Komentarze do wiadomości: Total War: Medieval 3 z łatwością pokaże to, czego 19 lat temu twórcy nie mogli pokazać. Nikt już nie będzie musiał „zawieszać niewiary”

Forum Gry Strategiczne
Dodaj komentarz
07.12.2025 14:21
Shadoukira
1
1
odpowiedz
Shadoukira
113
Chill Slayer

Miejmy nadzieje, że ten ich nowy silnik to faktycznie będzie o wiele lepszy standard. Co prawda na razie są to jedynie huczne zapowiedzi, że wszystko będzie teraz najlepsze, ale jeśli faktycznie się tam postarają, to może nawet dostaniemy coś na wzór gier od Paradoxu, tylko gracz jeszcze będzie toczył fajne bitwy jak dotychczas. Chociaż tutaj też mam nadzieje na duże poprawki, bo jak dla mnie bitwy Total Wara zatrzymały się w czasie gdzieś tak w 2012 roku, z późniejszymi niewielkimi poprawkami lub ulepszeniami.

post wyedytowany przez Shadoukira 2025-12-07 14:22:29
07.12.2025 18:09
1.1
xSikorX
19
Chorąży

Tylko nie coś na wzór paradoxu, ich gry technicznie to żart i często trzba lat i dodatków żeby było grywalne xddd

07.12.2025 18:57
Shadoukira
1.2
1
Shadoukira
113
Chill Slayer

Wiesz tutaj chodzi mi bardziej o symulacyjną złożoność gier Paradoxu, a nie o model wydawniczy :D

Zresztą przecież twórcy gier z serii Total War nie są tutaj wcale lepsi. Popatrz sobie tylko na Warhammera, masa płatnych DLC, tak samo jak przy Paradox.

07.12.2025 14:23
2
odpowiedz
Micelius
30
Pretorianin

Brzmi fajnie... Zapowiedzi zwykle brzmią fajnie. Ciekawe, czy AI będzie słabe jak zwykle.

07.12.2025 15:24
Fyrdraka
3
odpowiedz
Fyrdraka
7
Midinvaerne

Pomimo ogromnego rozczarowanie faktem, że to jest "early preproduction", staram się być optymistą i mieć pozytywne nastawienie. PDX stworzył największą EUV, wierzę, że CA jest w stanie stworzyć największego Total Wara. A na razie zainstalowałem ponownie Attyle i Brytanię, mam tam jeszcze trochę kampanii do ukończenia.

post wyedytowany przez Fyrdraka 2025-12-07 15:25:19
07.12.2025 17:08
Rumcykcyk
4
odpowiedz
Rumcykcyk
130
Głębinowiec

Brzmi fajnie... Zapowiedzi zwykle brzmią fajnie. Ciekawe, czy AI będzie słabe jak zwykle.

Będzie jak w innych historycznych TW i Brytani, że na pierwszy ogień i zabójczą szarżę SI wysyła swojego generała.

W Warhammer jeszcze to ujdzie bo legendarny dowódca wysokolevelowy wytrzyma przybycie wojska.

07.12.2025 17:52
5
odpowiedz
rufi2000
29
Chorąży

Creative Assembly ma nowy silnik Warcore, pozwalający deweloperom osiągnąć rzeczy, które wcześniej były dla nich niemożliwe.

Jak chociaż przyzwoita SI przeciwników?

Forum Forum Gry Strategiczne
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl