Bardzo dobry tekst. Szkoda, że kaliber zarzutów taki gruby, bo o ile wierzę, że devi podziałają coś z optymalizacją, to raczej wątpię, że odmartwią miasta i wprowadzą algorytmy odpowiedzialne za symulowanie życia. Te screeny wyglądają w ogóle jak z dwóch różnych gier, jednej a la Settlers na PC, drugiej na androida o zbieraniu diamentów, kotów czy co tam się robi w takich
Długi i solidny tekst. Wielka szkoda, że narazie jest tak słabo bo chętnie bym wrócił do podobnego świata z Black and white. Ale tak jak napisał Diabeł, wątpliwe żeby poprawiono tak fundamentalne rzeczy
Normalnie bym się nie martwił. Pomyślałbym, że to pierwszy build z early access i sporo mechanik i poprawek jeszcze wprowadzą. No, tylko że... studio 22cans lubi nagle przerywać wsparcie swoich tytułów.
Szkoda... Peter rzeczywiście miał dużo fajnych pomysłów, szkoda tylko, że często publicznie je ogłaszał zanim programiści mu potwierdzili, że faktycznie dadzą radę coś takiego zaimplementować xD Naprawdę uwielbiałem Black & White i Fable. Miałem to szczęście, że grałem w te gry nie czytając za dużo wypowiedzi tego pana.