Acha, czyli mamy damage control jeszcze przed wydaniem gry, która będzie wyglądać i działać jak Skyrim.
Acha, czyli mamy damage control jeszcze przed wydaniem gry, która będzie wyglądać i działać jak Skyrim.
Niestety nie jestem w stanie ślepo uwierzyć w taką możliwość.
ES VI powstaje na nowej wersji Creation Engine oznaczonej numerem 3, która zostanie wykorzystana również w przyszłych grach Bethesdy. Druga wersja silnika napędzała wyłącznie Starfielda, a deweloperzy poświęcili kilka ostatnich lat na jego ulepszeniu.
No i właśnie kurde dlatego, ta tak okropna decyzja wszelkich studiów o porzucaniu własnych silników na rzecz UE jest w gruncie rzeczy dobra.
Kilka lat pracy nad silnikiem, żeby przez kilka lat robić na nim grę, żeby gdy będą chcieli robić następną grę - musieli znów grzebać nad silnikiem.
UE ma mnóstwo wad. Optymalizacja, kolory, obawa że gry będą w gruncie rzeczy wyglądać bardzo podobnie. Ale po prostu studia go kupują i robią grę.
Ale to nie UE5 jest problemem, tylko decydenci w studiach które biorą ten silnik. Arc Raiders działa na UE5 i nie kojarzę narzekań. Po prostu to wymagające narzędzie i nie można odwalać popeliny, tylko najpierw nauczyć się obsługi, a potem zoptymalizować aplikację.
Też nie ma co porównywać lat 90 do połowy lat 20 - zupełnie inna skala, inne efekty, inne wymagania stawiane względem gier, dostępności czy złożoności. Brak wystarczającego zaangażowania zespołu (najczęściej z powodu braku wiedzy i pospieszania przez zarządy) to nie wina silnika
Żadnych innowacji nie będzie w TES 6, możemy o tym zapomnieć :D
Jeszcze bardziej spłycą pewnie rozwój postaci i ekwipunek na tle skyrima, questy będą bardziej generyczne pewnie, milion ekranów wczytywania, fabuła to znowu ,,jesteś wybrańcem i musisz pokonać jakieś wielkie zło zagrażające krainie'' pewnei dodadzą tryb z fallouta 4 ze zbieraniem śmieci i przetwarzaniem ich na surowce do budowy czegoś, a to wszystko na ich antycznym silniku MNIAM :D ( Jak czegoś zapomniałem co jest słabe w skyrimie to piszczcie :D )
Jedynie grafikę mogą poprawić względem Skyrima, i mogą dać jakąś wielką mapę i tyle :D
Sarkazm offcorse XD
W Skyrimie nie ma nic słabego. Ta gra ma same zalety
Oj ma, a ty masz klapki na oczach xD
Kolejny crap na creation engine się szykuje. Starfield 2.0 jednak będzie ale w uniwersum the elder scrools ale tak uwalony jak pierwszy.
Nie kupię, nienawidzę tego silnika.
Od 5 lat kazdy krzyczy zeby wkoncu zrobili creation engine x64 i nagle robią i kazdy ma juz problem ja bym poczekał bo przez ten cały czas bethesda robiła silnik wiec naprawdę wierzę ze to moze byc otwarcie nowej epoki
Spoko Todd, minęlo dopiero 15 lat od Skyrima, nie śpiesz się, pokaż ile czasu jeszcze potrzeba aby wydać grę która będzie dzialala i wyglądala jak Skyrim na modach.
Dlatego takie trailery robione kilka lat przed premierą to rak tym bardziej jeśli nie ma nawet pewności co do tego czy gra serio wtedy wyjdzie. Trailery powinny wychodzić rok max dwa przed premierą i tylko jeśli jest 100% pewność, że gra wyjdzie w danym roku. Zresztą dokładnie to samo z datą premiery. Albo jesteśmy pewnie, że wtedy wydajemy, albo dajemy datę nieznaną i tyle, a nie potem dziwią się, że gracze są rozczarowani, bo gra jest przeniesiona na inny termin 10 raz.
To co oni właściwie teraz robią? Starfielda 2.0 nie będzie, a nowych dodatków na horyzoncie nie widać. Fallout 5 cisza, Elder Scrolls 6 w uj daleka droga do premiery...
Jeśli uczą się nowego silnika to jestem w stanie wybaczyć tak długie przerwy, o ile dożyję :P
Jestem nastawiony negatywnie jak do każdej produkcji AAA z ostatnich 5 lat.