Kropka będzie informowała o nagrywaniu nie przez swojaków. Telefon już dawno stał się szpiegiem. Jakakolwiek informacja, która się tam znajdzie nie powinna być traktowana jako poufna i prywatna. Dawno temu powinni wprowadzić obowiązek fizycznego przycisku odłączającego kamery i mikrofony. Droższe by było w produkcji? Mam to w pompce. Kropka informująca to tylko OBIETNICA bez pokrycia.
W Pixelach to od dawna standard. Myślałem że w reszcie androidowych słuchawek też.
Wszystkie Wasze posty w tym wątku zostaną wkrótce usunięte na podstawie art. 14 ustawy o świadczeniu usług drogą elektroniczną.
Do Webedia Polska SA wpłynęła skarga na powyższe wpisy, więc zgodnie z przepisami te wpisy zostaną usunięte.
Nic z tego nie rozumiem, ale niech będzie. Konkretnie które posty były bezprawne?
Czyżbyś miał na myśli coś z tego? "2.Usługodawca, który otrzymał urzędowe zawiadomienie o bezprawnym charakterze przechowywanych danych dostarczonych przez usługobiorcę i uniemożliwił dostęp do tych danych, nie ponosi odpowiedzialności względem tego usługobiorcy za szkodę powstałą w wyniku uniemożliwienia dostępu do tych danych.
3.
Usługodawca, który uzyskał wiarygodną wiadomość o bezprawnym charakterze przechowywanych danych dostarczonych przez usługobiorcę i uniemożliwił dostęp do tych danych, nie odpowiada względem tego usługobiorcy za szkodę powstałą w wyniku uniemożliwienia dostępu do tych danych, jeżeli niezwłocznie zawiadomił usługobiorcę o zamiarze uniemożliwienia do nich dostępu."
Nie bardzo wiem, co jest bezprawnego we wskazaniu, że pod tą kropką można sobie sprawdzić listę aplikacji używających uprawnień i stwierdzenie, że wyświetlanie obok tej kropki wielu ikon zrobiłoby burdel na belce oraz podanie stosownego przykładu z życia wziętego, że tych ikon mogłoby być całkiem sporo.
Ale niech wam będzie, nie chce mi się odwoływać i wykłócać o parę głupich komentarzy. Rozumiem, że z waszej perspektywy lepiej jest usunąć wszystko i mieć święty spokój.
Pewnie też wytyczne tajemniczych "mecenasów". Tamte potrafiłem zrozumieć. tego nie.