Gra jest taka se - strasznie przehajpowana. Myślałem, że tylko ja tak mam ale później zauważyłem, że więcej ludzi ma taką opinię.
Nie uważam żeby była przehajpowana - jest naprawdę wybitna i oryginalna. Po prostu nie każdemu przypadnie do gustu
Trochę wtórna i nudna się robi po szybkim czasie. Przynajmniej wg mnie. Trochę się zawiodłem, bo po ocenach liczyłem na cos lepszego.
Z ciekawości - czy rozegrałeś pełny cykl? Na jakim najwyższym poziomie trudności grałeś? Czy poniosłeś porażkę w jakiejkolwiek osadzie? Pytam, bo zastanawiam się czy twórcy nie zrobili gry zbyt łatwą na początku - wtedy to faktycznie dość nudna, choć chaotyczna, gra ekonomiczna. Zaczyna błyszczeć dopiero gdy przyprze Cię do muru i zmusi do mocnego kombinowania
Akurat zgodzę się z
Bardziej mnie dziwi, że w tytule artykułu nie użyto "od wydawcy Manor Lords" - jestem pozytywnie zaskoczony :)
Gra jest świetna jedyny minus to archaiczny wygląd. Gra zaczyna się dopiero gdy wszystko staje się wyzwaniem. Dla mnie ocena 8.8 na 10. Brakuje grafiki i trochę ładniejszego interfejsu.