Ale miłe zaskoczenie że to wyszło i wygląda na całkiem dobre! Pierwszy meat boy to dla mnie kwintesencja gameplayu.
Dziś pokaże synowi i na pewno zagramy :)
Świetny tytuł! Jestem pełen podziwu jak celnie twórcy przenieśli esencję SMB do 3D. Gra mocno przekroczyła moje oczekiwania (może po części spowodowane nadszarpniętym zaufaniem po przeciętnym Forever).
Mamy bardzo pomysłowe poziomy, super responsywne sterowanie (duży plus za dodanie dasha!). Co zaś dla mnie najważniejsze, gra ma w sobie te cechę easy to learn hard to master, a kiedy załapiemy sterowanie to przez niektóre poziomy wręcz płyniemy (do zaobserwowania jeśli po przejściu gry wrócimy do początkowych - wtedy wydawało się niełatwych poziomów).
Niestety na minus pojedynki z bossami, które z reguły są dość prostackie (choć niekoniecznie łatwe). Szkoda, że po setkach prób nie widzimy w powtorce pochodu z WSZYSTKICH prób, a nie tylko może z 30stu - trochę to bezsensowne i odbiera epickosci świetnemu rozwiązaniu z oryginału, choć może to tylko jakis big u mnie.
Do tego mam problem z metodą wybierania kolejnych poziomów. O ile w normalnym flow, kiedy idziemy wg kolejnych poziomów to się sprawdza, to jeśli chcemy potem wrócić np 2 światy dalej, to musimy dymać z buta (co trwa i trwa)! Masakra trochę, rozwiązanie z oryginalu tu było wg mnie dużo lepsze.
Jest też trochę technicznych niedorobek, niemniej i tak gra się zdecydowanie broni, szczerze mówiąc to mi grało się bodaj lepiej niż w oryginał 2d (ktory niedawno ponownie ograłem). Bardzo polecam!
Chciałbym dodać, że czekam na sequel 3d, ale... Nie wiem, czy temat nie został wyczerpany ??
Dorobiłem się odcisków na każdym kciuki ale było warto. 7 może trochę na wyrost, a na pewno za pełną cenę jaką zapłaciłem 114zl ale bardzo lubię super meat Boya.
Gierka jest 3d ale wiele elementów poruszania jest jak by 2d plus czasem nie wiadomo którą część krzyżaka nacisnąć w przestrzeni.
Mapy są zróżnicowane, nie są przesadnie trudno ale zginąłem wielokrotnie przez banalne błędy. Synowi szło lepiej a ma niecałe 9 lat :D postać porusza się znakomicie.
Oby kolejna część była w 2d :)
Bossowie są słabi i prości. Trudniejsze wersje map sobie odpuszczam.