Komentarze do wiadomości: Wyczekiwana gra z otwartym światem już jest hitem. Forza Horizon 6 w końcu dostępna dla wszystkich

Forum Gry MMO
Dodaj komentarz
19.05.2026 17:19
3
7
odpowiedz
2 odpowiedzi
Kriszo
174
Generał

Będzie to samo, co z piątą częścią. Na początku zachwyty, a potem, że nudna.

19.05.2026 16:40
2
5
odpowiedz
Ugly1904
13
Legionista

Kurna no nie podzielam tych zachwytów nad FH6. Dla kogoś kto grał w tę serię od trójki FH6 jest strasznie wtórna. Jak ktoś nie grał w poprzednie części to będzie zachwycony (i słusznie), ale mnie już ta formuła znudziła. Zagrałem dziś kilka godzin i technicznie gra super, ale czuję jakbym w to już grał. Do tego żeby gra zachecala do rozwoju poprzez odblokowywanie aut znacznie wolniejsze czy coś. A na start mam właściwie 18 aut z czego kilka mega szybkich. Dla mnie 6/10 za ładną mapę i dobry stan techniczny. Jak ktoś nie grał w poprzednie to 9-10/10.

19.05.2026 13:34
1
1
odpowiedz
Kyutmon_NPC
2
Centurion

Mimo ogromnej skali mapy, możliwość wpadnięcia do gry na krótką sesję bez konieczności angażowania się na godziny jest fajną odskocznią od innych tytułów.

19.05.2026 16:40
2
5
odpowiedz
Ugly1904
13
Legionista

Kurna no nie podzielam tych zachwytów nad FH6. Dla kogoś kto grał w tę serię od trójki FH6 jest strasznie wtórna. Jak ktoś nie grał w poprzednie części to będzie zachwycony (i słusznie), ale mnie już ta formuła znudziła. Zagrałem dziś kilka godzin i technicznie gra super, ale czuję jakbym w to już grał. Do tego żeby gra zachecala do rozwoju poprzez odblokowywanie aut znacznie wolniejsze czy coś. A na start mam właściwie 18 aut z czego kilka mega szybkich. Dla mnie 6/10 za ładną mapę i dobry stan techniczny. Jak ktoś nie grał w poprzednie to 9-10/10.

19.05.2026 17:19
3
7
odpowiedz
2 odpowiedzi
Kriszo
174
Generał

Będzie to samo, co z piątą częścią. Na początku zachwyty, a potem, że nudna.

22.05.2026 13:57
3.1
odpowiedz
Radek100382
5
Chorąży

Kriszo  Twórcy powiedzieli dlaczego 5 była taka płaska i nudna najpierw powstał eliminator wokół tego zrobili mapę by dało grać eliminatora jak 5 powstawała były modne battle royale nie oni a microsft, xbox, chciał mieć swojego battle royala by móc konkurować z epic i jego fortnite.

22.05.2026 14:05
3.2
odpowiedz
Kriszo
174
Generał

Radek100382 Nie przypominam sobie, żeby była płaska, a po drugie - jak pisałem, recenzje na start miała nawet lepsze od najnowszej części. Potem zaczęła być passe. Także branża i gracze sami się zaczynają miotać w zeznaniach. Szósta część jest tak samo odtwórcza.

19.05.2026 23:06
4
1
odpowiedz
baddaytoplay
3
Legionista

Po kilku godzinach stwierdzam, że równie dobrze mogło to wyjść jako DLC do FH5. Zero progresji, auta wypadają jak z rękawa, dalej to samo. Japońskie zabudowania są piękne a poza miastem jeszcze bardziej uroczo. Ale to tylko mydli oczy a szkoda…

19.05.2026 23:08
Edziek
5
odpowiedz
43 odpowiedzi
Edziek
15
Pretorianin

Czyli nadal jest rozdawnictwo?

20.05.2026 15:15
5.1
1
odpowiedz
baddaytoplay
3
Legionista

Edziek tak. Po pierwszych dwóch godzinach masz około 30 samochodów :D

20.05.2026 15:17
zielele
5.2
odpowiedz
zielele
168
Legend

tak, ale wewnątrz kampanii widoczna jest teraz progresja.

wozy z wyzszych klas sluza na poczatku glownie do eksploracji, tych pojedynczych wyzwan w swiecie gry i do wyscigow niezwiazanych z "fabula", czyli np. wyscigi uliczne.

dla mnie to spoko kompromis.

post wyedytowany przez zielele 2026-05-20 15:17:42
20.05.2026 15:42
5.3
1
odpowiedz
baddaytoplay
3
Legionista

zielele ja jednak wolałbym mieć świadomość, że spotykam kozaka który dobił do rangi S2 żeby jeździć tymi najlepszymi wozami. Chodzi mi o wizualną progresję.

22.05.2026 09:32
Mutant z Krainy OZ
5.4
2
odpowiedz
Mutant z Krainy OZ
275
Farben

baddaytoplay od tego masz lvl konta. Super zabawa grindzic przez 50h jakims pazdzierzem, zeby zrobic potem wrazenie na obcej osobie, ze wreszcie możesz wsiasc za kierownicę supercara.

22.05.2026 10:24
5.5
1
odpowiedz
baddaytoplay
3
Legionista

Mutant z Krainy OZ ten lvl konta informuję tylko ile czasu spędziłeś w grze, a nie czy jesteś dobry… widać, że liczy się dla Ciebie szybki zastrzyk dopaminy więc ta odnajdujesz się w tej produkcji.

22.05.2026 10:30
Edziek
5.6
odpowiedz
Edziek
15
Pretorianin

Mutant z Krainy OZ dad gamer. Szybka dopaminka

22.05.2026 10:35
Mutant z Krainy OZ
5.7
2
odpowiedz
Mutant z Krainy OZ
275
Farben

baddaytoplay w twoim przykładzie jest tak samo, w grze ze sztywnym progresem jego wysoki poziom wskazuje osobe, ktora poswiecila grze czas.
To jaki jestes dobry pokazujesz w wyscigu online a nie ranga.

22.05.2026 10:40
Araneus357
5.8
2
odpowiedz
Araneus357
65
Scourge of Hell

baddaytoplay 
Żeby zdobycie wozu z klasy S2 świadczyłoby o skillu, to musiałoby to być prawdziwe wyzwanie, czyli np. bicie wyśrubowanych rekordów, osiągnięcie wysokiej rangi w wyścigach rankingowych, albo coś podobnego. Nikt tego nie wprowadzi do aracade'owej gry wyścigowej, bo ludzie by się zapłakali.

22.05.2026 10:43
Mutant z Krainy OZ
5.9
2
odpowiedz
Mutant z Krainy OZ
275
Farben

W czym macie problem, fh6 ma tryb online, gdzie mierzysz sie z innymi graczami, tam masz pole do popisu, tam udowodnisz jakim jestes kozakiem a nie ranga zdobyta w kampanii.

post wyedytowany przez Mutant z Krainy OZ 2026-05-22 10:44:42
22.05.2026 10:57
zielele
5.10
3
odpowiedz
zielele
168
Legend

HAHAHAHA, nic co byś zrobił w single-player nie informuje czy jesteś dobry, bo to nie jest tego typu gra. tak samo jak level, tak samo supercar informowałby innych tylko o Twoim czasie spędzonym w grze.

jest dokładnie tak jak mówi Araneus357 i Mutant z Krainy OZ - tylko naprawdę wymagające i ograniczone wyzwania czasowe albo rankingowy multiplayer pokazywałyby czy jesteś dobry. każdy wyścig w FH da się przejść bruteforcem, a AI jest jednocześnie zbyt głupie i, jak w kazdej grze arcade, oszukuje zbyt mocno, żeby marnować czas i nerwy na tryhardowanie. gram na poziomie trudności XYZ, 90% wyścigów przechodzę bez problemu "legalnie", ale są takie trasy na których AI zamienia się w jakieś potwory, na które jedynym skutecznym sposobem jest dive bomb w pierwszym zakręcie.

"dobrym" można być w symulacjach albo grach zręcznościowych mocno skupionych na wyzwaniach czasowych, które jednocześnie nie dają dużego pola do nadużyć - jak Wipeouty i gry Wipeouto-podobne, Trackmania, etc.

22.05.2026 11:37
Edziek
5.11
odpowiedz
Edziek
15
Pretorianin

Mutant z Krainy OZ to porównajmy D2 do D4. w D2 jak ktoś miał dojebany pancerz to wiedziałeś że jest kozakiem i ma potężne itemy.
Natomiast w D4 możesz być śmieciem i wyglądać jak Archanioł.
Brak progresu wizualnego.
I ja nie mówię tutaj tylko o kiczowatych skinkach ze sklepu, bo podstawowe itemy w grze też są maksymalnie udziwnione.
Jeżeli np. chcesz zrobić zwyczajnego, niewyróżniającego się rycerza to ciężko to zrobić w D4.
I w Forza jest podobnie tylko na innej płaszczyźnie. Wpychają ci super auta na potęgę i graj sobie. Kogo kręci taki styl rozgrywki? xD

22.05.2026 11:39
Edziek
5.12
odpowiedz
Edziek
15
Pretorianin

zielele stary ale chodzi o to że ja chcę zawalczyć o jakieś zajebiste auto a nie wygrać je w codziennej loterii.

22.05.2026 11:47
Mutant z Krainy OZ
5.13
2
odpowiedz
Mutant z Krainy OZ
275
Farben

Edziek pocisnales mi o dad gamingu, to ci sie zrewanzuje, ze na takie cos zwracaja uwage dzieci, albo grindujace nolife, ktorym sie wydaje, ze to kogokolwiek obchodzi, ze jego paladyn nosi majtki baala, ktore da sie zdobyć tylko na 600 poziomie głębin.
To nie tego typu gra, grind zeby cos zdobyc to rak gier imo.

22.05.2026 11:51
Edziek
5.14
odpowiedz
Edziek
15
Pretorianin

Mutant z Krainy OZ to wyobraź sobie że za te twoje osiągnięcia i wyczyny online dostajesz zajebistą furę i każdy kto przejedzie obok ciebie jest w szoku i pełen podziwu.
Zamiast tego w Forzie każda łajza może mieć super furę.
To jest po prostu słaby system progresji i tyle

22.05.2026 11:52
Edziek
5.15
odpowiedz
Edziek
15
Pretorianin

Mutant z Krainy OZ stary nie chodzi o "majtki baala" tylko o estetykę graficzną.
Jak wszędzie masz nasrane super wyglądających skinów to tracą one na wartości. Nie rozumiesz tego?

22.05.2026 11:55
zielele
5.16
2
odpowiedz
zielele
168
Legend

Via Tenor

Edziek 

uwaga, lepiej usiądź...

to tracą one na wartości

one nie mają żadnej wartości.

22.05.2026 11:56
Edziek
5.17
odpowiedz
Edziek
15
Pretorianin

Mutant z Krainy OZ ale wiesz że grind może być zbalansowany i umiarkowanie przyjemny?
Czyli dla ciebie rakiem jest jak trzeba w grze na coś zapracować? 
No to nieźle. A w takim GTA też wpisujesz kody, bo nie chce ci się uzbierać hajsu na bronie?

22.05.2026 11:57
Edziek
5.18
odpowiedz
Edziek
15
Pretorianin

zielele tracą na wartości wizualnej

22.05.2026 11:57
Mutant z Krainy OZ
5.19
odpowiedz
Mutant z Krainy OZ
275
Farben

Edziek to by znaczylo, ze kazdy casual, gracz co wlacza gre na 20 minut dziennie, zeby strzelic krotki wyscig i spróbować pobic rekord kolegi na rampie,  bylby zmuszony do jazdy jakims szrotem przez cala swoja kariere. To gra innego rodzaju.

22.05.2026 12:00
Mutant z Krainy OZ
5.20
1
odpowiedz
Mutant z Krainy OZ
275
Farben

Edziek nikt poza dzieciakami na to nie patrzy, jezeli mi powiesz ze masz wiecej niz 15 lat to nie uwierze.

22.05.2026 12:01
Edziek
5.21
odpowiedz
Edziek
15
Pretorianin

Mutant z Krainy OZ no z tym się zgodzę. To gra dla ludzi którzy lubią bić rekordy i tyle.
Dlatego mimo wszystkich swoich wad wolę NFSy, bo wydają mi się mniej generyczne i wtórne.

22.05.2026 12:04
Mutant z Krainy OZ
5.22
2
odpowiedz
Mutant z Krainy OZ
275
Farben

Edziek forza horizon i need for speed maja tyle wspólnego, ze w obu sie jezdzi autami. Forza to otwarty swiat, piaskownica, w ktorej robisz co chcesz i kiedy chcesz. Skilla pokazujesz w multi a nie w singlu. Od zera do bohatera masz nfs wlasnie, i w sumie kazda imna scigalke.

22.05.2026 12:08
Edziek
5.23
odpowiedz
Edziek
15
Pretorianin

Mutant z Krainy OZ  pełna zgoda 👍Szkoda że seria NFS teraz tak mocno ssie.
Zagrałbym chętnie, zrobił wizualny tuning i pościgał się na nielegalnym wyścigu. 
Ech...
Ta Forza dla 10-latków wzwyż do mnie nie przemawia

post wyedytowany przez Edziek 2026-05-22 12:09:43
22.05.2026 12:14
Mutant z Krainy OZ
5.24
1
odpowiedz
Mutant z Krainy OZ
275
Farben

Edziek w forzie masz bardzo dobry model jazdy, liste aut, z ktorej na bank wybierzesz swoje ulubione. Co z tego, ze bez wysiłku? Odpalasz silnik i jeździsz swoim ulubionym autem niemal tak, jakbys zrobil to naprawdę. Z ta roznica, ze tu za predkosc masz nagrode a nie mandat, a dzwon nie konczy sie laweta.
Nie wymagaj od forzy, by nie byla forza, a spędzisz w grze super milo czas.

22.05.2026 12:37
Ergo
5.25
odpowiedz
Ergo
105
Senator

Edziek  Ty wiesz, że gdzieś dzwoni, ale nie wiesz w którym kościele... A analogia z D2 i D4 to niezła odklejka.

Jeśli chodzi o progres wizualny to jest on jak najbardziej pożądany przez graczy, ale głównie w grach online, szczególnie mmorpg. Wtedy gdy ktoś ma jakąś unikatową zbroję, która jest dobra, ale ciężka do zdobycia, to po samym wyglądzie widzisz, że gość to kozak. To jest spoko, jest to jakaś nagroda dla tych co mają skill lub poświęcili x czasu na grę.
Tylko żeby to działało nie może być mikropłatności w postaci skórek do kupienia. Tak jest np w PoE więc strona wizualna nie ma większego znaczenia.

Wracając do forzy. Nie może być tak, że jest jakaś dobra fura do zdobycia, ale musisz ostro grindowac lub wykręcić bardzo dobry czas żeby ją zdobyć. Nie może być tak z tego względu, że forza to nie gra rpg, każdy musi mieć w miarę "łatwy" dostęp do wszystkich samochodów żeby nie doprowadzić do sytuacji, że nie możemy z kimś wygrać bo jeździ op samochodem.

Po za tym tak jak w grach soulslike nie liczy się pancerz i broń, a skill gracza, tak w grach wyścigowych działa to dokładnie tak samo. Jeśli ktoś jest słaby to nawet najlepszy samochód mu nie pomoże. Tak że blokowanie super fur za jakimiś ciężkimi wyzwaniami nie ma żadnego sensu.

A to o czym napisałeś, czyli chwalenie się furą, powinno być oparte na tuningu wizualnym. Czyli jakieś trudniejsze wyzwania które dają fajne malowania czy takie rzeczy jak felgi, spoilery i różnej maści unikalne modyfikacje.

Co do samego progresu w FH6 to mógłby być lepiej zrobiony. Dobrze, że chociaż dodali opaski, które są taką marchewką na kiju dla gracza. A zdobywanie aut mogłoby być trochę trudniejsze, no ale taka specyfika tej gry i raczej nic się nie zmieni w tej kwestii.

22.05.2026 13:23
Edziek
5.26
odpowiedz
Edziek
15
Pretorianin
Wideo

Ergo  ale ja nie mówię o ostrym grindzie. Tylko o jakimkolwiek wysiłku. 
Stary, ty dostajesz najlepsze fury w jeb@nym losowaniu xD.
https://youtu.be/xtZRV1YzxTE?is=bFiuZzeZ6luhvSya
Polecam ten filmik. Tutaj redaktor pokazał jak wyglądała Forza 1 i od dwójki zaczęło się to gówno z losowaniem aut za darmo.
A mikropłatności jak najbardziej mogą być tylko te łajzy z Blizzarda nie znają umiaru bo zależy im na tym żeby zrobić jak najbardziej świecący skin, żeby bezmyślny, pozbawiony gustu konsument wydał jak najwięcej hajsu

post wyedytowany przez Edziek 2026-05-22 13:24:57
22.05.2026 13:34
Edziek
5.27
odpowiedz
Edziek
15
Pretorianin

Ergo Wracając do forzy. Nie może być tak, że jest jakaś dobra fura do zdobycia, ale musisz ostro grindowac lub wykręcić bardzo dobry czas żeby ją zdobyć. Nie może być tak z tego względu, że forza to nie gra rpg, każdy musi mieć w miarę "łatwy" dostęp do wszystkich samochodów żeby nie doprowadzić do sytuacji, że nie możemy z kimś wygrać bo jeździ op samochodem.
No właśnie w tym problem że gracz Forzy chce mieć łatwy dostęp do wszystkiego, bo tak was wychowali twórcy od drugiej części. 
Ja bym zrobił tak, że jak nie włożysz jakiegoś wysiłku i wystarczającej ilości czasu w zdobycie fury to nie ścigasz się w endgamie i tyle.
Tylko jeździsz autami średniej klasy.
No sorry ale czy w jakiejkolwiek innej grze ktoś płacze że nie ma niemalże natychmiastowego dostępu do super przedmiotu? No nie.
Walczą w rankingach po prostu.
I jeszcze raz podkreślę:
Ja nie chcę zrobić z Forzy turbo trudnego hack'n'slasha albo soulslike'a, po prostu chciałbym żeby zdobywanie fajnych aut wiązało się z minimalnym wysiłkiem.
No chyba że by zrobili oddzielny tryb singleplayer z ambitniejszą kampanią z odpowiednią progresją.
Jakbym chciał bić tylko rekordy to bym sobie PacMana odpalił. Naprawdę nic więcej nie idzie wycisnąć z tej marki, poza cringe'owymi uczestnikami festiwalu?

22.05.2026 13:46
Ergo
5.28
odpowiedz
Ergo
105
Senator

Edziek  Jacy wy?

Jestem fanem rozwiązań ze starych NFS takich jak undeground 2, Most Watned czy starych Gran Turismo gdzie trzeba było trochę grindowac aby uzbierać kasę na lepszą furę czy tuning. Też bym chciał aby było jakieś wyzwanie jeśli chodzi o zdobywanie aut, ale taka specyfika tej gry.
Jeśli gra od x lat działa na tym samym schemacie i sprzedaje się jak świeże bułeczki, to może warto to zaakceptować, a nie silić się na wprowadzenie zmian do gry która cię nie interesuje.

To tak samo jakbyś wmawiał społeczności PoE, że jest zbyt skomplikowane i powinni je uprościć. Gra jest robiona pod pewnego odbiorcę który widocznie jeszcze się nie znudził tym schematem.

A analogia z D2 i D4 nadal jest bez sensu bo to inny typ gry.

post wyedytowany przez Ergo 2026-05-22 13:48:24
22.05.2026 14:00
5.29
odpowiedz
Radek100382
5
Chorąży

zielele jestem na zimie tzn na opasce pod a800 grałem 6 godzin robiłem głównie dorgowe i czasówki jak teraz przysiadł to bym miał opaskę na s1 czyli event samolotami.

22.05.2026 14:00
Mutant z Krainy OZ
5.30
odpowiedz
Mutant z Krainy OZ
275
Farben

Edziek Ja bym zrobił tak, że jak nie włożysz jakiegoś wysiłku i wystarczającej ilości czasu w zdobycie fury to nie ścigasz się w endgamie i tyle

Ale tu nie ma endgamu. Musieliby calkowicie gre przerobić, zeby miala schemat typowy dla scigalek.
Tu niemal od poczatku masz wolna reke i robisz co chcesz. Nawet fabularne wyscigi nigdy w forzie nie mialy rosnacego poziomu trudnosci.
Chcesz od forzy, zeby nie byla forza, jakby wymagac w szachach, zeby bierki mialy inne ruchy.

22.05.2026 14:05
5.31
odpowiedz
Radek100382
5
Chorąży

Teraz jest że s2 w 6 do dawne s1 z 5 a traz najlepsze są r1

22.05.2026 14:10
5.32
odpowiedz
Radek100382
5
Chorąży

zielele Lepiej w prwiev było że wyścigach nie miało być podiów tych festiwalowych nie było żadnego 1.2,3,4 miejsca tylko miałeś przejachać tyle nie miało być kasy dopiero jak się odblokowało wyścig można było się scigać miejsce.

22.05.2026 14:13
5.33
odpowiedz
Radek100382
5
Chorąży

Edziek  zielele  po to macie playlistę festiwalową tam są auta które nikt inny nie będzie miał np taka mazda furai która jest do zdobycia jak zrobi się całe dwie listy festiwalowe to jest 2 tygodnie jedna playlista trwa od czwartku do czwartku.

22.05.2026 14:18
5.34
odpowiedz
Radek100382
5
Chorąży

Mutant z Krainy OZ  end game teraz to jest legend island w której będziesz bawić się smisy towrzył własne trasy na niej oraz parkingi gdzie będziesz chwalić jakie odjebane furki masz z losowań.

22.05.2026 14:41
Edziek
5.35
odpowiedz
Edziek
15
Pretorianin

Radek100382  fakt jest to jakieś rozwiązanie.
Mnie natomiast najbardziej męczą te losowania. Uważam, że są zbyt częste i dają zbyt mocne nagrody.
Ja w F5 autentycznie nie miałem ochoty sprawdzać nawet jakie mam auta bo przybywały częściej niż wchodziłem do garażu. 
Nikt mi nie powie że to jest normalne sorry.
Wywaliłbym to cholerstwo zupełnie, albo przerobić to tak żeby naprawdę rzadko dropiły auta.

post wyedytowany przez Edziek 2026-05-22 14:42:54
22.05.2026 15:22
5.36
odpowiedz
Radek100382
5
Chorąży

Edziek   to nie chciał byś widzieć co teraz się odwala ludzie farmią super losowania ze skili Subaru impreza 92, ferrari sf90, Lambrogini Revulto teraz tego pełno na aution house, są youtuberzy co mają 999999999999999999999999999 tyle losowań i super losowań trwa teraz wielki money super whelspin glitch.

post wyedytowany przez Radek100382 2026-05-22 15:23:29
22.05.2026 15:31
5.37
odpowiedz
baddaytoplay
3
Legionista

Edziek +1

Jeśli chodzi o mnie to dostałem wszystkie możliwe nagrody z poprzednich odsłon.
Forza Motorsport – Chevrolet Corvette E-Ray
Forza Horizon 5–Mercedes-AMG ONE 
Forza Horizon 4–Aston Martin Vulcan 
Forza Horizon 3–Lamborghini Centenario LP 770-4 
Forza Horizon 2–Lamborghini Huracán LP 610-4 
Forza Horizon –Dodge SRT Viper GTS 
Moja przygoda zaczeła się od wyboru Nissana Silvia. W momencie, gdzie zostałem wrzucony w otwarty świat aby rozpoczać kwalifikacje do pierwszego festiwalu to już mogłem wszystko zaliczyć na 3 gwiazdki tym cudownym Mercedesem-AMG ONE, który dostałem za darmo... W sumie fabularnie ścigam się z AI furami z pułapu C, ale zaraz po tym wszystkim wsiadam do S2, żeby eksplorować świat. Już pomijam kwestie odebrania za darmo BMW M2 za damski ch*j

22.05.2026 15:32
Mutant z Krainy OZ
5.38
odpowiedz
Mutant z Krainy OZ
275
Farben

Zawsze mozna nie korzystać z tych losowan🤔 tych automatycznych po wyscigu nie da sie uniknac, ale nie ma przymusu korzystac z dodatkowych.

22.05.2026 15:35
Mutant z Krainy OZ
5.39
2
odpowiedz
Mutant z Krainy OZ
275
Farben

baddaytoplay i ktos stoi za toba w salonie i zmusza do jazdy tym darmowym amg, bo przeciez nie da sie jezdzic tym czym sie chce, trzeba jezdzic tym czego sie nienawidzi, czyli SUPERCAREM ZA DARMO!!!!111🤦

22.05.2026 15:40
zielele
5.40
odpowiedz
zielele
168
Legend

tak jak Mutant z Krainy OZ nie do końca rozumiem problem.

sam nie lubiłem tego jak wyglądała progresja w FH5, czyli jej braku, ale FH6 to według mnie dobry kompromis. w kampanii musisz jeździć słabszymi autami, a we free roamie jeździsz czymkolwiek chcesz - nikt Cie nie zmusza, żeby jeździć hypercarami, ale jednoczesnie nikt Cie nie zmusza jeździć w grze autem, którym dojeżdżasz codziennie do pracy.

czy jest idealnie? nie, bo idealna gra to byłby simcade na zamkniętych torach, ale jest dla mnie o niebo lepiej niż w FH5.

22.05.2026 15:49
Ergo
5.41
odpowiedz
Ergo
105
Senator

Mutant z Krainy OZ Ja większość wyścigów, o ile się da, jeżdżę Lancerem evo VI, kocham to auto. :)

I już kij z tą progresją, ale brakuje tutaj tego klimatu nielegalnych wyścigów i kultu tuningu z jakiego słynie japonia. Tu uwazam, że totalnie się wyłożyli.

22.05.2026 15:53
zielele
5.42
1
odpowiedz
zielele
168
Legend

Ergo

to akurat prawda.

poza pojedynczymi wyscigami, ktore sa stylizowane, np. ten we mgle, i moze niektorymi fragmentami wyscigow ulicznych to brakuje tutaj "sosu". wszystko jest bardzo bezpieczne i sterylne, chociaz gra jest oczywiscie bardzo ladna.

a brak neonow to ogromny zawod.

22.05.2026 17:05
Ergo
5.43
odpowiedz
Ergo
105
Senator

zielele Touge są bardzo fajne, ale jest ich aż... cztery w grze z tego co wiem.
No i przydałoby się jakieś fabularne uzasadnienie tych wyścigów, a nie, że jest na mapie i sobie jedź. :(

post wyedytowany przez Ergo 2026-05-22 17:10:54
20.05.2026 00:46
6
2
odpowiedz
Powermac
26
Centurion

Wyczekiwana gra jest kitem a nie hitem.
Kolejny skin do gry, którą znamy od lat.

20.05.2026 00:53
Drackula
😱
7
1
odpowiedz
Drackula
247
Bloody Rider

lo matko, ale postacie i te filmowe wstawki to slabizna graficzna

20.05.2026 06:54
Szlugi12
8
odpowiedz
Szlugi12
133
BABYMETAL

No i elegancko, grałem całą noc i w sumie jestem pozytywnie zaskoczony, na pewno lepsze niż FH5.

22.05.2026 09:27
9
odpowiedz
Verax1
41
Chorąży

od FH4 ten sam odgrzewany gniot

22.05.2026 12:03
10
1
odpowiedz
1 odpowiedź
Kyutmon_NPC
2
Centurion

Ja tam sobie jeżdżę głównie dostosowaną pod siebie Yariską, zero spiny i czysta radocha z jazdy. A smutasów z komentarzy zostawiam w lusterku wstecznym. Bawcie się dobrze!

22.05.2026 12:05
Mutant z Krainy OZ
10.1
2
odpowiedz
Mutant z Krainy OZ
275
Farben

Chomik_W_Zbroi i o tym jest ta gra

22.05.2026 14:42
11
odpowiedz
8 odpowiedzi
Radek100382
5
Chorąży
Wideo

Nic dziwnego że poszli w auta oraz lepszą progresie jak na to pewnie poszła pewnie płowa żeby tą artyskę i jej piosenki sciągnąć https://www.youtube.com/watch?v=ZRtdQ81jPUQ

22.05.2026 15:20
Ergo
11.1
1
odpowiedz
Ergo
105
Senator

Radek100382 Hę? 🤨

22.05.2026 15:27
11.2
odpowiedz
Radek100382
5
Chorąży

Ergo  jest stacja radiowa w której lecą j-rockowe i j-popwe piosenki i większości są z anime ta stacja jest grze no chyba że grasz bez radia w grze to wtedy o tym nie wiesz, większość tych piosenek ma drogie prawa licencyjne zwłaszcza jeśli chodzi zespoły j-popowe.

22.05.2026 15:40
Ergo
11.3
odpowiedz
Ergo
105
Senator

Radek100382 
Bardzo dobrze o tym wiem, są tam takie persony jak chociażby Ado. I nie większość, bo z anime masz parę piosenek. Jest z dandan, mashle, z filmu one piece którą spiewa właśnie Ado, i to chyba tyle. Co w związku z tym?

22.05.2026 16:32
Szlugi12
11.4
odpowiedz
Szlugi12
133
BABYMETAL

Ergo Co w związku z tym?
No Radek pewnie myśli, że poszła kupa siana na licencję, za użycie ich muzyki w grze.
A Ado super :D i BabyMetal zaskoczenie tez że jest (chociaż czekolada już trochę przestarzała) nie śledziłem wcześniej kto będzie więc miło i jeszcze Band Maid.

post wyedytowany przez Szlugi12 2026-05-22 16:33:20
22.05.2026 17:03
Ergo
11.5
odpowiedz
Ergo
105
Senator

Szlugi12 Ja żałuję, że nie ma więcej Ado, ona powina mieć osobna stację. xD

23.05.2026 11:21
Szlugi12
11.6
odpowiedz
Szlugi12
133
BABYMETAL

Ergo Ja nie znałem Ado, póki nie usłyszałem jej właśnie w FH6 :D ale piękny głos, najpierw myślałem że to LiSA z Sword Art Online :D

post wyedytowany przez Szlugi12 2026-05-23 11:21:33
23.05.2026 11:30
Ergo
11.7
odpowiedz
Ergo
105
Senator

Szlugi12 Ado niestety nie ma zadnych op w anime po za filmem Obe Piece. Nie wiem w sumie dlaczego, to jest dla mnie zagadka.🤯 To co ona robi ze swoim głosem jest niesamowite. Polecam przesłuchać wszystkie jej piosenki jeśli Ci się podoba. Tak samo polecam jej zespół który prowadzi, phantom sitta.

11.06.2026 18:27
11.8
odpowiedz
Radek100382
5
Chorąży

Ergo To że taka licencja na taką piosenkę kosztuje tyle za tą samą kasę mogli zeskanować zdobyć np bugatti którego nie ma w 6 części albo kupić odzielną licencje od sennów ich samochód tak rodzinna ertona senny ma własne super auto które zrobił maklaren.

22.05.2026 14:49
Mutant z Krainy OZ
12
1
odpowiedz
Mutant z Krainy OZ
275
Farben

Radek100382 chetnie bym z toba powymienial opinie na temat gry, ale twoj strumień swiadomosci nie jest dla mnie zrozumiały.

Forum Forum Gry MMO
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl