Gry lipca 2026Ukochane symulatory z początku lat 90.Interaktywna mapa Gothic RemakeTe gry zasłużyły na uwagę w 2026 rokuOdyseja Nolana to wielkie rozczarowanie.
Szukaj...

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl

Komentarze do wiadomości: Tajemnicza nowa gra twórców Wiedźmina 4 i Cyberpunka 2 to „emocjonujące doświadczenie z otwartym światem, które na długo pozostanie w pamięci graczy”

Forum Gry RPG
Dodaj komentarz
03.06.2026 20:49
WeCreateWorlds
1
4
odpowiedz
WeCreateWorlds
15
Konsul

Z tego kilka wniosków:

1) Hadar będzie po W4 i C2 więc to 203x.
2) Będzie korzystał z doświadczeń tych gier.
3) Marka własna... pierwsza, choć w ogóle to marka nr 3. Być może inny setting, żeby zdywersyfikować magię z jednej, a cyberwszczepy z drugiej. Współczesność? Walka wręcz? Obstawiam współczesność.

Jeszcze jedno. Nazwa projektu. Hadar, jak tu mi podpowiada AI ma 4 możliwe znaczenia:

Astronomia: Gwiazda w gwiazdozbiorze Centaura (znana też jako Beta Centauri), która jest jedną z najjaśniejszych gwiazd na nocnym niebie.

Język hebrajski: Imię męskie oraz słowo oznaczające „blask”, „chwałę” lub „wspaniałość”.

Paleoantropologia: Stanowisko archeologiczne w Etiopii, słynące ze znalezisk skamieniałości wczesnych hominidów, w tym słynnego szkieletu „Lucy”.Gry wideo:

W uniwersum gry RPG Dungeons & Dragons Hadar bywa opisywany jako pradawna, kosmiczna istota lub gwiazda pożerająca energię (często przywoływany w zaklęciach czarnoksiężnika).

Czy takie spekulacje mają sens?

post wyedytowany przez WeCreateWorlds 2026-06-03 20:50:05
03.06.2026 23:23
Credo93
1.1
odpowiedz
Credo93
20
Legionista

WeCreateWorlds Coś mi się wydaje, że to będzie gra spaceopera/sci-fi sądząc po tym co ci AI powiedziało o nazwie Hadar. W sumie dość inny setting od fantasy(Wiedźmin) i cyberpunka(Cyberpunk 2077). Ale dlaczego w poprzednim ogłoszeniu o prace skupili się na specjaliście od walki wręcz? Wychodzi na to, że to będzie bardzo ważna mechanika w tej grze skoro już rok temu szukali kogoś kto zna się na tym. Jeśli rozumieć walkę wręcz jako również walkę bronią białą to marzyłaby mi się gra historyczna. Takie Ogniem i Mieczem The Game 😍 Ale tak jak w Wiedźminie robiłoby się tu również głównie bronią białą i świat gry byłby także quasi średniowieczny. Setting Sci-Fi jest tu bardziej wyróżniający się na tle ich pozostałych gier i chyba w to pójdą. Ale za Husaria The Game dałbym się pokroić 😂

04.06.2026 09:38
ameon
1.2
odpowiedz
ameon
80
Konsul

Credo93 heh, kto wie, skoro ludzie od kcd wzięli się za książkowe fantasy, to może cdp weźmie się za 'historyczne' fantasy.

04.06.2026 10:01
Persecuted
1.3
2
odpowiedz
Persecuted
168
Adeptus Mechanicus

Coś mi się wydaje, że to będzie gra spaceopera/sci-fi sądząc po tym co ci AI powiedziało o nazwie Hadar.

Hadar to nazwa gwiazdy. CDP używa nazw gwiazd i gwiazdozbiorów jako nazw kodowych swoich projektów:

Polaris - Wiedźmin 4
Orion - Cyberpunk 2
Sirius - Niezapowiedziana gra MP w uniwersum Wiedźmina
Hadar - ???

To jednak nie ma nic wspólnego z ich tematyką.

post wyedytowany przez Persecuted 2026-06-04 10:03:27
04.06.2026 12:49
Credo93
1.4
odpowiedz
Credo93
20
Legionista

Persecuted Słuszna uwaga. Te nazwy nie są związane z settingami tych gier, ale w przypadku Hadara może mamy do czynienia z wyjątkiem? Kto wie? Redzi lubią dawać takie wskazówki nie wprost. Na pewno nie będzie to setting, który już zrobili. Pozostałe opcje to Postapo, sci-fi, setting historyczny... Napiszcie jakie macie jeszcze pomysły na świat Hadara.

post wyedytowany przez Credo93 2026-06-04 13:10:43
07.06.2026 10:26
WeCreateWorlds
1.5
odpowiedz
WeCreateWorlds
15
Konsul

Persecuted Good point. Czyli to nadal może być absolutnie wszystko, nawet cosy survival.

03.06.2026 23:18
MarioAleWLewo
2
8
odpowiedz
2 odpowiedzi
MarioAleWLewo
7
Chorąży

Rozumiem chęć spalania tokenów, ale generowanie zdjęć udających siedzibę CD Projekt RED jest chyba jednak lekkim oszukiwaniem czytelników. Zwłaszcza, że żadne z miejsc w środku nie przypomina tego tworu.

No i ten piękny "Wild Nunt" zamiast "Wild Hunt"...

04.06.2026 00:48
kuzyn123
2.1
odpowiedz
kuzyn123
149
Konsul

MarioAleWLewo no nieźle xD

04.06.2026 17:07
TwojaStaraWTeamie
2.2
odpowiedz
TwojaStaraWTeamie
4
Chorąży

MarioAleWLewo Źródło: Google Gemini. A wiec prawdziwe zdjęcie. xD

post wyedytowany przez TwojaStaraWTeamie 2026-06-04 17:08:11
04.06.2026 00:18
3
odpowiedz
pawel1812
82
Generał

Pytanie, czy CDPR zateasuje w jakiś sposób tego Hadara. Np. wypuszczając coś w tym uniwersum jako niezapowiedziany mały projekt.

04.06.2026 09:25
4
odpowiedz
8 odpowiedzi
Assassinek06
123
Generał

Ale jak to. Przecież na każdym kroku powtarzacie, że gracze mają już dosyć otwartych światów a CDP Red idzie w tę stronę? To chyba okropna informacja dla graczy? ^^

04.06.2026 12:38
tynwar
4.1
odpowiedz
tynwar
104
Legend

Assassinek06 Ludzie mają swoje wymagania, po prostu nie podoba im się granie w gry z gigantycznymi, monotonnymi otwartymi światami wypełnionymi masą znajdziek bez żadnej realnej motywacji do eksploracji nieciekawych, mało zróżnicowanych i pustych światów.

04.06.2026 13:34
4.2
odpowiedz
Assassinek06
123
Generał

tynwar Dlaczego wszystkich ludzi wrzucasz do jednego koszyka, tak jak robi to co chwilę GoL? Co to za komunistyczna wizja, gdzie każdy jest taki sam i lubi to samo? Nie przyszło ci do głowy, ludzie są różni i lubią różne rzeczy, różne gry? Wiedźmin 3 ma "gigantyczny, monotonny otwarty świat wypełniony masą znajdziek" i jedni gracze jak piszesz, będą grali "bez żadnej realnej motywacji do eksploracji nieciekawych, mało zróżnicowanych i pustych światów" ale innym graczom nie będzie to przeszkadzało.
Ja jestem zdania, że gracze są różni i lubią różne doświadczenia i wyraźnie widać, że tak jest. Dlatego za idiotyczne uważam powtarzanie głupot nie mających związku z rzeczywistością.

04.06.2026 13:59
tynwar
4.3
1
odpowiedz
tynwar
104
Legend

Assassinek06 nie mój problem, to ty dzwonisz, ty pod wpływem emocji od razu napisałeś myśląc, że zrozumiałeś to obiektywnie, a nie subiektywnie (czyli własna bardzo daleko idąca interpretacja) jak to właśnie zrobiłeś. Zrobiłeś takiego fikołka w stylu np. krótki artykuł gdzie ktoś napisał, że misja w grze się zbugowała, a ty to zinterpretujesz jako problem sprzętowy. No to bez sensu, tak daleko idąca interpretacja przestaje mieć związku z rzeczywistością, a zaczyna mieć z swoim własnym postrzeganiem rzeczywistości.
Proszę przeczytaj jeszcze raz i napisz w jaki sposób wrzucam wszystkich do jednego koszyka, inaczej tylko rzucasz słowa w wiatr, tak bez żadnego pokrycia w rzeczywistości przez co wychodzisz na manipulanta. Nie udowodnisz, czyli manipulujesz. A nawet wpadłeś, pisałem tylko "ludzie" czyli luźno i ogólnie, a ty mi to wypominasz, ale samemu piszesz też "wszystkich ludzi" co już nie jest tym samym i znaczy też, że wiesz, że jest różnica. Zrozumiałbym gdybym napisał "wszyscy ludzie", ale tego nie zrobiłem, bo docelowo nie chodziło o wszystkich jak to sugerujesz. Ciekawi mnie próba udowodnienia takiego debilnego oskarżenia, czekam.

I proszę cię, piszesz, że ja piszę bzdury, a to ty sam pod wpływem emocji piszesz bzdury mocno przekręcając cudze słowa, tak więc serio podejdź do tego na spokojnie, bo się ośmieszasz.

post wyedytowany przez tynwar 2026-06-04 14:00:52
04.06.2026 14:06
4.4
odpowiedz
Assassinek06
123
Generał

tynwar Albo gracze lubią otwarte światy albo ich nie lubią. Albo jest tak, że część graczy je lubi a część nie. Napisałeś bzdurę, że niby nie lubią i teraz wycofujesz się rakiem. Hipokryzja lvl expert.

04.06.2026 14:09
4.5
odpowiedz
Assassinek06
123
Generał

tynwar "Ludzie mają swoje wymagania, po prostu nie podoba im się granie w gry z gigantycznymi, monotonnymi otwartymi światami..." W taki sposób wrzucasz wszystkich do jednego koszyka. Nawet nie wiesz co napisałeś. ^^

04.06.2026 14:43
tynwar
4.6
odpowiedz
tynwar
104
Legend

Assassinek06 super, wiedziałem, że nie udowodnisz, ale że nawet nie spróbowałeś, a i tak zachowujesz się jakbyś udowodnił, no to już żenada. "W taki sposób wrzucasz wszystkich do jednego koszyka." nic nie napisałeś, tylko powtórzyłeś, nawet nie udowodniłeś w jaki sposób to jest wrzucanie wszystkich do koszyka. Równie dobrze mogę napisać, że np. ty popierasz popierasz polityków i mam rację, bo tak, bo moja interpretacja jest nieomylna. Tak to wygląda w twoim przypadku.
"Nawet nie wiesz co napisałeś" na pewno? Przecież sam zaliczyłeś wpadkę, ty mi wypomniałeś o wrzucaniu do koszyka, a jednocześnie ty sam sprecyzowałeś, że pisałem o wszystkich ludziach, podczas gdy ja pisałem dość ogólnie i luźno o ludziach i nawet nie napisałem "wszyscy ludzie", tylko samo "ludzie". Więc to świadczy, że doskonale wiesz o tym, widzisz różnicę, a to znaczy, że świadomie manipulujesz albo sam nie wiesz co piszesz.

"Napisałeś bzdurę, że niby nie lubią i teraz wycofujesz się rakiem. Hipokryzja lvl expert." tak tak, a teraz ochłoń się i na spokojnie do tego podejdź. Chcesz się ośmieszać to droga wolna. Mówisz, że hipokryzja, a sam przekręcasz wszystko co tylko się da tylko z powodu swoich emocji.

post wyedytowany przez tynwar 2026-06-04 14:48:02
04.06.2026 15:27
4.7
odpowiedz
Assassinek06
123
Generał

tynwar Naprawdę nie rozumiesz co napisałeś? Czy udajesz głupiego?

04.06.2026 19:03
tynwar
4.8
odpowiedz
tynwar
104
Legend

Assassinek06 Nie potrafisz udowodnić swojego absurdalnego oskarżenia, więc już będziesz pisał, że nie rozumiem niczego, a ty lepiej wszystko rozumiesz, byleby nie wyjść na idiotę co przy oskarżaniu ludzi wysnuwa zbyt daleko idące nadinterpretacje? To tak jakbyś napisał, że lubisz spaghetti, a ja ci napiszę, że nie lubisz spaghetti bolognesse, lubisz carbonara itp., bo tak mi się zmyśliło i jeszcze będę pisał, że tylko ja dobrze to zrozumiałem. Właśnie takie fikołki robisz.
Próbujesz wybronić się z tej wpadki, która pokazała, że doskonale wiesz o co mi chodziło i świadomie przekręcasz moje słowa? No cóż, nie wychodzi ci, chcesz to brnij w bagno i ośmieszaj się śmieszną manipulacją, choć wiadomo co ty naprawdę robisz i na twoim miejscu bym się wstrzymał.

Było nie srać się takim debilnym oskarżeniem, którego nie da się udowodnić, to byś nie miał teraz kłopotu, a tak teraz szukasz debilnego wyjścia z tej wtopy, bo wyszedłeś na żałośnego manipulanta co w emocjach przekręca cudze słowa i rzuca oskarżenia. No, mądre to nie było.

04.06.2026 17:15
baltazar1908
5
odpowiedz
baltazar1908
47
Senator

Wszyscy wiemy że mają kilka projektów w toku, odnośnie DLC do Wiedźmina 3 wszystko jest już prawie jasne pozostaje tylko trochę więcej znaków zapytania co do Wiedźmina 4, Cyberpunka 2 i projektu Hadar.

Forum Forum Gry RPG
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl