Komentarze do opinii: Wielki polski mod do Gothica 2: Złote Wrota 2 to dla mnie słodko-gorzki powrót do gry dzieciństwa

Forum Gry RPG
Dodaj komentarz
23.12.2025 08:38
1
odpowiedz
jestę_królę
4
Junior

Odkad zagrałem w moda do G1 - taki głośny, nie pamietam tytułu, gdzie w 2 rozdziale miałem taka postać, że brałem każdego na strzała, nie gram w mody.

23.12.2025 09:59
2
odpowiedz
Damianut_
1
Junior

Cześć. W twoim przypadku przyczyną crashy był najprawdopodobniej plugin muzyczny, ponieważ jak piszesz, crashe się powtarzały. Mogliśmy bez nich się obejść, korzystając z programu do komponowania muzyki, jakiego używali twórcy Gothic tj. DirectMusicProducer. Jednak wtedy muzyka nie byłaby tak świetna, a komponowanie w nim jest uciążliwe, choć nadal możliwe.

Crashe, które miałeś, były najprawdopodobniej spowodowane zarządzaniem pamięcią. Autor pluginu w ostatnich dniach znalazł lepszy sposób na zarządzanie nią i gdy w ostatnich 2 dniach udzielałem pomocy technicznej, wysyłając graczom nową wersję, to crashe z tego powodu znikały.

Plugin też pozwala na odtwarzanie muzyki na żądanie, dzięki czemu mogliśmy zaprogramować inną muzykę w trakcie walk z bossami, w trakcie pewnego wydarzenia w obozie myśliwych oraz po wyjściu ze świątyni. Z DirectMusicProducer nie byłoby to możliwe.

Programowanie ma to do siebie, że że najbardziej zwraca na siebie uwagę, gdy powoduje błędy. A gdy działa, to po prostu działa. ; - )

post wyedytowany przez Damianut_ 2025-12-23 10:00:23
23.12.2025 11:01
vanBolko
3
odpowiedz
vanBolko
62
Konsul

Gdybyś, Krzysiek, zagrał w Legend of Ahssun, to podobny mod do ZW 2, poznałbyś nowy wymiar pojęcia "chłopiec na posyłki" xD. Ja nie jestem graczem przytłoczonym wielką ilością treści, zabawa w kuriera i wieczne poszukiwania nie nadwerężyły mojej cierpliwości ale podobnie jak ty nie czułem immersji i zaangażowania w życie społeczności Samoi. Techniczne problemy to coś czego nie doświadczyłem, przez całą gre nie miałem żadnego błędu. Złote Wrota 2 Serce Bogini jest o wiele poziomów lepsze od cz. 1 i zdecydowanie warte zagrania.

Forum Forum Gry RPG
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl