Komentarze do wiadomości: Weteran uważa, że wszystkie gry AAA dla jednego gracza są takie same i wskazuje platformę, która ewoluuje tak szybko jak trendy na TikToku i sypie złotem

Forum Gry MMO
Dodaj komentarz
04.03.2026 13:52
1
1
odpowiedz
tailless
2
Legionista

Mhm, kiedy jakiś multiplayer gra usługa, lub gra na robloxie, czy tryb w fortnicie wygrał grę roku?

04.03.2026 16:04
1.1
pawel1812
77
Generał

tailless 
Być może kiedyś powstanie taka kategoria na grach roku. Póki co, brakuje tam jednej podstawowej rzeczy. Sensownych gier tej kategorii... 
Obecnie łatwiej odpalić Unreala i stworzyć w nim grę, niż odpalić UEFN (wersja dla fortnite z "ułatwieniami" i zasobami z FN), o Robloxie nie wspomne. Jest tam tona Slopu, do stworzenia którego nikt nie potrzebował AI... 

Sam myślałem, że UEFN to świetny pomysł i będę sobie w nim tworzył gry, po czym dopadły mnie ograniczenia systemu, przez które trudniej zrobić sensowną grę niż w zwykłym UE. Gre zrobić to kilka kliknięć. Zrobić coś sensownego już nie koniecznie. 
Jest masa "gier" na UEFN, tylko 99% to nowe tryby do Fortnite. AI zmieni tu tylko tyle, że zamiast szukać w wyszukiwarce slopu, stworzy nam samo slop...

04.03.2026 13:56
2
1
odpowiedz
WindMorro
12
Centurion

"Były członek zarządu Square Enix krytykuje wtórność gier jednoosobowych"

Z tym byłym członkiem jest tak, że ma prawo mieć swoje zdanie, lecz kogo ono interesuje, może poza jego rodziną i przyjaciółmi? Ja mam zdanie wręcz przeciwne, po Bioshocku grałem wiele fantastycznych gier AAA dla jednego gracza, a opinia byłego członka mi w tym nie przeszkodziła.

04.03.2026 15:36
3
1
odpowiedz
sky0045
19
Pretorianin

Kupiec zachwala towary ze swojego straganu, historia stara jak świat, ale jak dotyczy AI to media traktują to jako prawdę objawioną

Forum Forum Gry MMO
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl