Recenzja The Blood of DawnwalkerInteraktywna mapa Gothic RemakePoradnik do DawnwalkeraWszystko o Wiedźmin 3: Dziki Gon - Remaster
Szukaj...
Kolorystyka
Wyświetlanie

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl

Komentarze do wiadomości: VLC przycina na Windowsie 11? Według twórców problem leży po stronie systemu Microsoftu

Forum Technologiczne
Dodaj komentarz
17.08.2026 16:54
pieterkov
1
4
odpowiedz
pieterkov
172
Senator

Nie ma to jak hejcić program nie sprawdzając najpierw czy to nie problem z twoim kompem xd

17.08.2026 17:00
1.1
1
odpowiedz
rastablasta
109
Konsul

pieterkov Bo ludziom się wydaje, że jak mają jakiś komercyjny produkt to na pewno musi dobrze działać. Jednak w przypadku Windowsa coś niezbyt gładko to idzie patrząc na serię ostatnich wiadomości 😄

17.08.2026 18:03
1.2
odpowiedz
Vukodlak
1
Chorąży

pieterkov Inna sprawa, że VLC to już technologiczna skamielina, która zatrzymała się w rozwoju dekadę temu, a zapowiadanej lata temu nowej wersji ani widu, ani słychu.

17.08.2026 20:10
1.3
odpowiedz
kain
0
Junior

rastablasta Windows Takie akcje na windzie to nie przypadek

17.08.2026 20:41
pieterkov
1.4
odpowiedz
pieterkov
172
Senator

Vukodlak przynajmniej nie pobiera 1GB ramu żeby odtworzyć 50MB video...

17.08.2026 22:23
WolfDale
1.5
1
odpowiedz
WolfDale
110
~sv_cheats 1

Vukodlak Może i być skamieliną, co nie zmienia faktu że nadal jest jednym z lepszych programów którego używam do wielu rzeczy odnośnie wideo oraz audio.

18.08.2026 20:41
Link
1.6
odpowiedz
Link
40
Senator

pieterkov Przykro mi, ale Microsoft Defender w systemie Windows 11 nie zawsze działa, jak powinno. Mam to od parę lat, a on lubi czasem popadać w paranoję. Często blokuje wiele plików, co nie mają nic wspólnego z wirusem. Często musiałem zaglądać do historii Microsoft Defender, by sprawdzić, czy coś ważnego nie zablokował.

Mój komputer to nie problem, tylko Microsoft Defender, który działa aż za dobrze. Nie za bardzo lubi stare pliki, ani gry i programy, co nie pochodzą od GOG, STEAM i Windows Store.

Microsoft Defender jest bardzo przydatna ochrona, ale trzeba tylko wiedzieć, jak z nim się radzić i wyczuć, czy nieznany plik ma wirusa i czy pochodzi z bezpiecznego źródła. W przeciwnym razie tylko zablokuje przydatne programy i gry, co są nieszkodliwe dla PC. Trzeba mieć doświadczenie i wiedzy.

Jak na ironii, Microsoft Defender też czasami zablokuje niektóre pliki, co pochodzą prosto od Microsofta. XD

post wyedytowany przez Link 2026-08-18 20:45:53
17.08.2026 20:37
mir.ko
2
odpowiedz
mir.ko
97
amd platform

Ja od jakiegoś czasu mam problemy z zawieszaniem mpc-hc.
Kto wie czy to nie wina systemu

18.08.2026 09:22
3
odpowiedz
2 odpowiedzi
LokalnyRzezimieszek
19
Generał

VLC to zabytek. Wielkie zapowiedzi, aktualizacje za długo są tylko na papierze.
Konkurencja odjechała kilka lat temu, oferując więcej i lepiej.

18.08.2026 11:02
WolfDale
3.1
odpowiedz
WolfDale
110
~sv_cheats 1

LokalnyRzezimieszek Wymienisz jakieś sensowne alternatywy, to chętnie sprawdzę.

18.08.2026 11:21
mir.ko
3.2
odpowiedz
mir.ko
97
amd platform
Forum Forum Technologiczne
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl