sacred Kingdom
- Spy × Family Code: White
- Jujutsu Kaisen 0
i innych, których tytułów teraz nie pamiętam.

Tak że oferta spolszczonych tytułów na CR przebogata...

post wyedytowany przez Mangas 2026-03-19 13:11:41
18.03.2026 00:12
6
odpowiedz
5 odpowiedzi
sabaru
35
Senator

Czasem lubię sobie jakieś fajne anime obejrzeć i nie mam problemu ze znalezieniem go z Polskimi napisami, a tu jakaś drama w komentarzach jest. Do tego że jakieś abonamenty trzeba płacić czy coś to też o takim czymś nie słyszałem w tym przypadku.

post wyedytowany przez sabaru 2026-03-18 00:13:15
19.03.2026 09:55
6.1
Glimka
4
Legionista

sabaru dla jakościowych tłumaczeń opcji wyboru dubbingu warto.

19.03.2026 09:56
6.2
Glimka
4
Legionista

Glimka i opcji... zgubiłem literę

19.03.2026 17:47
6.3
sabaru
35
Senator

Glimka - anime ogląda się tylko z napisami.

19.03.2026 18:28
6.4
Glimka
4
Legionista

sabaru wcale nie. To animacja jak każda inna i można oglądać tak samo jak francuskie, amerykańskie, hiszpańskie czy jakiekolwiek inne.

19.03.2026 18:31
6.5
Glimka
4
Legionista

Glimka miliony oglądają animacje z dubbingiem i dla sporej części z nich kraj z jakiego coś pochodzi nie ma znaczenia. Animacja to animacja. Czy jest z kraju X czy Y guzik ich to obchodzi. Oglądają tak samo jak każdą inną.

18.03.2026 19:12
7
odpowiedz
3 odpowiedzi
Neromyuu
5
Junior

Fajnie.Tylko szkoda że 0 ciekawych tytułów (???•´???•`???)

19.03.2026 00:30
7.1
Leavos
1
Legionista

Neromyuu no mogliby sie troche bardziej postarać, to prawda

19.03.2026 09:57
7.2
1
Glimka
4
Legionista

Neromyuu sporo z nich jest ciekawa, ale gusta są różne

23.03.2026 17:44
LordDragonMPF
7.3
LordDragonMPF
33
Centurion

Neromyuu zależy czego szukasz (gatunek, tempo akcji etc). Być może jest gdzieś tam ukryty ciekawy tytuł?

23.03.2026 16:22
LordDragonMPF
8
odpowiedz
LordDragonMPF
33
Centurion

Zastanawiam się tylko czy ADN będzie bawić się w to samo co C+ -> czyli wysyłać DMCA do wszystkich stron z anime? Jakoś nie widziałem by Netflix obecnie ganiał za ludźmi, którzy gdzieś tam indziej oglądają np DanDaDan. Choć podobno kiedyś Netflix przyczepił się do Wbijam za tytuł Vinland Saga.

Forum Forum Inne Gry
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl