No tak nikt nie wpadł na to, że wygrać w głosowaniu online może ten tytuł, który łatwo może ściągnąć fandom który nie interesuje się anime, ale lubi grę gacha.
Jest to faktycznie zaskoczenie, choć tytuł jest popularny. Osobiście zmęczyłem (to adekwatne słowo) ok. 1,5 sezonu i odpuściłem, bo mnie to prędzej znudziło niż wciągnęło. Za spin-off "Cinderella Gray" ani film nawet się nie zabierałem.
Konio-dziwczyny czyli uma-musume po japońsku są reinkarnacją faktycznych koni które kiedyś startowały w japońskich wyścigach, w większości to ogiery co można rozpoznać po dodatkach na prawym uchu, dodatkowo wyniki wyścigów w anime odpowiadają tym historycznym i dochodzi do sytuacji że niby główna bohaterka a czasem przegrywa, nawet sromotnie i łapie kontuzję
Zacznijmy od tego, że liczba głosów w głosowaniu jest śmiesznie niska, ledwie ponad 10k głosów zwycięzca. Nic dziwnego, że wśród zwycięzców pojawiły się niespodziewane tytuły. Ten Anime Trending Awards to jakaś gala-krzak
Nie no xD takie coś dla zboczeńców wygrało? Właśnie dlatego przez większość życia omijałem anime, bo kojarzyło mi się właśnie z takimi dziwactwami. Dopiero niedawno odkryłem że istnieją też normalne anime, ale jak widać większość fanów ryżowych opowieści ma nierówno pod sufitem. Wstyd się przyznać w towarzystwie, że się ogląda anime.