Jak ja stwierdziłem że nieładnie jest chowac mechy za paywallem touszi stwierdzali że to nie paywall.
Najpierw mech. A później uniemożliwią farmienia SK.
Sony spróbuję wydoić każdego z dolara. Choćby miał pogrzebać markę
Na początku manewry były za darmo. Dopiero z czasem je dorzucono do warbondów.
Teraz dorzucają do warbondów pojazdy.
Czyli ostatecznie kończy się tak że jakikolwiek progress to kasa. A za darmo dostajesz zwyczajnie cięższych wrogów. Więc musisz mieć warbandy by się bawić.
Utrudnia to wejście kadetom, a jak ktoś nie ma czasu na farmienie to musi otworzyć portfel.
Tylko trzeba poczekać aż Sony uzna że farmienie psuje im model biznesowy.
Ja tylko przypominam. Zbroja dla konia też nie wzbudziła podejrzeń.
Chodziło o to że drobne zmiany, czy pomysły które na początku nie wskazują nic złego kończą się najczęściej na jakiejś patologii gdy pozwolisz im by spokojnie narastały.
Gotowanie żaby na wolnym ogniu.
I ja rozumiem że trzeba utrzymać serwery. Biorąc pod uwagę że gra dalej się rozwija to płacących nie brakuje.
Ale jeżeli każdą zmianę zbędziemy machnięciem ręki to Sony zajedzie markę dla lepszego raportu kwartalnego a ludzie odwalą pikachu
Bo wcześniej w przepustkach były zbrojki, broń granaty i wzmocnienia.
Potem dorzucili skiny sprzętu. I jak dla mnie to był idealny balans. Pojazdy za frajer, broni eskórki i pancerze w warbondach.
Obecnie dorzucili pojazdy do warbondów.
Co ewidentnie wygląda na próbę chowania CAŁEGO progresu za warbondami.
Nie płacisz to nie masz nowej zawartości. Poza tym większym robalem na którego potrzebujesz najlepiej tej brońki ktorą jest w warbondzie
Ale nie chodzi o to sk można wyfarmić. Chodzi o zmiany w zawartościach.
Skoro obecnie umieścili pojazdy aby zachęcić do kupna warbonda(a więc część graczy kupi sk). To pokazuje że Sony może chcieć troszkę pogmerać przy zyskach. Powoli zmniejszając na przykład szansę na znalezienie SK, więc więcej graczy wymięknie i zaplaci, aż w końcu te SK nie będą się pojawiać w ogóle.
A skoro ludzie przywykną że jedyna nowa zawartość to warbond to trzeba będzie sięgnąć po portfel.
No to niezły paywall jak wystarczy zdobyć super kredyty podczas misji zamiast ich kupować... weźcie ludzie nie dramatyzujcie, a po drugie jak tak patrzyłem na ograniczenie pojemności zbiornika miotacza ognia albo to że ta tarcza jest bezsensowna skoro jest się praktycznie zawsze ostrzeliwany z każdej strony plus działko ppanc frakcji autonomów tą tarcze rozniesie 1 strzałem to obecne mechy są lepsze i bardziej praktyczne