Na Firefoxie z ublockiem zero problemów. Przede wszystkim polecam przestać używać przeglądarki od google.
Chwilę nie będzie działać, potem tworcy Adblocków lub narzędzi typu Revanced to naprawią i będzie okej. A chwilowa przerwa od YouTube nie wyjdzie na złe
Chwilę nie będzie działać, potem tworcy Adblocków lub narzędzi typu Revanced to naprawią i będzie okej. A chwilowa przerwa od YouTube nie wyjdzie na złe
Nie potrzeba żadnej przerwy. Używam od lat origin ublock lite i nie zauważyłem do tej pory żadnych problemów o których tutaj co jakiś czas piszą dotyczących wielkiej walki jutuba z adblockami. .
Na ten moment nie ma żadnego oficjalnego rozwiązania problemu, poza wyłączeniem nakładki lub ewentualnym wykupieniem abonamentu YouTube Premium
Bzdura. Wystarczy stronę odświeżyć i komentarze wracają. Miałem już tak parę razy na Chrome oraz Edge i zawsze wystarczyło odświeżenie.
Aż specjalnie wszedłem na youtub, by to sprawdzić, no i co się okazało, bzdurny artykuł, który nawet nie potrafi zweryfikować tych rewelacji.
uBlock póki co niestety przestał działać w YouTube, wyświetlają się reklamy.
Google robi wszystko, żeby ludzie stworzyli lepszą alternatywę dla Youtube i tam uciekli.
Na Firefoxie z ublockiem zero problemów. Przede wszystkim polecam przestać używać przeglądarki od google.
Który adblock? Bo bez tej informacji artykuł jest bezużyteczny.
Używam ublocka na firefox i przez ostatnie 2 lata zero problemów, a było już chyba z 10 afer o tym, że rzekomo nie działa.
Na słabszym sprzęcie tj. laptopie zauważyłem, że częściej wyskakuje ostrzeżenie "wideo nie odtwarza się płynnie?" ale i tak film i komcie ładują się bez problemu.
Jak wyżej napisali uBlock działa. Dużo siedzę na YT i nie pamiętam kiedy zobaczyłem reklamę odkąd go używa. Poza tym mam też AdGuarda. Też jakieś pojedyncze blokuje. Nie kojarzę też czegoś takiego, żeby mi filmiki opóźniało dlatego, że mam adblocki jak to kiedyś gdzieś czytałem, że ileś tam sekund trzeba czekać zanim się filmik rozpocznie jak YT wykryje adblocka.
Giganci z USA robią wszystko, żeby wydoić premium z Polaków a jak nie to faszerują ich reklamami ale już podatków płacić to nie łaska. Niebać ich! U mnie adblocki na Firefox śmigają.
U mnie uBlock na Edge działa znakomicie. Zero reklam na YT. Ludzie po prostu powinni przestać używać tego raka od Google, zwanego Chrome. Tam może rzeczywiście nie działać. Nawet nie chce mi się instalować tej zarazy, aby to sprawdzić. No ale jak wszyscy są przyzwyczajeni do używania tej i żadnej innej przeglądarki, to niech oglądają reklamy.
Z kolei na telefonie (Android 16) używam Firefoxa z uBlockiem i ten tandem również działa wyśmienicie. Mało tego, po wybraniu trybu PC można włączyć filmik na YT i zablokować telefon, a ten dalej będzie się odtwarzał. Nie trzeba premium.
Z ciekawości wyjąłem z szuflady starego iPhone'a SE generacji pierwszej, z najnowszym dostępnym dla niego systemem. O ile tam FF nie oferuje uBlocka, to są dwie inne możliwości. Pierwsza, to AdBlock Pro dla Safari, ale tutaj różnie bywa ze skutecznością blokowania reklam na YT. Druga, działająca, to Opera z wbudowanym blockerem. Nie wiem, jak sytuacja wygląda na nowszych telefonach od Apple, ale podejrzewam, że podobnie.
Widzę że większość nie przeczytała newsa tylko tytuł i myśli że chodzi o same reklamy. Z tym adblocki sobie jeszcze radzą i je blokują. Tutaj jest problem, np. z buforowaniem filmików. Na początku jak się włącza to prawie przy każdm buforuje. Nawet jak się przewija to czasami też. Czasami też wolniej strona się ładuje co jest właśnie spowodowane używaniem adblocków. Jedno co zauważyłem to że czasami wyświetla się że strona nie istnieje choć bardzo rzadko. No i jak czytam ukrywanie komentarzy.