Oni zrobili ogromny błąd nie wydając tej gry we Wczesnym Dostępie - oceny na premierę byłyby pewnie wyższe, a NMS mógłby tam dojrzewać przez kilka lat
A Murray przynajmniej "odkupił swoje winy" w przeciwieństwie do Piotrusia "Kłamczuszka" Molyneaux
Odetchne z ulgą że spełniły się moje oczekiwania do gier astronomiczno / kosmicznych . 10 lat temu miałem no mens sky na ps4 . może nie zachwycał graficznie ale przyciągneły mnie proceduralnie generowane światy rachunkiem prawdopodobieństwa . wspomne że 10 lat będzie liczył mój elite dangerous horizonts . obie te gry odgrywam na XSX . obie te gry pokazują swój potencjał algorytmów matematycznych . no i ten dziśejsza moc konsol 14 tera-flopów nie idzie w próżnię kosmiczną . po cichu powiem że nie ma na konsoli x4 fundation co że bym chciał żeby był.....
Oj ostatnio naszła mnie ochota na jakąś grę freelancerlike. Wróciłem do Elite Dangerous, ale wszystko zapomniałem i to mnie trochę zniechęciło do gry. Potem pobrałem NMS, świetna gra, ale jednak to nie jest to. Sprawdziłem również Starpoint gemini 2 na konsolę, niby spoko, ale trochę trąci "myszką".
No i tak się właśnie zastanawiałem nad tym, że byłoby zaebiscie gdyby takie X4 foundation wyszło na konsolę. A brakuje takich gier na tych platformach.