Recenzja The Blood of DawnwalkerInteraktywna mapa Gothic RemakeRecenzja Resonance: A Plague Tale LegacyWszystko o Wiedźmin 3: Dziki Gon - Remaster
Szukaj...
Kolorystyka
Wyświetlanie

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl

Komentarze do opinii: Tomb Raider: Legacy of Atlantis ma połączyć klasyczną Larę z trylogią Survivor. Twórcy opowiedzieli nam, jak chcą to zrobić

Forum Gry Akcji
Dodaj komentarz
02.09.2026 15:23
Grifter
1
odpowiedz
Grifter
58
Generał

Mówcie co chcecie, ale mnie kiedyś na długi czas pokonał poziom 'The Cistern', tylko dlatego, że nie poszedłem po ten klucz na gzymsie i nie widziałem co robić. Spuszczałem wodę w tę i z powrotem i wujka to dało. Kilka godzin się z tym męczyłem, zanim znalazłem klucz :)
Co ciekawe w Anniversary (remake gry) miałem ten sam problem. Wyrzuciłem tę traume z pamięci i też dopiero po godzinie klucz znalazłem.
Wiecie co? W tej odsłonie od razu idę po ten zasrany klucz.
Ale pewnie twórcy trolo-lo-lo zrobią sobie i tam go nie będzie.
Jak ja nie znoszę tego poziomu :)

Co innego gra. Jedna z najważniejszych gier mego życia. Dyszka! I nie kłócić się mi :D

post wyedytowany przez Grifter 2026-09-02 15:27:12
02.09.2026 15:38
tynwar
1.1
1
odpowiedz
tynwar
105
Legend

Grifter o ciekawe, ja tego problemu nie miałem. Jak czegoś nie mogłem otwierać to po prostu uznałem, że trzeba przeszukać dostępny obszar i pewnie znajdzie się coś co pozwoli otworzyć. W grze dla mnie było więcej trudniejszych etapów niż cistern.

post wyedytowany przez tynwar 2026-09-02 15:38:53
02.09.2026 15:49
Grifter
1.2
1
odpowiedz
Grifter
58
Generał

tynwar Dla mnie to było moje opus magnum trudności tej gry. Nie wiem dlaczego, ale właśnie tak było.
Nigdy więcej się później już nie zaciąłem w tej grze.
A później jeszcze przechodziłem ją kilka razy, w tym na wszystkie secrety. I tu też niebywały wkurw - nie byłem lamerem pecetowym, który co 10 sekund zapisywał grę. Grałem na PSX. I piąty poziom to koszmar. Pierwszy save był jak już zdobyłeś już 3 secretsy, w tym ten trzeci - była jedna szansa, musiałeś się ześlizgiwać od tyłu i nic nie widząc wyskoczyć do tyłu, by wskoczyć na kładkę.
Za późno- spadałeś do wody.
Za wcześnie - odbiłeś się od krawędzi i spadałeś do wody.
TIMING BITCH - czytać głosem Aarona Paula z Breaking Bad.

O Zeusie, ile ja się męczyłem, by zdobyć wszystkie secrety w tej grze. I wtedy nie było żadnych trofeów, jeno satysfakcja. Dziś załataliby to patchem i pozwolili na save'a wcześniej, ale kiedyś musiałem dymać ze 20 minut jeśli spaliłem drogę do secretu.
Czwarty secret też był tricky, bo jeśli za wcześnie spuściłeś wodę, to już do komnaty z s4 nie dopłyniesz. Ale to i tak mój ulubiony poziom. O piątym mówię. Tym, z komnatami bogów! Genialny był!

post wyedytowany przez Grifter 2026-09-02 15:58:20
02.09.2026 15:33
Pablo M3
2
odpowiedz
Pablo M3
0
Junior

Nie rozumiem po co te zmiany. Po co skaner i linka z kotwiczką skoro bez tego oryginał był dość przejrzysty i ułożony tak, żeby gracz wiedział co ma zrobić i w którym miejscu? Nie dało się zrobić tak, żeby to nie było potrzebne? No i crafting, który wpycha się teraz wszędzie i człowiek zamiast skupić się na samej grze, to lata za złomem i innymi takimi.

Nie było problemów, to je sami stworzyli :D

Forum Forum Gry Akcji
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl