Przecież to jest jawne promowanie podróbek… Artykuł nie jest sponsorowany? Jakoś w to wątpię.
Licencje od Star Wars mają, na wzory klocków już dawno wygasły patenty. Nikt nie reklamuje tego jako markę LEGO, więc gdzie tu można mówić o jakichkolwiek podróbkach?
Sprawdziłem nie mają licencji na starwar i nawet sprytnie piszą star series więc sorry dla mnie to złodziejstwo
Ci co płaczą, że podróbki idzcie w takim razie reklamować Lego, a tutaj siedzcie cicho.
Mam kolekcję różnych zestawów w tym kilka innych niż Lego i w kilku przypadkach te "podróbki" są zwyczajnie lepsze. Dobrym przykładem jest bolid F1 od CaDa, który zwyczajnie miażdży te od Lego pod względem wizualnym i finansowym. Jedynym mankamentem były naklejki, które jakością odbiegają od tych od Lego, ale klocki są identyczne, składa je się tak samo, tylko logo inne.
Jeżeli komuś się podoba jakiś zestaw innej firmy i jest dużo tańszy niż Lego, nie zastanawiaj się, będzie warto, a satysfakcja ze składania jest taka sama bez znaczenia jakiej firmy jest zestaw.
Nie ma licencji na LEGO jako klocki i owszem jeśli wymyśla cis fajnego mogę kupować od nich ale jest cos takiego jak licencja no na zestawy starwars a takiej nie mają więc kupowanie takich zestawów to zwykła kradzież
Niby skąd oni mają licencję na starwars, dla mnie to złodziejstwo i promowanie piractwa. Niech wykupią licencje i wtedy zobaczymy jaka będzie cena