Komentarze Star Wars The Old Republic [PC] - Developer Dispatch Designing the Dark Side - wersja PL

Forum Inne Gry
Dodaj komentarz
29.12.2009 10:13
😈
1
odpowiedz
zanonimizowany448181
14
Legionista

Filmik bardzo fajny, pokazujący nam wreszcie trochę więcej informacji na temat sithów, a dokładniej różnicy między wojownikiem a inkwizytorem.

Ja osobiście skłaniam się ku inkwizytorowi. To właśnie tą klasą będę grał na początku. Inkwizytor wydaje mi się dużo ciekawszy i bardziej tajemniczy. Naszpikowany mocą, płonący mrokiem, poszukujący pradawnych arkanów wiedzy. To moc, a nie miecz jest głównym orężem podczas walki dla inkwizytora. Zatem nie będzie to postać siekająca mieczem na prawo i lewo w potężnej zbroi niczym pancernik i tylko posiłkująca się mocą od czasu do czasu - tak jak wojownik, który właśnie przez to nie jest dla mnie atrakcyjny.

Patrząc na misje przez pryzmat zaprezentowanych klas, też dochodzę do wniosku, że misje inkwizytora będą ciekawsze - wojownik zapewne będzie musiał coś rozwalać, kogoś pochwycić, itp., zaś inkwizytor będzie głównie przemierzał planety w poszukiwaniu "magicznych" miejsc, które są nasączone ciemną stroną mocy i pozwolą mu stać się jeszcze potężniejszym (przy okazji rozwalając wrogie istoty, które będą stały na drodze do wielkości).

Zresztą konfrontując to z poszczególnymi epizodami GW, muszę przyznać, że postać imperatora, człowieka pochłoniętego przez moc (wybitnego stratega), który częściej używa umysłu niż siły mięśni, jest bardzo intrygująca - zupełnie niż Anakin, a później Vader, który był człowiekiem typowo do bitki (chojrakiem, który był pięścią imperatora). Gdy tak o tym myślę przypomina mi się dialog między Palpatinem a Anakinem w epizodzie III podczas spektaklu w operze - "znasz historię Darth Plegiusa Mądrego?" Dało się wtedy wyczuć pewną magię, aurę tajemnicy, przebiegłość, wpływanie na umysł Anakina - wpływanie poprzez wiedzę a nie siłę. Przypominając sobie walki Sidious vs. Yoda oraz Vader vs. Luke można mniej więcej zobaczyć co było inspiracją dla twórców dwóch różnych klas sithów w SW:TOR.

Podsumowując: Fajnie, że twórcy zdecydowali się stworzyć wojownika sithów i inkwizytora sithów. Dzięki temu miłośnicy ciemnej strony mocy wybiorą taką klasę, która bardziej do nich przemawia. Ci, którzy preferują styl Vadera (siłowe starcie) wezmą wojownika, zaś Ci którzy wolą styl Sidiousa (wiedza, potęga mocy, błyskawice) wybiorą inkwizytora. Zabieg wg mnie jak najbardziej słuszny, który da więcej zabawy i różnorodności.

29.12.2009 16:42
😈
2
odpowiedz
Djas
35
Generał

Bardzo podoba mi się podejście twórców do tego tematu w grze. Ja wolę siłę i walkę kontaktową dlatego wolę wojownika. Widzę, że Cuauhtemoc bardzo poważnie podszedł do tego tematu :)

29.12.2009 19:35
3
odpowiedz
zanonimizowany430129
13
Legionista

ech... naprawde moglaby juz wyjsc ta gra... niecierpliwie sie strasznie :P

29.12.2009 21:50
👍
4
odpowiedz
ja33no
58
Konsul

Prawdopodobnie również będę grał inkwizytorem, z tych samych powodów co Cuauhtemoc.

30.12.2009 19:00
👍
5
odpowiedz
zanonimizowany497808
6
Legionista

Ciekawi mnie, czy będzie więcej niż 5% osób grających klasami innymi niż Sith/Jedi, ale to nie jest wielki problem, przynajmniej dla mnie :]

02.01.2010 11:07
👍
6
odpowiedz
zanonimizowany137897
15
Pretorianin

Pewnie nie, ale wydaje mi się że z czasem to się zmieni i tylko na początku będzie tak że wszyscy będą grać albo Sith albo Jedi. Tak czy siak do premiery jeszcze sporo czasu, czekam z niecierpliwością.

Forum Forum Inne Gry
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl