No lipa lipa aczkolwiek ja swoje ramy kupowałem jak wchodził DDR5 więc i tak wyszło mnie 32GB za około 900-1000 zł. Gwarancja dożywotnia to można spać spokojnie i tylko budy wymieniać.
Chciałem kupić od razu 128GB ale myślę sobie teraz kupie 32GB i za rok 128GB... no to mam.
A ja jestem idiotą, i czekałem na obniżki XD I już teraz jestem prawie tysiąc do tyłu. Nice.A żeby te fabryki AI miały same awarie ;D
Dwa lata temu jak składałem obecny PC to 32GB DDR5 6000mhz CL30 wyniosło mnie 518zł.
Planowałem w sumi kiedyś zrobić upgrade do 64GB, ale testy twierdzą że to bezsensowne, 32GB wystarcza do absolutnie wszystkiego, nawet stare dobre 16GB się w większości sprawdza.
Jak to dobrze że kupiłem nowy ram na początku lata i za 32GB (DDR4) dałem tylko 240zl a dziś te same kości ponad 6 stów
A niech im ta bańka spekulacyjna AI jebnie z zawałem
Jak to dobrze, że nie zmieniłem komputera wtedy, kiedy inni szczęściarze, teraz nie zmienię tym bardziej i nie stracę kasy, by ogrywać i tak kilkuletnie pozycje z kupki wstydu zamiast nowych drogich premierowych crapów :)
Jeśli wzrost cen zatrzyma się na obecnymi poziomie, to jeszcze nie będzie tragedii.