Mhm, kiedy jakiś multiplayer gra usługa, lub gra na robloxie, czy tryb w fortnicie wygrał grę roku?
Być może kiedyś powstanie taka kategoria na grach roku. Póki co, brakuje tam jednej podstawowej rzeczy. Sensownych gier tej kategorii...
Obecnie łatwiej odpalić Unreala i stworzyć w nim grę, niż odpalić UEFN (wersja dla fortnite z "ułatwieniami" i zasobami z FN), o Robloxie nie wspomne. Jest tam tona Slopu, do stworzenia którego nikt nie potrzebował AI...
Sam myślałem, że UEFN to świetny pomysł i będę sobie w nim tworzył gry, po czym dopadły mnie ograniczenia systemu, przez które trudniej zrobić sensowną grę niż w zwykłym UE. Gre zrobić to kilka kliknięć. Zrobić coś sensownego już nie koniecznie.
Jest masa "gier" na UEFN, tylko 99% to nowe tryby do Fortnite. AI zmieni tu tylko tyle, że zamiast szukać w wyszukiwarce slopu, stworzy nam samo slop...
"Były członek zarządu Square Enix krytykuje wtórność gier jednoosobowych"
Z tym byłym członkiem jest tak, że ma prawo mieć swoje zdanie, lecz kogo ono interesuje, może poza jego rodziną i przyjaciółmi? Ja mam zdanie wręcz przeciwne, po Bioshocku grałem wiele fantastycznych gier AAA dla jednego gracza, a opinia byłego członka mi w tym nie przeszkodziła.
Kupiec zachwala towary ze swojego straganu, historia stara jak świat, ale jak dotyczy AI to media traktują to jako prawdę objawioną