Akurat przeglądałem gry westernowe i trafiłem tutaj :) Czekam na tą grę jak na żadną inną. Oby powstała jeszcze za mojego życia.
Via Tenor
Niezapowiedziana jeszcze oficjalnie, lecz wielce prawdopodobna trzecia odsłona serii gier akcji studia Rockstar Games osadzonych na Dzikim Zachodzie. Red Dead Redemption 3 (tytuł hipotetyczny) najpewniej będzie miało premierę kilka lat po wydaniu GTA 6.
Po co wogle coś takiego tworzyć i pisać o czymś czego nie ma a tym bardziej nie zostało nic w tym temacie oficjalnie zapowiedziane, opisane.
Tworzenie w encyklopedii gier, czegoś ze spekulacji, teorii spisowych, czegoś nie istniejącego... słabe :/
Z takim podejściem to zróbcie już do przodu z tego ponad 100 części, okej. Albo innej gry. Może fifa? Fifa 2100? GTA 50? KCD 15? FC 30? BF 40?
Żeby można było się wpisać i swoim wnukom się pochwalić, że przepowiedziało się premierę kultowej gry zanim weszła w ogóle w etap preprodukcji.
To już niestety stara praktyka, wpis o GTA 6 też powstał wiele lat przed, tak samo Wiedźmin 4 zanim w ogóle było wiadome, czy to będzie kontynuacja czy coś innego... a nad Half-Lif'ie 3 zrobionym typowo dla memów nawet nie będę się pastwił (chociaż może JUTRO zapowiedzą, kto wie). Klików na artykułach przez streszczenia AI coraz mniej to trzeba się ratować innymi sposobami.
Będzie na pewno. Na 100%. Ale trzeba długo czekać. Teraz GTA VI. Oj za duża stawka, by o tym myśleli.
Trzeba brać pod uwagę o jakich pieniądzach tu mówimy. To nie może się nie udać.
Rockstar robi wybitne gry, a RDR jest tego dowodem.
Jeszcze GTA 6 nie wyszło i wcale nie wiadomo czy na bank wyjdzie w tym terminie co zapowiedziane, a wy już o RDR3.
Chociaż tak to oczywiste, że wyjdzie prędzej czy później i raczej tak samo oczywiste, że to kolejny prequel. Swoją drogą ciekawe jakby to rozwiązali jeśli od razu po zakończeniu "trójki" by się zaczynała akcja RDR2.
Nie jest to oczywiste.
Tak samo można założyć prawdopodobne i hipotetycznie że Rockstar Games zostanie zamknięte, przez jakąś afere, zwolnienia, krach, czy bankructwo. Kto wie? :)
I wtedy RDR 3 nie wyjdzie :)
Tak najprawdopodobniej będzie dlatego na górze napisałem, że GTA VI to ich ostatnia gra.