Sensowne, jakby mieli oznaczac kazde uzycie ai to wszystkie gry mialyby taka labelke. Wiekszosc narzedzi wykorzystywanych przy projektach ma juz jakies moduly ai. A juz na pewno zdziwilbym sie gdyby gdzies jeszcze nie uzywali copilota przy kodowaniu.
Bardzo dobrze. To dobra wiadomość. Jeśli nikt to nie zrobi, to niedługo powstaje 10 000 gry rocznie, co będą całkowicie zrobione przez AI i STEAM zmieni się w największy śmietnika i to jeszcze gorszy niż ITCH.IO. Dobre, ręczne robione gry nie będą zauważone przez gracze i nikt nie kupi. Dlatego Gabe i inni w Valve dobrze zdają sobie sprawę z powagi sytuacji i wprowadzili taki nakaz dla twórców gier, aby gracze będą mieli ułatwione zadanie w szukanie gry bez treści od AI za pomocą tagi.
Wolę 30 nowe gry rocznie, ale z sensowne jakości i robione ręczne, niż 1 000 - 10 000 nowe gry robione przez AI co roku. Widziałem wiele grafiki tworzone przez AI, ale są dla mnie obrzydliwe, bo wyglądają nienaturalne i nie mają duszy i serce. Na samo myśli robi mi się niedobrze.
Z tym śmietnikiem to Epic bardzo do tego dąży i to na dodatek nawet ci nie powie ze jakaś gra była robiona przez AI(czy tam z jej pomocą). Pan tim ma ból dupska że Volvo ma czelność ostrzegać graczy przed tym.