Komentarze do wiadomości: „Te słowa nie są w stanie oddać tego, co czuję”. Reżyser Wiedźmina 3 nie kryje emocji po spłynięciu najnowszych opinii o The Blood of Dawnwalker

Forum Gry RPG
Dodaj komentarz
08.07.2026 13:40
DexteR_66
1
odpowiedz
DexteR_66
20
Dawnwalker

Premium VIP

Mnie z kolei ta jego wypowiedź bardzo się spodobała, no i szanuję za szczerość:

“Za to, że pozwalają mi zniknąć na chwilę, że pozwalają mi nie myśleć o problemach życia codziennego” - wyznaje wprost Tomaszkiewicz. - “Miałem trudne dzieciństwo. Mój ojciec był alkoholikiem. Słabe sytuacje, jak byłem mały. Więc RPG-i, tak papierowe, jak i komputerowe, pozwalały mi po prostu uciec od tego. Znaleźć swoje wyjście czy swoją bezpieczną przestrzeń. A dodatkowo dzięki temu, że mam i wybory, i konsekwencje, czuję, że to ja robię. Ta immersja, czyli zjawisko zatopienia się w grę, jest dla mnie dużo bardziej intensywna.”

A wypowiedź odnosi się do pytania za co najbardziej kocha gry RPG.

08.07.2026 13:46
1.1
1
odpowiedz
Tetrachan
7
Legionista

DexteR_66 Gadka szmatka na PR i żeby wypowiedź efektywnie zaokrągliła łezkę w oku

08.07.2026 14:19
1.2
odpowiedz
7Mike
0
Junior

Tetrachan Skąd wiesz, znawco? W jaki sposób miałoby to wpłynąć na odbiór samej gry, skoro gość mówi ogólnie o gatunku RPG? Czytaj ze zrozumieniem

08.07.2026 13:48
2
odpowiedz
4 odpowiedzi
TheFrediPL
119
Generał

Mam wrażenie że ta cena zabije tą gre. We wrześniu jest premiera na premierze, jakoś mi sie nie wydaje by ludzie chętnie płacili tyle za gre AA, tym bardziej od nowego studia, a sama gra nie ma jakiegoś efektu wow.

08.07.2026 13:59
Morena
2.1
1
odpowiedz
Morena
0
Legionista

TheFrediPL Ja również podobnie myślę. Zależy mi na tej grze, to co widziałem podoba mi się ale nie oszukujmy się, to nie jest AAA od doświadczonego studia aby można było usprawiedliwić tę cenę, a tak próbują to przedstawiać. To powinno być maksymalnie na poziomie ceny remaku Gothica, a nie drożej niż BG3.

post wyedytowany przez Morena 2026-07-08 14:00:00
08.07.2026 14:01
DexteR_66
2.2
odpowiedz
DexteR_66
20
Dawnwalker

Premium VIP

Morena Studio jest bardzo doświadczone, jedynie tylko tyle, że jest to ich pierwsza gra.

08.07.2026 14:19
2.3
odpowiedz
TheFrediPL
119
Generał

DexteR_66 to że ktoś tam doświadczony jest w tym studiu to nie znaczy ze całe studio jest doświadczone.

08.07.2026 14:22
DexteR_66
2.4
odpowiedz
DexteR_66
20
Dawnwalker

Premium VIP

TheFrediPL Jednak z informacji ilu ludzi tam pracuje, czyli 150+ znaczna część pracowała nad wieloma i sporymi grami. Więc jest bardziej doświadczone, niż nie. Pisać, że jest niedoświadczone, to trzeba być niedoinformowanym.

Forum Forum Gry RPG
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl