To że Crunchyroll nie ma polskich napisów mimo że obsługę złotówek już zrobili to absurd, kiedy niekomercyjne fanowskie tłumaczenia poza dialogami potrafią mieć przerobione napisy w świecie jak np smsy, gazety, nazwy ulic a to przecież jest dużo więcej roboty
Jak będzie można obejrzeć Dragon Balla i usłyszeć, że SONGO jest Super Garnier Extraorinejr to jestem kupiony.
To nie będzie konkurencja dla Crunchyrolla, bo ADN ma mieć polskie napisy, więc zapewne oficjalnie wejdzie na polski rynek jako jedyna aplikacja streamingowa z anime. CR oficjalnie nie wszedł do polski, jedynie akceptuje polskie płatności, więc jaka to konkurencja?
To że Crunchyroll nie ma polskich napisów mimo że obsługę złotówek już zrobili to absurd, kiedy niekomercyjne fanowskie tłumaczenia poza dialogami potrafią mieć przerobione napisy w świecie jak np smsy, gazety, nazwy ulic a to przecież jest dużo więcej roboty
Brak jp na crunchyrollu nie jest bolączką fanów, po prostu jest nieużywalny, bezużyteczny. adn kupię od razu.
CO? Konkurencja dla crunchyroll? Większość fanów anime w polsce nawet nie wie, że coś takiego istnieje. Żeby to ADN miało jakikolwiek ruch na polskim rynku musieliby jakoś przebić ofertą shinden, animezone, animeon, Ogladajanime, anime-odcinki i jeszcze 5 innych "lewych" stron, które nie tylko mają gigantyczne biblioteki JUŻ teraz, ale także wielu tłumaczy, którzy robią to od lat. A nie jedna z tych stron oferuje różne wersje tłumaczeń, w zależności od upodobań widzów(i popularności tytułu).
Ta wiadomość brzmi trochę jak "Czeska firma zdecydowała się sprzedawać wodę morską hawajom. Na razie tylko 3 litry miesięcznie, ale pracują nad zakupem kolejnych 3 litrowych butelek."
Wystarczy, że jakieś anime jest w Polsce oficjalne dystrybuowane i zaraz znika ze wszystkich w/w stronek. Przykład z ostatnich miesięcy Naruto i Canal+. Znalezienie gdzieś online z napisami graniczy z cudem, pozostały jedynie torrenty.
Nie tylko z anime jest problem, myślę że z nagraniami z koncertów k-pop również nie ma legalnego miejsca w europie czy usa by sobie kupić i obejrzeć. Wszystko jest brane z azjatyckich telewizji czy ripowane z dvd.
Z podanych przez Ciebie stron, które nie wymagają rejestracji, tylko na jednej udało mi się znaleźć pierwszą serię Naruto.
Na pozostałych są pozostałe serie , OVA i filmy kinowe, ale pierwszych 220 odcinków brak.
I to jest FANTASTYCZNA wiadomość! Ciekawe co zrobi Sony ze swoim Crunchyrollem, kiedy od lat w komentarzach pod postami, aplikacją mobilną i na ich stronie (dopóki nie zablokowali możliwości komentowania) było mnóstwo próśb od polskich fanów o napisy, a Sony z determinacją godną większej sprawy olewało nasz rynek. Mam nadzieję, że ta wieloletnia olewka wyjdzie im bokiem, bo ADN to niejako europejska wersja HIDIVE, a ta platforma ma znacznie ciekawsze tytuły w ofercie od Crunchyroll'a. Zrobiliście mi dzień tą informacją, dzięki!
Kiedyś pisałem do cruncha czemu w dupie ma Polaków i cisnąłem że są za Putinem jak nie ma polskich napisów xD. Jebac ich, stracą klientów jak nie zaczną ich szanować polskimi napisami
Dopóki polski użytkownik nie będzie doceniony to "lewe strony" będą górą!
Kiedyś zaoferowałem CR, że przetłumaczę im kilka serii za darmo, byle napisy dodali. Chodziło mi po prostu o to, żeby obejrzeć serię z JP audio i polskimi napisami a nie angielskimi napisami lub angielskim audio. No ale tam wy*ebka jest po całości na polaków.
Dlatego cr jest warty max 10zl (obecnie 7 w turcji). Akurat napisy nigdy nie były problemem ale mają po prostu braki.