dowiedzieliśmy się o serialu Harry Potter ... że ma być wierniejszą ekranizacją niż filmy dzięki temu, że może przedstawić więcej niż one ... To pozwoli uwzględnić w historii więcej postaci, dla których w filmach nie było czasu po czym przedstawiacie listę postaci, z której część w książkach nie było w ogóle, żadnej wzmianki jak dziadkowie Harrego (jedynie Syriusz wspomina, że przyjęli go dziadkowie Harrego, ale mówił o Potterach, rodzicach Jamesa) albo totalnie żadnego opisu jak w przypadku Pani Flamel (jedynie dwa razy wspomniana, w książce i przez Dumbledora, wiemy, że istnieje).
Dodawanie nowej zawartości ni jak się ma do wierności oryginałowi :D
piotrn212308 racja, choć nie do końca są tam wymienieni: Patrzył na swoją rodzinę, patrzył na nią po raz pierwszy w życiu. Potterowie uśmiechali się i machali do niego, a Harry pochłaniał ich wzrokiem, a gdzie indziej: I znowu zobaczył matkę i ojca, a jeden z jego dziadków pokiwał głową. Nigdzie nie ma wzmianki o rodzicach Lily ;)
To jest niby nowa zawartość, ale stworzona przez samą autorkę, więc można potraktować ją jako kanoniczną.
Rodzice Lilly i Petunii są wspominani na pewno i tutaj się pojawią, w wspomnieniach Snape'a w Insygniach Śmierci.
Rodzice Lily i Petunii nie są wspominani w książkach ani z imienia, ani z opisu, ani z niczego, we wspomnieniach Snape w filmie też ich nie uświadczysz. Tak czy siak nie są nigdzie opisani, tak samo jak żona Flamela, więc przedstawienie ich w serialu to nadal nie jest wierność oryginałowi.
I tak, wiem, że Rowling wiele rzeczy dodała później w licznych materiałach, ale to dalej są materiały dodatkowe, a nie oryginalny materiał jakim jest książka :)
Nie tyle przez czarnoskórego, co przez tego konkretnego, który jest po prostu marnym aktorem. Na szczęście Snape nie powinien mieć zbyt dużego czasu ekranowego.
Ten czarnoskóry aktor tragicznie wygląda, ja nie mogę na niego patrzec...
https://m.youtube.com/watch?v=TpDbIc6yNU0&list=LL&index=10&pp=iAQBsAgC
Tutaj macie przeróbkę jak aktor prezentowały się w filmie, prezentuje się on wręcz tragicznie :/