Komentarze do wiadomości: Weteran z Polski nadaje ton Total War: Medieval 3. Gra trafi tam, gdzie nikt się nie spodziewał

Forum Gry Strategiczne
Dodaj komentarz
05.12.2025 09:04
broo7
1
1
odpowiedz
broo7
2
Legionista

Jeżeli gra strategiczna ma trafić na konsole można być niemal pewnym, że będzie w pewnym stopniu uproszczona. Wiadomo, że trzeba poszerzać rynki zbytu ale nie zawsze wychodzi to na dobre. Przykład Football Managera 26 jest bardzo dobry. Gra na PC wygląda jak na konsole bo chcieli wydać też na konsoli. Obym się mylił.

05.12.2025 09:10
👍
2
odpowiedz
boy3
124
Legend

Ta gra potrzebuje ciekawej kampanii fabularnej, a nie to co nam serwowały starsze total wary

post wyedytowany przez boy3 2025-12-05 09:10:31
05.12.2025 09:31
Rumcykcyk
3
odpowiedz
Rumcykcyk
130
Głębinowiec

Będzie pewnie mega uproszczona chyba, że wersja na konsole będzie miała całkiem inny mechanizm (w co wątpię). Coś czuje, że to będzie taki uproszczony samograj nastawiony na proste komendy i ładne widoki.

post wyedytowany przez Rumcykcyk 2025-12-05 09:31:53
05.12.2025 09:42
Shadoukira
4
odpowiedz
Shadoukira
113
Chill Slayer

Niestety mnie też ta wieść o konsolach nie cieszy... zwykle oznacza to uproszczenia i interfejs jak w grach mobilnych. Gry strategiczne to jednak domena PC. Jeśli wydawca tak bardzo chce aby ta gra trafiła na konsole to proszę bardzo, ale gra powinna być przede wszystkim robiona z myślą o PC, a nie odwrotnie. W innym przypadku szansa na to, że gra będzie po prostu gorsza są według mnie całkiem wysokie...

Mam nadzieje, że gracze wybiją twórcom ten pomysł z głowy, albo wersja tej gry na konsole pojawi się później w trochę innym, dostosowanym pod konsole wydaniu, bo inaczej słabo to widzę.

Forum Forum Gry Strategiczne
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl