Komentarze do wiadomości: W Anno 117 gra się teraz na Steam rzadziej niż w poprzednią część, a fani twierdzą, że jest ku temu 5 powodów

Forum Gry Strategiczne
Dodaj komentarz
15.01.2026 17:48
1
odpowiedz
MewsoNs
82
Generał

Przecież widać było po demo, że gra pożera fpsy i ma bardzo nierówną ( niedopracowaną ? ) grafikę, gdzie roślinność za bardzo zlewała się. Do tego jak już pisałem, 1800 to jest opus magnum serii i przeskoczyć ją to ogromne wyzwanie. Następnie dochodzi cena za oba produkty, bo 1800 z całym dlc można dorwać w cenie samego 117... To o czym tu w ogóle mówić ? Starożytność pomimo ciekawego okresu historycznego nie ma szans być równie ciekawa co czasy przemysłu z 1800, gdzie ilość towarów, budynków i różnorodność w rozgrywce jest w stanie dosłownie zgnieść tego nowego Anno. W pewnym sensie sukces 1800 to jednocześnie kat na nowe odsłony serii. Mnie może zainteresuje 117 jak rozbudują je mocno i będzie to jeszcze na tyle ciekawe + cena będzie znośna. Do 1800 dokupowałem sezony po kolei i jak policzę, to chyba mnie wyszła cała gra za 400 zł, ale zwyczajnie było warto.

15.01.2026 19:44
1.1
WindMorro
12
Centurion

1800 jest piękny ze wszystkimi DLC, jedyne czego mi brakuje to ciekawszego życia na ulicach, trochę więcej unikalnosci przechodniów, ale domyślam się że kosztowałoby to bardzo wiele pracy i zasobów. Natomiast sama gra cieszy oko i budzi uśmiech. Grałem wyłącznie dla relaksu i budowania ładnych miast

15.01.2026 19:03
Krypta76
2
odpowiedz
Krypta76
63
Generał

Usunęli już AVX2 ?

Forum Forum Gry Strategiczne
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl