Jeżeli gra strategiczna ma trafić na konsole można być niemal pewnym, że będzie w pewnym stopniu uproszczona. Wiadomo, że trzeba poszerzać rynki zbytu ale nie zawsze wychodzi to na dobre. Przykład Football Managera 26 jest bardzo dobry. Gra na PC wygląda jak na konsole bo chcieli wydać też na konsoli. Obym się mylił.
Ta gra potrzebuje ciekawej kampanii fabularnej, a nie to co nam serwowały starsze total wary
Będzie pewnie mega uproszczona chyba, że wersja na konsole będzie miała całkiem inny mechanizm (w co wątpię). Coś czuje, że to będzie taki uproszczony samograj nastawiony na proste komendy i ładne widoki.
Niestety mnie też ta wieść o konsolach nie cieszy... zwykle oznacza to uproszczenia i interfejs jak w grach mobilnych. Gry strategiczne to jednak domena PC. Jeśli wydawca tak bardzo chce aby ta gra trafiła na konsole to proszę bardzo, ale gra powinna być przede wszystkim robiona z myślą o PC, a nie odwrotnie. W innym przypadku szansa na to, że gra będzie po prostu gorsza są według mnie całkiem wysokie...
Mam nadzieje, że gracze wybiją twórcom ten pomysł z głowy, albo wersja tej gry na konsole pojawi się później w trochę innym, dostosowanym pod konsole wydaniu, bo inaczej słabo to widzę.