no cóż, a czego można było się spodziewać po spin-offie? W końcu spin-off to spin-off, czyli najczęściej średnie, bo mocno budżetowe.
O matko! To naprawdę brzmi jak taki internetowy i delikatnie mówiąc, słabej jakości, fanfik. Wielka szkoda...już wolałbym żeby ta gierka nie wiem rozwijała jakieś luki w dotychczasowym lorze! Np. jak wskrzeszono Voradora, albo kim i czym była Seer/wyrocznia z Blood Omen 2 (tam też były spekulacje że może być hybrydą Hyldenów i Starożytnych...i tak uciekła więzom magii....to by było coś lepszego....nigdy nie byłem aż tak cięty na BO2 jak niektórzy), albo i nawet początki Umah jako wampirzycy (czy pokazanie tego co wycięto z Defiance czyli jej obecność jako człowieka kapłankę czcicieli wampirów itp.)...bo na pewno nie daliby spokoju i z uporem maniaka chcieliby postać kobiecą...a przynajmniej Umah była fajniejsza!!
No dokładnie - w tym świecie jest mnóstwo miejsca na poboczne wątki do dopowiedzenia, choćby wskrzeszenie Voradora właśnie, albo zagłada Razielimów, albo Wyrocznia, albo jak Turel trafił do katakumb pod Avernus. Myślę że nawet jeśli finalna gra na podstawie takiej historii wciąż byłaby dość przeciętnym platformerem, to gracze przyjęliby ją łaskawiej; w tej chwili na steamie jest 29% pozytywnych recek, więc nie tylko mnie się to nie podobało.
Super dobra 10/10 warto było czekać 25 lat na nową grę Legacy of Kain ????