Gry lipca 2026Ukochane symulatory z początku lat 90.Interaktywna mapa Gothic RemakeTe gry zasłużyły na uwagę w 2026 rokuOdyseja Nolana to wielkie rozczarowanie.
Szukaj...

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl

Komentarze do wiadomości: Z 115 mln w box office była finansową porażką, a po 20 latach podbija streaming. Kultowa klapa sci-fi z Vinem Dieselem jest w top 10 SkyShowtime

Forum Filmy i seriale thrillery
Dodaj komentarz
21.07.2026 07:58
Gimemoa
1
odpowiedz
Gimemoa
20
Pretorianin

Ja tam zawsze lubiłem ten film.

21.07.2026 09:01
2
odpowiedz
Felo74
138
Konsul

Kroniki Riddicka to zdecydowanie najlepsza część. Jest to rasowa space opera z całkiem niezłym lore. Cz.1 i cz.3 przy kronikach to mega bieda.
Szkoda, że to była klapa bo na prawdę nie ma dużo takich filmów.

21.07.2026 09:25
DocHary
3
1
odpowiedz
DocHary
91
Unclean One

Przypomniałem sobie jakim szokiem jakościowym był dla mnie Escape from Butcher's Bay, który pojawił się znikąd.

21.07.2026 09:46
Persecuted
4
odpowiedz
Persecuted
168
Adeptus Mechanicus

Warto też przypomnieć sobie Escape from Butcher Bay i Assault on Dark Athena. Bardzo fajne nawet dziś, choć nie pozbawione niedoróbek, irytujących już w dniu premiery (w swoich czasach to były produkcje bardzo ambitne, z wielowarstwowym gameplayem, któremu zabrakło jednak odpowiedniego dopracowania, wynikającego z braku czasu i braku doświadczenia studia Starbreeze).

Co więcej, zremasterowana edycja PC-towa z 2009 (zawierająca obie gry) niesamowicie dobrze się zastarzała graficznie (konsolowych nie polecam, bo tam jest dużo gorzej), głównie dzięki industrialnej estetyce i zatopieniu większości lokacji w permanentnym pół-mroku.

Szkoda, że oba tytuły utkwiły w licencyjnym piekle (dziś są nie do kupienia, tylko rynek wtórny) i szanse na remake czy remaster są bliskie zeru. Moim zdaniem, gdyby trochę poprawić główne systemy (walka w zwarciu, skradanie, strzelanie) i podbić rozdzielczość tekstur, to obie gry (zwłaszcza pierwsza) miałyby szansę naprawdę dobrze się sprzedać, nawet nie jako "nostalgia trip", ale jako trochę zapomniany styl rozgrywki, którego dziś się już praktycznie nie robi.

post wyedytowany przez Persecuted 2026-07-21 09:48:25
21.07.2026 11:09
5
odpowiedz
lol3k
0
Junior

Krytycy musieli mieć jakiegoś bad tripa to najlepsza część Riddicka zobaczymy co pokaże furia

21.07.2026 11:42
6
odpowiedz
lukaszm000694
6
Legionista

A ja byłem serio zaskoczony jakością tego filmu. Obejrzałem nie tak dawno i nawet byłem pozytywnie nastawiony.
Okazało się że film jest naprawdę słabo wykonany. Oglądało się fajnie, ale to było dla mnie doświadczenie podobne do oglądania The Room czy Samurai Cop, które uwielbiam.

Forum Forum Filmy i seriale thrillery
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl