tak jak wielokrotnie wspominałem, rockstar i jego wydawca to największy rak branży gier
A kod trzeba będzie aktywować na swoim koncie więc nie można będzie zagrać i później odsprzedać lub przekazać grę komuś innemu 💰💰💰
No to niech spadaja..
Najpierw przez Steama rynek pc zostal oyebany z plytek, teraz wychodzi na to ze przez GTA na konsolach nie będzie plyt
Tak gra sie zayebiscie sprzeda, tak.jak nowe iPhone bez jacka
Sony wymusiło, żeby nie było wtórnej sprzedaży. Każdy musi mieć egzemplarz przypisany do konta.
To może się udać. Może nie w Polsce, ale na rynkach zachodnich już tak.
Oby nie, bo to może być już na pełnej nowy rak branży.
Jak gra będzie pod 200gb czy nawet okolice 150gb to musieliby wrzucić na 2 płytach 100gb a one są w chuj drogie. 80 zł same płyty. Wiadomo, że rockstar hurtowo to miałby taniej, ale pazerność ich dopadła bo wiedzą, że mogą. 5-10 dolków na jednej kopii gry gdzie pójdą tego miliony i im wyszło, że tak będzie lepiej. Ja chciałem mieć fizyczną wersję, ale też bardzo chcialem mieć pierwsze doświadczenie na dobrym pc. Teraz już nie mam problemu. Czekam na pc bo na konsoli nic nie dostanę ekstra. I tu digital i tu.
Mozesz dzieki temu sprzedac swoja kopie
Tak Sony chwaliło się swoim SSD, więc mała kompresja danych mogła by na pewno pomóc.
Nawet dziś się Sony chwali swoim SSD, wciskając kit, że w GTA 6 najlepiej zagra się na PS dzięki temu "super" dyskowi SSD.
Strasznie gówniane zagranie. Planowałem kupić grę w pudełku na PS5 i po przejściu sprzedać i ewentualnie później kupić grę na PC. No to teraz już wiem, że jak wyjdzie wersja PC to nabędę ją z alternatywnego źródła. Niech się cmokną.
W poprzednej generacji konsol nie dało rady tego wprowadzić, teraz widać spróbują znowu.
To na hu mi pudełko jak w środku jest tylko kod. Grzbiety specjalnie robią żeby nie można było odsprzedawać. W takim razie poczekam na wersję gdzie będzie ta płyta. A jak nie to nie. Cyfrowi i tak się rzucą to nie będą stratni
Chciałem płytkę ale… Biorę z ziomkiem na pół więc i tak bez płytki. 🙏🏻
Podła zagrywka...płyta powinna być chociaż dostępna w droższym wariancie, w jakimkolwiek (nawet kolekcjonerskim) bo inaczej to zaburza koncepcje zakupu wersji pudełkowej tylko dla pudełka...mogli już sobie to darować i zrobić tylko zakup cyfrowy przez platformę konsoli.
Miałem kupić preorder fizyczny właśnie dla płyty, niestety będzie zakup dopiero na jakiejś promocji kilka miesięcy po premierze.
A czego się spodziewaliście?
Lećcie robić preordery, bo wam braknie preorderowcy. XD