A mnie ten "minus" bardzo cieszy:
"fabuła tak mocno osadzona w wydarzeniach z przeszłości, że nie funkcjonuje jako samodzielna całość – wiele wątków będzie niezrozumiałych dla nowych graczy."
Za dużo jest twórców którzy robiąc sequele, starają się jak najmniej wiązać je z poprzednimi częściami żeby przypadkiem gracze nie czuli że czegoś nie rozumieją. Zawsze mnie to wkurza. Remake 2 i 4 oraz nowsze odsłony to na tyle dobre i nowe gry że nie szkodzi nikomu zagrać jeśli chce się znać lepiej fabułę i wszystkie smaczki.
Tak jakby narzekać że oglądając Powrót Króla, trzeba znać Dwie Wieże i Drużyne Pierścienia...
Pre-order już od miesiąca czeka :) Będzie grane w piątek/sobotę. Szykuje się kapitalna zabawa :)
Śmieszne minusy. Fabuła skupiona na poprzednich częściach? Odkrył Amerykę
Gra zasługuje spokojnie na 9.
To będzie jedna z najlepszych odsłon Resident Evil. Nie mam co do tego żadnych wątpliwości.
Nie mogę się doczekać aż zagram, ale najpierw przejdę pozostałe części ponownie lub te, w które jeszcze nie grałem. Trzeba będzie unikać spoilerów :)
Wychodzi na to, że Residenty dalej trzymają dobrą formę.
RE VII, RE VILLAGE, RE 2 Remake, i RE 4 Remake zapewniły mi całką dobrą zabawę i tego samego oczekuje po Requiem.
Chociaż po prawdzie tą serię traktuje na luźno to pogrania, zdecydowanie nie jest to coś na czekam z niecierpliwością. No może z wyjątkiem czwóreczki, która mi dobrze siadła.
Koncept na dwa odmienne style rozgrywki bardzo mi się podoba, lubię zarówno bardziej horrowe fragmenty jak i campową rozwałkę Leonem. Będzie też klasyczne, poszukiwanie kluczy, kart etc i odblokowywanie przejść.
Na jesieni z pewnością ogram, może trochę zjedzie z ceny, wiosenne klimaty nie leżą mi do horroru ;)