Komentarze do recenzji: Recenzja wczesnego dostępu Masters of Albion. Peter Molyneux wraca do swojego gatunku, ale zapomina, czym był symulator boga

Forum Gry Strategiczne
Dodaj komentarz
24.04.2026 15:13
Diabeł z Caroc
1
11
odpowiedz
Diabeł z Caroc
14
Centurion

Bardzo dobry tekst. Szkoda, że kaliber zarzutów taki gruby, bo o ile wierzę, że devi podziałają coś z optymalizacją, to raczej wątpię, że odmartwią miasta i wprowadzą algorytmy odpowiedzialne za symulowanie życia. Te screeny wyglądają w ogóle jak z dwóch różnych gier, jednej a la Settlers na PC, drugiej na androida o zbieraniu diamentów, kotów czy co tam się robi w takich

25.04.2026 10:48
2
2
odpowiedz
Fawkulce
3
Chorąży

Ta piosenka jest napisana dla mamony

25.04.2026 11:19
cycu2003
3
3
odpowiedz
cycu2003
262
Legend

Długi i solidny tekst. Wielka szkoda, że narazie jest tak słabo bo chętnie bym wrócił do podobnego świata z Black and white. Ale tak jak napisał Diabeł, wątpliwe żeby poprawiono tak fundamentalne rzeczy

25.04.2026 15:04
4
2
odpowiedz
baleks89
34
Pretorianin

Normalnie bym się nie martwił. Pomyślałbym, że to pierwszy build z early access i sporo mechanik i poprawek jeszcze wprowadzą. No, tylko że... studio 22cans lubi nagle przerywać wsparcie swoich tytułów. 

Szkoda... Peter rzeczywiście miał dużo fajnych pomysłów, szkoda tylko, że często publicznie je ogłaszał zanim programiści mu potwierdzili, że faktycznie dadzą radę coś takiego zaimplementować xD Naprawdę uwielbiałem Black & White i Fable. Miałem to szczęście, że grałem w te gry nie czytając za dużo wypowiedzi tego pana.

25.04.2026 20:48
Meno1986
5
odpowiedz
Meno1986
204
Szkubany Myszor

A wystarczyło zaczerpnąć inspirację z własnego dzieła: Populus.

Forum Forum Gry Strategiczne
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl