Zawsze wolałem sam sterować statkiem niż korzystać z autopilota. O poszukiwanie się nie boję bo zawsze się wchodziło w konflikt z prawem w zależności od sytuacji a nie przy głupiej próbie obrobienia kogoś jeżeli nie miało to związku z fabułą.
szopen469 W którymś z poprzednich newsów były screeny z menu opcji i była tam możliwość wyłączenia "parry effects", jeśli do tego się to odnosi. Ja to akurat chciałbym, żeby była jakaś opcja zmniejszenia widoczności tego, by efekt był po prostu subtelniejszy, bo obawiam się, że całkowite wyłączenie to nie na mój refleks i wyczucie animacji :D
Silas1415 chyba nie mówimy o tym samym. Mi chodzi o ten efekt kiedy już miecze się zderzą. Jest taki nachalny efekt "iskier". Czyli animacja już po wykonaniu parowania
szopen469 Na szybko odświeżyłem filmiki z walką i rzeczywiście, mylnie zapamiętałem ten złoty błysk jako wskaźnik o ataku - a to samo parowanie, więc ta opcja na bank odnosi się do tego i można ten efekt wyłączyć. No ale, ten wskaźnik ataku też ma imo przesadny (biały) błysk, chociaż aż tak jak ten parowania.
post wyedytowany przez Silas1415 2026-05-04 16:31:13