Recenzja The Blood of DawnwalkerInteraktywna mapa Gothic RemakePoradnik do DawnwalkeraWszystko o Wiedźmin 3: Dziki Gon - Remaster
Szukaj...
Kolorystyka
Wyświetlanie

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl

Komentarze do wiadomości: Praca zdalna daje największy komfort psychiczny, choć szefowie coraz częściej każą wracać do biur. Wyniki badania 7700 osób zaskoczyły naukowców

Forum Technologiczne
Dodaj komentarz
18.08.2026 10:33
Khebeln!
1
2
odpowiedz
Khebeln!
25
Centurion

Nikogo to nie dziwi co w biurach pracowal :D

Tylko dziwi naukowcow i szefa :P

18.08.2026 10:50
Sepecha
2
1
odpowiedz
Sepecha
5
Centurion

Kocham pracę zdalną, po prostu

18.08.2026 10:56
MaxxGroo
3
2
odpowiedz
2 odpowiedzi
MaxxGroo
47
Centurion

Miarą pracy jest jej efektywność.
Praca zdalna jest dla zdyscyplinowanych, nie bez powodu kiedyś IT i programiści mogli sobie na to pozwolić, a reszta biurowego bydła bez dyscypliny nie.
Powrót jest niezbędny, bo ludzie to leniwe śmierdziele.

post wyedytowany przez MaxxGroo 2026-08-18 10:57:57
18.08.2026 11:06
Amadeoosh
3.1
6
odpowiedz
Amadeoosh
25
Generał
MAX

MaxxGroo

Zaznałem całego spektrum "zdalności" (zaraz po studiach ciorałem 5 razy w tygodniu autobusem z przesiadkami, teraz jeżdżę 3-4 razy w miesiącu 10 minut w jedną stronę) i gwarantuję Ci że nigdy nie byłem mniej produktywny niż jak jeździłem dzień w dzień.

Ciągły harmider, "to co, jedziemy na obiad?", "cho na kawę/faję", "ej opowiem ci co mi majster odwalił w kuchni", delegacje, spotkania z dupy itp itd.

Puenta jest taka, że jak ktoś nie ma w jakiejś dawki profesjonalizmu to w biurze może lecieć w bambuko tak samo jak zdalnie. Przecież produktywność i tak da się zmierzyć głównie "komputerowo" (jira/confluence/git itp itd), w żadnej normalnej firmie manager nie stoi za plecami i nie patrzy czy stukasz w klawiaturę.

18.08.2026 11:13
MaxxGroo
3.2
odpowiedz
MaxxGroo
47
Centurion

Amadeoosh
Przez większość cierpią tacy jak Ty.

18.08.2026 10:58
John_Wild
4
3
odpowiedz
3 odpowiedzi
John_Wild
62
Okropnie_Wściekły_Dzik
MAX

Praca zdalna to niezła ściema. Nie znam ani jednej osoby która na takiej pracy robi coś na poważnie. Kobiety ogarniają kosmetyczki i zakupy, a kumple wszytko byleby nie robić. Włączają kompa, logują się i gierki. Tekst "Jutro mam zdalną to ogarnę to i to" jest na porządku dziennym :)

post wyedytowany przez John_Wild 2026-08-18 11:00:52
18.08.2026 11:16
Amadeoosh
4.1
8
odpowiedz
Amadeoosh
25
Generał
MAX

John_Wild

Spoiler alert, ale jak ktoś jest gównianym pracownikiem zdalnie (po prostu nie ma w sobie żadnej dawki profesjonalizmu. I nie chodzi o cioranie na 102% produktywności, a jakieś minimum przyzwoitości) to w biurze będzie analogicznie produktywny (czyli szukał zajęć żeby tylko się nie narobić).

Sprawdź ile czasu ci koledzy spędzają w kuchni, na cieście (bo Józek ma urodziny i przyniósł), na obiedzie, na fajce, na gadaniu, i myślę (ba, jestem przekonany) że bilans wyjdzie podobny.

post wyedytowany przez Amadeoosh 2026-08-18 11:18:55
18.08.2026 22:47
MAJOT14
4.2
odpowiedz
MAJOT14
133
Sim racer

John_Wild Głupoty piszesz. Zjawisko "Jutro mam zdalną to ogarnę to i to" występuje jak ktoś ma np. jeden dzień zdalnie i wykorzystuje sytuację. Jeżeli ktoś pracujący w większości albo w pełni zdalnie cały czas by tak robił to albo firma daje się mu robić albo wyleci całkiem szybko. W mojej pracy np. jest całkiem zabawna sytuacja, bo mój zespół jest w pełni na zdalnym (spotykamy się raz w miesiącu w biurze i w tym dniu robi się praktycznie nic oprócz integracji i kawy w kuchni), a zespół "obok" nas na tym samym projekcie jest w większości z biura i od 2 lat nasz ma lepsze wyniki :)

19.08.2026 14:30
John_Wild
4.3
odpowiedz
John_Wild
62
Okropnie_Wściekły_Dzik
MAX

MAJOT14 No spoko, że masz taki zespół i takich ludzi. Ja w swoim otoczeniu nie znam tak uczciwych pracowników. Nawet Ci co często mają zdalną odwalają manianę. Twierdza, że robota i tak się zrobi :)

18.08.2026 12:30
5
2
odpowiedz
pawel1812
84
Generał

Jak jeszcze odkryją, że da się zwiększyć produktywnośc, dzieląc pracę na zadania i płacąć za nie. A nie za czas spędzony przy komputerze. Wtedy dopiero produktywność wzrośnie... Zresztą zdaje się, że redakcje czasopism dawno to odkryły. Tylko niestety jakość wykonania tych zadań później leci na łeb... co widać po dziennikarstwie...

18.08.2026 17:00
pieterkov
6
2
odpowiedz
pieterkov
172
Senator

Praca zdalna to często warunek złożenia CV przez dobrych, szanujących się pracowników. Ale niestety jest też druga strona czyli ludzie nieproduktywni zarówno w biurze jak i zdalnie.

Forum Forum Technologiczne
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl