Widać że gra trafiła pod skrzydła kogoś kto chce z nią coś zrobić i wie co robi.
Swoją drogą ciekawe co się stało w poprzednim studiu że po udanej premierze jedynki i rozszerzeń wypuścili takiego gniota i sobie z nim nie radzili?
Ja mam wrażenie, że po prostu ktoś w Paradoxie uznał, że tu już marketingowo jest tak wtopa, że się nie da nic z tym zrobić, więc "zmienili studio".
A gra nadal ma kolosalne problemy z optymalizacją.
Jednak pełne naprawienie gry po dwóch(?) latach mieszania w kodzie nie naprawi się w jeden dzień.
Ale skoro to ci sami ludzie co poprzednio to chyba coś musiało się solidnie w colosal order schrzanić że niby ci sami ludzie a jednak tym razem powoli idą do przodu.
Roznica jest ze ludzie w tym studiu sa kompetentnymi profesjonalistami a poprzednie studio sobie nie radzilo technicznie z gra. Nie chce mowic ze byli amatorami ale tak to wyglada.
Co najmniej 11 osób opisujących się jako developer (w tym programiści, graficy, testerzy itp.) przeszło w ciągu ostatnich około 2 lat z CO do IF, to 1/3 studia. Tyle konkretnych profili z LinkedIn ludzie namierzyli.
Studio pracuje też nad innymi projektami(choć mniejszymi) i nie każda osoba w firmie to developer. Z tego mój wniosek, że jednak większość devów pracujących obecnie nad CS2 wcześniej pracowało nad tą gra w CO, a teraz pracuje nad nią w iceflake. Może zarząd mają lepszy, ale to się dopiero okaże, na razie za krótko pracują i za mało zrobili, żeby oceniać.
Aha. I to jest Finlandia, nie Islandia (miasto Tempere), ale zakładam, że to przejęzyczenie. To faktycznie mały kraj, ale jednak duzo ludniejszy, niż Islandia.