Przecież ta scena jest niebotycznie glupia, rzeczy które tam się odbywają może i wyglądają efektownie ale są całkowicie pozbawione sensu i logiki.
Jedyną większą bitwą w tamtym regionie była zagłada rzymskich legionów w lesie teutoburskim. Które wycięto wtedy w pień. Dlatego Rzym porzucił marzenia o podboju Germanii i okopał się za Renem. Ten film to historyczne brednie tak samo jak sceny walki.
hmmm krotka strasznie. najlepsze sceny bitewne sa i dlugo beda we wladcach pierscieni. chyba ze autor mial na mysli bitwy powiedzmy historyczne. To jezeli tak to mimo wszystko braveheart lepszy
Najmniej "sztucznie" wypada tu, według mnie, obrona Helmowego Jaru, bo późniejsza szarża Rohirimów ze zbocza trąca już efektami mocniej. Dużą rolę odgrywają też filtry kolorystyczne nałożone na te wydarzenia, które trochę przeszkadzają mi w ich odbiorze. Jednego na co nie mogę w nich narzekać to ładunek emocjonalny, który ze sobą niosą, a ten wciąż jest mocny mimo obejrzenia trylogii wielokrotnie.
Bardziej jednak podobają mi się bitwy z Walecznego Serca albo oblężenie Jerozolimy z Królestwa Niebieskiego.
Mało kogo obchodzi że coś się tam nie zgadza, to nie jest film historyczny. A sam film jest jednym z najlepszych.
Dwójka to była padlina.
Really interesting point about a film that has remained memorable for so many years. It's always fascinating to see how certain content keeps its value even when platforms and availability change. Keeping track of important updates in an organized way is useful in other areas too, including vehicle information, registration records, and verification details.