Komentarze do wiadomości: Twórcy Helldivers 2 ujawnili kolejne nowości i wywołali kontrowersje. „To pierwszy pojazd, który znalazł się za paywallem”

Forum Gry Akcji
Dodaj komentarz
21.04.2026 20:25
1
odpowiedz
szopen469
106
Konsul

Jak ja stwierdziłem że nieładnie jest chowac mechy za paywallem touszi stwierdzali że to nie paywall. 

Najpierw mech. A później uniemożliwią farmienia SK. 
Sony spróbuję wydoić każdego z dolara. Choćby miał pogrzebać markę

22.04.2026 09:27
1.1
odpowiedz
myszojelen.lis
1
Junior

szopen469 co to za głupota? "NaJpIeRw MeCh..." Bronie, drony, zbroje... Wszystko masz w warbondach od zawsze i teraz nabierasz podejrzeń? Dosłownie możesz w niecały tydzień wyfarmic kredyty na warbonda, możesz to zrobić nawet na zapas, kumpel wyfarmil ich przy premierze tyle że obecnie jak wychodzi nowy warbond to od razu go kupuje xD

22.04.2026 09:32
1.2
odpowiedz
szopen469
106
Konsul

myszojelen.lis właśnie nie.
Na początku manewry były za darmo. Dopiero z czasem je dorzucono do warbondów.
Teraz dorzucają do warbondów pojazdy.
Czyli ostatecznie kończy się tak że jakikolwiek progress to kasa. A za darmo dostajesz zwyczajnie cięższych wrogów. Więc musisz mieć warbandy by się bawić.
Utrudnia to wejście kadetom, a jak ktoś nie ma czasu na farmienie to musi otworzyć portfel.

Tylko trzeba poczekać aż Sony uzna że farmienie psuje im model biznesowy.

Ja tylko przypominam. Zbroja dla konia też nie wzbudziła podejrzeń.

22.04.2026 09:39
1.3
odpowiedz
myszojelen.lis
1
Junior

szopen469 oezu kolejny co będzie się pocił oklepanym ale kompletnie nie zrozumiałym przykładem skórki do konia... Czy Helldivers to gra singlowa która jest produktem skończonym? Nie? Więc twój argument niestety jest inwalidą. To jest grą usługa, ona musi na siebie zarabiać żeby się utrzymać, no chyba że uważasz że dodatki do WoWa to jest ta sama sprawa, bo kiedyś wyszła skórka do gry bethesdy xD nawet nie masz FOMO w tych warbondach tylko dosłownie czekają na ciebie, w mecie dalej masz rzeczy z podstawki, ba plecaki które są stratagemami od samego początku były w warbondach więc nawet nie masz o co się przeczepić

22.04.2026 10:35
1.4
odpowiedz
szopen469
106
Konsul

myszojelen.lis to ty nie zrozumiałeś chyba mojej analogii.
Chodziło o to że drobne zmiany, czy pomysły które na początku nie wskazują nic złego kończą się najczęściej na jakiejś patologii gdy pozwolisz im by spokojnie narastały.
Gotowanie żaby na wolnym ogniu.

I ja rozumiem że trzeba utrzymać serwery. Biorąc pod uwagę że gra dalej się rozwija to płacących nie brakuje.
Ale jeżeli każdą zmianę zbędziemy machnięciem ręki to Sony zajedzie markę dla lepszego raportu kwartalnego a ludzie odwalą pikachu

22.04.2026 10:40
1.5
odpowiedz
myszojelen.lis
1
Junior

szopen469 ale gdzie ty zmianę widzisz? Ja wiem że fajnie jest sobie powtarzać po kimś, jeszcze wyjedź mi z oknem overtona tylko problem polega na tym że cały system mikrotransakcji w HD 2 się kompletnie nie zmienił od premiery, a ty robisz z tego akcje jak w Dragona Dogmie 2 bo wyszedł warbond xD nie pierwszy i nie ostatni

22.04.2026 11:40
1.6
odpowiedz
szopen469
106
Konsul

myszojelen.lis system sam w sobie się nie zmienił. Ale zawartość oferowana przez warbondy już tak.
Bo wcześniej w przepustkach były zbrojki, broń granaty i wzmocnienia.
Potem dorzucili skiny sprzętu. I jak dla mnie to był idealny balans. Pojazdy za frajer, broni eskórki i pancerze w warbondach.
Obecnie dorzucili pojazdy do warbondów.
Co ewidentnie wygląda na próbę chowania CAŁEGO progresu za warbondami.

Nie płacisz to nie masz nowej zawartości. Poza tym większym robalem na którego potrzebujesz najlepiej tej brońki ktorą jest w warbondzie

post wyedytowany przez szopen469 2026-04-22 11:40:32
22.04.2026 17:23
maszynypancerne
1.7
odpowiedz
maszynypancerne
57
Pretorianin

szopen469 1,5h biegania na najłatwiejszym poziomie i masz kredyty, jeden bierze plecak z przenikaniem a drugi biega z Jet packiem, tyle.

22.04.2026 18:00
1.8
odpowiedz
szopen469
106
Konsul

maszynypancerne po pierwsze nie półtorej godziny. Zależnie od szczęścia w godzinę robię jakieś 200-300sk na pustyniach.

Ale nie chodzi o to sk można wyfarmić. Chodzi o zmiany w zawartościach.
Skoro obecnie umieścili pojazdy aby zachęcić do kupna warbonda(a więc część graczy kupi sk). To pokazuje że Sony może chcieć troszkę pogmerać przy zyskach. Powoli zmniejszając na przykład szansę na znalezienie SK, więc więcej graczy wymięknie i zaplaci, aż w końcu te SK nie będą się pojawiać w ogóle.
A skoro ludzie przywykną że jedyna nowa zawartość to warbond to trzeba będzie sięgnąć po portfel.

21.04.2026 20:41
2
odpowiedz
Gamma_Commander
2
Junior

No to niezły paywall jak wystarczy zdobyć super kredyty podczas misji zamiast ich kupować... weźcie ludzie nie dramatyzujcie, a po drugie jak tak patrzyłem na ograniczenie pojemności zbiornika miotacza ognia albo to że ta tarcza jest bezsensowna skoro jest się praktycznie zawsze ostrzeliwany z każdej strony plus działko ppanc frakcji autonomów tą tarcze rozniesie 1 strzałem to obecne mechy są lepsze i bardziej praktyczne

Forum Forum Gry Akcji
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl