Komentarze do wiadomości: YouTube zaserwuje nam jeszcze dłuższe przerwy reklamowe dzięki AI

Forum Technologiczne
Dodaj komentarz
11.03.2026 12:01
1
1
odpowiedz
bjblazkowicz
16
Legionista

Nie bardzo rozumiem, jak te trzydziestosekundowe to mają być te dłuższe. Mnie już próbują wciskać minutowe.

11.03.2026 13:23
Kwiliniosz
😂
2
8
odpowiedz
1 odpowiedź
Kwiliniosz
82
Generał

Kolejny przykład jak ejaj ułatwia życie zwykłym ludziom. A nie, czekaj...

11.03.2026 14:09
Herr Pietrus
😁
2.1
2
Herr Pietrus
242
Jestę Grifterę

W czasie reklam będą mogli realizować swoje pasje!

post wyedytowany przez Herr Pietrus 2026-03-11 14:10:07
11.03.2026 13:49
3
3
odpowiedz
MadTrigger
5
Chorąży

Niech dadzą dłuższe. Wtedy użytkownikom będzie łatwiej podjąć decyzję, że oglądnięcie 10s AI slopu nie jest warte oglądania minuty reklam. Proponuję większą selekcję tego co się ogląda. Mniej, dłuższe, wybrane i przede wszystkim bardziej wartościowe. Wtedy oglądnięcie reklam będzie świadomą nagrodą dla twórcy, a nie irytującą stratą czasu za oglądnięcie kota w worku.

post wyedytowany przez MadTrigger 2026-03-11 13:50:46
11.03.2026 14:46
Kwisatz_Haderach
4
odpowiedz
Kwisatz_Haderach
24
GIT GUD or die trying

W gorszej sytuacji są osoby oglądające materiały wideo na telewizorach, ponieważ są skazane na oglądanie reklam, ponieważ skonfigurowanie na nich aplikacji blokujących reklamy jest większym wyzwaniem.

Panie Zbigniewie, wiem ze stac pana na wiecej.

btw. nie da sie zrobic rownoczesnie bolda i kursywy. Jak zwykle pro web design i koding.

post wyedytowany przez Kwisatz_Haderach 2026-03-11 14:49:14
11.03.2026 22:13
WolfDale
😎
5
1
odpowiedz
2 odpowiedzi
WolfDale
96
~sv_cheats 1

Ja nie mogę się doczekać reklam w abonamencie, to dopiero będzie petarda!

11.03.2026 22:56
frer
5.1
frer
186
Legend

Ja podejrzewam, że to tylko kwestia czasu, bo nie widzę innej opcji przy postępującym enshittification. Jeśli teoretycznie wypchną wszystkich albo w premium albo w ogóle z platformy (bo część ludzi będzie wolało zrezygnować niż być zmuszonym do płacenia), reklamowanie się na YT straci sens. Bo po co masz płacić krocie jako firma, gdy nikt twoich reklam nie będzie oglądał, więc nie będzie w ogóle konwersji na więcej zamówień twoich produktów?
Moim zdaniem to zmierza w kierunku dodania kilku poziomów premium, gdzie najwyższy będzie bez reklam, a pozostałe będą je w jakiejś formie miały.

W ogóle marketing internetowy już teraz jest wątpliwy jeśli chodzi o skuteczność. Firmy nadal pompują w niego grubą kasę, ale mi to przypomina czasy, gdy firmy robiły to samo z reklamami w TV. Wystarczy, żeby pojawiła się jakaś nowa alternatywa marketingowa i YT leży.

12.03.2026 06:15
5.2
MadTrigger
5
Chorąży

frer Czytam, patrzę na słowo enshittification i nie wiem co to. Teraz już wiem i wolę nasz rodzimy odpowiednik - gównowacenie :D To dotyczy wszystkiego. Kiedyś pyszna słodka marchew była jedyną jaką można było zjeść, była normą. Teraz to towar premium, a powszechnie dostępne są produkty merchewkopodobne napompowane i bez smaku. Do tego to za cenę wyższą niż była ta dobra marchew.

post wyedytowany przez MadTrigger 2026-03-12 06:20:36
12.03.2026 09:20
6
odpowiedz
Krystian03
7
Pretorianin

Od bardzo długiego czasu nie używam YT na telewizorze po tym jak kilka lat temu miałem 3 reklamy trwające łącznie 3 minuty bez możliwości pominięcia i po tym jak wybrałem inny filmik to znowu. A jak już trzeba coś obejrzeć na dużym ekranie to wystarczy podłączyć telewizor np. długim kablem HDMI, utworzyć playlistę jak chcemy obejrzeć wiele filmików po kolei żeby nie trzeba było co chwile podchodzić do komputera i wpisywać i więcej czasu się zaoszczędzi niż na tych długich reklamach.

12.03.2026 13:01
7
odpowiedz
Moooras
141
Generał

Na szczęście nikt nie każe mi oglądać yt na telewizorze.

12.03.2026 15:44
8
odpowiedz
WytrzymalyJenot
1
Junior

Przeglądarka Brave.
Nie dziękujcie.

Forum Forum Technologiczne
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl