głupie pytanie - w jaki sposób "lato" zawęża okno premierowe w porównaniu do "Q3"? chodzi o te 9 dni różnicy? :D
głupie pytanie - w jaki sposób "lato" zawęża okno premierowe w porównaniu do "Q3"? chodzi o te 9 dni różnicy? :D
Mam jedynie nadzieję, że ogarną w tym patchu ilość jedzenia i medykamentów jakie się znajduje w świecie gry. Jest nowy poziom trudności „Mistrz”, on już fajnie to balansuje. Tylko przy okazji jest cholernie trudny momentami. Tak irytująco trudny, bo ewidentnie niektóre fragmenty gry nie były tworzone z myślą o takich obrażeniach jakie zadają nam przeciwnicy na tym poziomie trudności. Oby zmniejszyli ilość zasobów w świecie gry na niższych poziomach trudności.
No i jeszcze kwestia kosztów ulepszeń broni i kombinezonów. Powinny zostać mocno zmniejszone. Koszty ulepszeń są nieproporcjonalnie duże w porównaniu do korzyści jakie dają. W dodatku każde ulepszenie zwiększa mocno koszt naprawy danego przedmiotu. Daje to efekt taki, że zamiast ulepszać sobie pancerz, to czekamy po prostu na lepszy, a jedynie ulepszamy te końcowe, bo ulepszanie tych z początku i środka gry pochłania mnóstwo gotówki, nie dając jakiejś duzej róznicy.
Te dwie rzeczy i będzie mi się nawet fajnie już grało, bo gra jest o wiele lepsza niż przy premierze. Nieporównywalnie lepsza.
Może w końcu się ogra porządnie, ale chyba pod koniec roku, za dużo ciekawych premier w najbliższym czasie.
A swoją drogą, to mieli przejść na nową wersję silnika i co? coś cicho na ten temat.
Upgrade silnika to tytaniczna robota wbrew pozorom.
Zapowiada się dobrze. Poleci pre-order!
Trailery to oni potrafią robić, gorzej z grą. Moją kasę dostaną jedynie, gdy patch 2.0 będzie tym, na co każdy ma nadzieję. Już raz dałem się nabrać.
Nie wiem czy sprawdzę, tą średniej klasy grę skończyłem zaraz na początku zeszłego roku i tyle z niej. Do serii Metro trochę brakuje.
Dla mnie seria Metro 2033 i jej kontynuacje są znacznie lepsze. Mam wszystkie części, podobnie jak serię S.T.A.L.K.E.R., i moim zdaniem ten drugi cykl jest po prostu „jaki jest”. Różnic między tymi grami wcale nie widzę aż tak wielu. Mapa w Stalkerze jest wystarczająco duża jak na otwarty świat, ale jednocześnie wydaje mi się dość pusta i momentami zwyczajnie nudna.
Jeśli nic nie wypocisz to jesteś głupi i tępy prostak bo piszesz bez sensu, po prostu żeby pisać.
A co do szybkiej podróży to wiesz, fajnie jest iść normalnie przez dany teraz raz góra 2 ale kolejne razy już męczą szczególnie że tak jak wcześniej wspomniałem jest minimum treści na trasie :) A jak już trafisz na ciekawe miejsce to twoją nagrodą jest śmieciowy karabin, kiełbasa i wódka XD
Przykład gry która ma szybką podróż ale człowiek nie chce korzystać? Skyrim... zawsze znajdzie się ciekawa trasa, fajne lokacje a czasem i historia która wciągnie cię na godziny. Tego Stalkerowi brakuje.
To tak jakbym nagle w Skyrimie oczekiwał fajnej fabuły, charyzmatycznych postaci czy braku ekranów ładowania.
To tak jakbym nagle w Skyrimie oczekiwał fajnej fabuły, charyzmatycznych postaci czy braku ekranów ładowania. przy Skyrim 2 ? Tak oczekiwałbym przynajmniej 2 z 3 rzeczy, które wymieniłeś.
z tym, że cos sie dzialo na tych mapach A BO ALIFE to takie troche smieszne, bo tam kazda pojedyncza mapka miala kilkaset metrow dlugosci i szerokosci,l xd tutaj mamy full otwarty swiat, gram wlasnie w dwojke i co chwile albo atak bandytow na baze, albo mutanty walcza z ludzmi, albo ludzie walcza mieszy soba. Ile to juz razy znalazlem bandyte, ktory byl obladowany towarem po sam korek, bo zabil juz sporo innych ludzi, a w koncu trafil na mnie i wszystko ja przejalem. No stary dobry Stalker pod tym wzgledem. Jest niemal dokladnie tak jak w oryginalach, tylko na delikatnie mniejsza odleglosc. Delikatnie, bo tak jak mowilem, mapki w oryginalnych dwoch czesciach byly smiesznie male. Za to w zewie prypeci nic sie nie odradzalo, jak zabilem potwory na jakiejs trasie, to potem miales prawie pewny spokoj do konca gry. Takze z tym argumentem o zyjacym świecie to takie troche iks de xd
wypowiadam się oczywiście o Stalkerze 2 z najnowszym patchem. Jestem swiadom jak on wygladal rok czy olaboga dwa lata temu i wiem, ze było tragicznie. Teraz to zdecydowanie lepsza gra, ktora jest po prostu Stalkerem, z jego zlymi i z dobrymi stronami
A z tym TESem 6 to nie miałbym zbyt dużych nadziei na takie zmiany. Nowy Starfield pokazał, że to dalej to ten sam schemat tworzenia gier.
Szczerze mówiąc to już wolałbym aby zostawili te grę w cholerę i dali pracować moderom, przynajmniej miałbym pewność, że ktoś sie bierze za problemy obecnego stanu niż niepotrzebnemu dodawaniu zawartości, która tylko wydłuży proces naprawiania
Ten screen reklamowy zbyt mocno na mnie działa przez co mam ogromną ochotę w to zagrać, natomiast mimo że moje nadzieje liche to może ten dodatek naprawi większość bolączek oryginału w bazie jak i rozszerzeniu.
A naprawili już grę? Bardzo chcę zagrać ale przy pierwszym podejściu na premierze odbiłem się po ilości błędów i słabej optymalizacji.
Byłem kilka razy w strefie. Pierwszy raz w 2004 roku a ta gra ma świetny dojmujący klimat, uwielbiam po prostu niespiesznie łazić wśród artefaktów sowieckiej architektury.
Lubię świat Stalkera i te wszystkie gry. Ale myślę że ukraincy powinny sprzedać prawa do Stalkera bardziej ogarniętemu studiu, bo ewidentnie każda cześć powiela te same byki, które aż parzą w oczy. Dodatkowo mam wrażenie że totalnie olewają gracza. A szkoda, bo temat jest fenomenalny.