Recenzja Assassin’s Creed Black Flag ResyncedInteraktywna mapa Gothic RemakeRecenzja Halo: Campaign EvolvedGTA 6 prawdopodobnie pobije rekordy i sprzeda konsole
Szukaj...
Kolorystyka
Wyświetlanie

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl

Komentarze do wiadomości: Tę komedię właśnie uznano za najzabawniejszy film wszech czasów, aby uczcić 100 urodziny legendy Hollywood

Forum komediowe
Dodaj komentarz
29.06.2026 10:22
doom45
1
2
odpowiedz
doom45
24
Stealth Ripper

Mel Brooks rzeczywiście ma śmoc !!!

29.06.2026 13:25
Lepudruk
2
odpowiedz
2 odpowiedzi
Lepudruk
67
Demencjusz

He, jakoś nie sądzę, aby współczesne społeczeństwo Hollywoodu "przełknęło" tak niepoprawny politycznie film ;)

Aż dziwne, że nie dodali "Historii Świata" do tej listy, też mega komedia -- mój drugi ulubiony Brooksa, zaraz po "Kosmicznych jajach".

29.06.2026 15:35
2.1
odpowiedz
Darek12346
48
Pretorianin

Lepudruk Ja się nie mogę doczekać do kwietnia na premierę 2 części Kosmicznych jaj.

29.06.2026 21:26
2.2
odpowiedz
TobiAlex
228
Legend

Lepudruk Oj tak Histora Świata super.

29.06.2026 14:03
elathir
3
2
odpowiedz
elathir
126
Czymże jest nuda?

Zauważcie, ze w TOP 100 komedii Amerykańskich nie ma żadnej z XXI wieku, w innych kategoriach są i nowsze filmy ale te tutaj wyraźnie pokazuje, że komedia jako gatunek w Hollywood umarł, ostał się jedynie w formie seriali.

W sumie jak sam sobie próbuję przypomnieć dobre komedie, które widziałem a powstały w XXI wieku to poza dwoma z Jackie Chanem (a i te nie wybitne ale chociaż dobre) do głowy przychodzą mi tylko produkcje Europejskie. Jedyny wyjątek stanowią tylko nie uwzględnione w zestawieniu filmy animowane, jak Shrek itd.

29.06.2026 15:43
Bukary
4
odpowiedz
1 odpowiedź
Bukary
250
Legend

Dziwię się, że nie ma w tym zestawieniu "Mavericka" z Gibsonem i Foster. Dla mnie: arcydzielna komedia. Ale też z XX wieku.

29.06.2026 15:49
maciell
4.1
odpowiedz
maciell
143
Senator

Bukary Och nie policze ile razy ogladalem Mavericka. Pracujac w serwisie komputerowym do sprawdzania napedu DVD i czy dobrze sie wgral Power DVD (tak kiedys trzeba bylo miec program, aby odtwarzac DVD) mialem 2 filmy DVD. Pierwszy to byl tez gienialny film Kula, a drugim wlasnie Maverick. Oba te filmy znam na pamiec. Zawsze jak odpalalem, aby sprawdzic to konczylo sie, ze leciala wieksza czesc. Szkoda, ze nigdy nie powstala 2 czesc Mavercika. Podobno byly plany, a i otwarte zakonczenie zostawialo pole do popisu. No, ale pomysl upadl a szkoda.

29.06.2026 15:43
maciell
5
2
odpowiedz
1 odpowiedź
maciell
143
Senator

Nawet nie wiedzialem, ze powstaja Kosmiczne jaja 2. Czy w dzisiejszych czasach ludzi platkow to ma szanse sie udac ? Ile grup sie obrazi po premierze i obwola rezysera,aktorow nazistami etc etc .To tak jakby dzisiaj chcieli nakrecic Tropic Thunder 2. No po prostu to bylby taki film napisany przez HR. Niesmieszny. Tak samo jak ostatnio ogladalem analize GTA 5 z jego postaciami i jak slabe beda postacie w gra6. W dzisiejszym klimacie nie ma szans na postacie tak wyraziste i wypowiadajace tak kontrowersyjne tresci. Jeszcze ludzie beda podawac GTA 5 jako ostatnie dobre GTA z ciekawa fabula i fajnie napisanymi postaciami.

29.06.2026 22:32
papież Flo IV
😂
5.1
odpowiedz
papież Flo IV
111
Kardynał

Po ostatniej nagiej broni i strasznym filmie 6 też całe młode pokolenie miało się obrazić i gdzie niby są te obrazy majestatu? Zwłaszcza po strasznym filmie, które wręcz reklamowało się w zwiastunie takimi żartami, zarobić może i zarobiło, ale recki też ma "straszne".
To samo będzie z jajami, zamiast krzyku mitycznych płatków, będzie słychać narzekania starych fanów. Bo problem leży w twórcach, którzy przestali ogarniać humor, który zmienia się wraz ze zmieniającymi się czasami, a nie w odbiorcach. Mel parę lat temu wyskoczył z historią świata 2 i świata nie zawojował, pewnie część jego fanów nawet nie wie, że istnieje ten twór.
Może jakby parę lat wcześniej kosmiczne jaja nakręcił, gdy moda na Star warsy była dużo większa (a w najnowszej trylogii było co obśmiewać). A tak możemy tylko nacieszyć się widokiem, że stuletni dziadek ma jeszcze zapał do tworzenia takiego contentu..., ale większość ma świadomość, że to się nie uda.

post wyedytowany przez papież Flo IV 2026-06-29 22:32:57
29.06.2026 21:37
SnakePlissken
6
1
odpowiedz
SnakePlissken
229
Call me Snake

Via Tenor

Serio miałem nadzieję, że chodzi o 'Robin Hooda'. Jest to jedna z moich ulubionych komedii ever, najlepszy film Brooksa, zaraz po 'Kosmicznych Jajach' i mój pierwszy filmowy Robin Hood jakiego widziałem za dzieciaka.

Yup, miałem może z 10 lat jak to widziałem albo i mniej :D

'Płonące Siodła' widziałem też ale mało pamiętam, najwięcej chyba gapienia się Brooksa w donice jego sekretarki ;)

29.06.2026 22:48
Wrzesień
7
odpowiedz
Wrzesień
83
Idiot Doom Spiral

Brooks spoko, ale ja tam najbardziej lubię te głupie, wulgarne komedie z lat dwutysięcznych. Takie "Superbad" widziałem kilka razy i za każdym razem jest tak samo dobre.

29.06.2026 23:13
\/
8
odpowiedz
\/
55
Lara
Image

To jest GOAT

Forum Forum komediowe
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl