Recenzja The Blood of DawnwalkerInteraktywna mapa Gothic RemakePoradnik do DawnwalkeraWszystko o Wiedźmin 3: Dziki Gon - Remaster
Szukaj...
Kolorystyka
Wyświetlanie

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl

Komentarze do opinii: Te gry idealnie pasują do podcastu w tle. RPG, strategie i wyścigi, które zostawiają miejsce w głowie

Forum Gry RPG
Dodaj komentarz
11.09.2026 15:41
Diabeł z Caroc
1
2
odpowiedz
Diabeł z Caroc
17
Konsul

Staram się nie mieszać grania ze słuchaniem czegoś zupełnie od gry innego, bo mam wrażenie, że od tego robią się problemy z koncentracją i TikTok brain, ale jest jedna gra, w której nie da się inaczej - Football Manager.

11.09.2026 16:00
DontGoICantDoThisOnMyOwn
2
1
odpowiedz
1 odpowiedź
DontGoICantDoThisOnMyOwn
5
Legionista

Euro Truck Simulator 2 oraz American Truck Simulator. Tysiące kilometrów/mil pokonywane podczas słuchania podcastów, gry stworzone do tego.

11.09.2026 16:10
Pablo M3
2.1
1
odpowiedz
Pablo M3
0
Chorąży
MAX

DontGoICantDoThisOnMyOwn Dokładnie tak! Zresztą nie bez powodu gra pozwala wgrać własną muzykę, czy słuchać konkretnej stacji radiowej.

A z podanych przykładów... Nie mam pojęcia, jak można doradzać podcasty do gry, gdzie słuchanie pilota i skupienie na trasie jest jednak dość ważne :/ Do jakiejś zręcznościówki to spoko, ale do DiRT Rally? Jak chcesz słyszeć to spoko, ale jak chcesz słuchać, to trochę słabo :) Amatorski LoL i AoE też spoko, ale do rankedów jednak średnia opcja.

11.09.2026 16:10
Araneus357
3
1
odpowiedz
Araneus357
68
Hellwalker

Ciężko mi się zgodzić z niektórymi grami z tej listy. Zaczynając od Dooma Eternal - gameplay i soundtrack to rzeczy nierozłączne, osobiście nie wyobrażam sobie grania na poziomie trudności Ultra Violence lub Nightmare bez jakichś utworów. One idealnie wpisują się w tempo gry, nadają rytm całości, mają idealne przerwy pozwalające przemyśleć kolejny ruch na arenie. Podcasty nie są na tyle dopasowane, by móc się wpasować w tę grę, sprawią co najwyżej, że człowiek będzie się irytował. A niższe poziomy trudności? To można w takim wypadku ograć dowolnego FPS-a i wyjdzie na to samo.

Z DiRT Rally (oraz innymi rajdówkami) mam taki problem, że potrzebuję pełni skupienia i uważam, że największa zabawa jest wtedy, gdy wykorzystujemy naszą umiejętność reagowania na to co mówi pilot, by osiągnąć jak najlepszy czas. Słuchanie podcastów podczas grania w rajdówki zabija frajdę i w pewnym sens takiego jeżdżenia, a wynagradzana jest znajomość odcinków.

No i NFS: Hot Pursuit (2010) - osobiście uważam, że to najlepszy soundtrack od Hot Pursuit 2 i trochę szkoda byłoby go zagłuszać. ;) No chyba, że ogrywamy już dziesiąty raz, z dodanymi modami, to wtedy możeee...

11.09.2026 16:14
Darth_Tusken
4
odpowiedz
Darth_Tusken
63
Świniobicie z dancingiem

Dorzuciłbym do tej "kolekcji" Puzzle Quest, Motorsport Manager i Hammerwatch. Kiedyś dużo słuchałem muzyki rockowej oraz synthwave podczas grania w MM, a ostatnimi czasy podczas drugiego ogrywania Puzzle Quest: Immortal Edition zdecydowałem się na słuchanie muzyki oraz ASMR, bo oryginalny soundtrack bardzo szybko nuży przez zapętlenie. Ogólnie gry, zwłaszcza strategie, z ubogą warstwą audio się najlepiej sprawdzają do słuchania podcastów, muzyki itp. Totalnie się nie zgodzę, że Doom i ścigałki się do tego nadają, bo to gry wymagające koncentracji na jeździe/strzelaniu, dodatkowo NFSy stare, jak i seria Doom, zawierają naprawdę dobry soundtrack, który z przyjenmnością się słucha i osobiście nie zamieniłbym na cokolwiek innego.

post wyedytowany przez Darth_Tusken 2026-09-11 16:16:58
Forum Forum Gry RPG
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl