Recenzja The Blood of DawnwalkerInteraktywna mapa Gothic RemakeRecenzja Resonance: A Plague Tale LegacyWszystko o Wiedźmin 3: Dziki Gon - Remaster
Szukaj...
Kolorystyka
Wyświetlanie

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl

Komentarze do wiadomości: Wyczekiwana strategia Star Wars: Zero Company pozytywnie zaskoczy długością kampanii fabularnej. Pod jednym względem gra mocno jednak rozczaruje na premierę

Forum Gry Strategiczne
Dodaj komentarz
23.07.2026 16:33
Dead Men
1
1
odpowiedz
Dead Men
199
Senator

ale bym sobie zagrał w xcoma 3 pod woda.

23.07.2026 18:47
Apostol_93
1.1
4
odpowiedz
Apostol_93
100
Świadomość Wszechświata

Dead Men To pójdź na basen xD

23.07.2026 22:04
Sathorn
1.2
odpowiedz
Sathorn
72
Pretorianin

Dead Men potrafię zrozumieć Twoje oczekiwania, X-COM: Terror from the Deep tak naprawdę był najlepszym rozszerzeniem i z perspektywy lat, wydaje mi się że nie wyczerpał formuły. X-COM2 jest tytułem do którego wracam regularnie, niestety nie na długo. Marzy mi się XCOM w którego mógłbym grać ciągle.
Nierealne pewnie...

23.07.2026 19:55
Bogas
2
odpowiedz
3 odpowiedzi
Bogas
217
Senator

Star Wars: Zero Company pozytywnie zaskoczy długością kampanii fabularnej. Jak jej nie włączysz to już w ogóle będzie super. 0 godzin będziesz musiał spędzić. Nie ma jak się cieszyć, że gra jest krótka...

post wyedytowany przez Bogas 2026-07-24 01:06:18
24.07.2026 00:18
tynwar
2.1
1
odpowiedz
tynwar
105
Legend

Bogas "Studio Bit Reactor przekazało, że ukończenie głównej kampanii fabularnej zajmie około 30-40 godzin" nie no, bez przesady, 30-40 godzin to wcale nie jest tak zły czas. To i tak naprawdę sporo jak na grę, która nie jest przecież olbrzymia, a do tego niszowy gatunek jaką jest turowa strategiczna gra. Wbrew pozorom nie jest tak źle, to całkiem przyzwoity czas.

post wyedytowany przez tynwar 2026-07-24 00:20:00
24.07.2026 01:12
Bogas
2.2
odpowiedz
Bogas
217
Senator

tynwar Jasne, to dobry wynik. Odnoszę się do tytuły newsa. Według autora to, że gra nie jest przesadnie długa to pozytyw. Sorry, ale jak coś mi się podoba i sprawia mi frajdę to chce cieszyć się tym jak najdłużej.

24.07.2026 01:39
tynwar
2.3
1
odpowiedz
tynwar
105
Legend

Bogas no to ja podobnie. Ale to też trochę zależy. Bo np. możemy mówić o gigantycznych grach typu sandboxy z wielkim światem. A wiesz w jakim czasie tak naprawdę się ogarnia takie gry? Np. mówią o 100 godzinach, to ile i na co? Np. ile godzin na faktyczne robienie questów, a ile na samo poruszanie się, a ile na eksplorację? Bo jednak bywa, że niektóre sandboxy mają naprawdę duże światy, a tam jednak czasami poruszanie się między jakimiś miejscami zajmuje kupę czasu, a na domiar złego różnorodność trasy itp. pozostawia do życzenia. Takie właśnie bywają gry wydmuszki. Ale oczywiście mimo wszystko można się bawić w takich grach, ale jednak jeśli np. realnie bawisz się tylko podczas istotniejszych etapów jak wykonywanie questów, to ile godzin realnie możesz się bawić, a ile nie będziesz się tak bawił jak byś chciał? No niestety wydmuszki często są momentami nierówne, taka wada dość długich gier, a kiedy na przejście gry trzeba rozsądnego czasu to gra dużo rzadziej ma taki problem, bo świat jest bardziej zwarty i różnorodny.

23.07.2026 21:05
3
odpowiedz
1 odpowiedź
TobiAlex
228
Legend

Przy takich gier to dość bzdurna rzecz, w sensie czas. To tak jakby napisać, że Elden Ring czy inny Dark Souls jest na 100h a prawda jest taka, że jakby tam był normalny poziom długości to by to były gry na 10h. Tu jest podobnie.

24.07.2026 02:02
Herr Pietrus
3.1
odpowiedz
Herr Pietrus
246
Jestę Grifterę

TobiAlex Nie no, tu chyba może to działać w drugą (czyli trochę w tę samą co w Elder, tylko jednak w mniej chamski i irytujący sposób) stronę - jak nie ogarniasz taktyki, to ci się czas wydłuży. :)
Nie jestem fanem SW, tzn. kompletnie nie znam uniwersum poza oryginalną trylogią, ale ta gra wygląda bardzo sympatycznie.

24.07.2026 00:21
tynwar
4
1
odpowiedz
tynwar
105
Legend

dobrych i ciekawych gier w SW nigdy za wiele :).

24.07.2026 14:45
CyboRKg
5
odpowiedz
CyboRKg
127
Strateg

Marzy mi sie wciaz KotOR 3, albo remake dylogii.

Forum Forum Gry Strategiczne
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl